DIPLOMSKI STUDIJI U VELIKOJ BRITANIJI I NIZOZEMSKOJ

Znaš li da svoje visokoškolsko obrazovanje možeš nastaviti i u inozemstvu? Nizozemska i Velika Britanija nude velik izbor diplomskih studija i odlične uvjete za EU studente. Nadamo se da će ti ovaj sažetak olakšati pronalazak i odabir najboljeg sveučilišta za tebe. 


 
VELIKA BRITANIJA


Diplomski studij u Velikoj Britaniji traje 1 godinu, odnosno punih 12 mjeseci te se školarine kreću od 5000 £ do 15000 £. Mjesečno je za troškove života potrebno izdvojiti od 600 £ do 800 £, ovisno o gradu i odabranom smještaju. Kao EU student imaš pravo na studentski zajam u maksimalnom iznosu od 10 609 £ koji ti osim pokrivanja školarine može pomoći i oko pokrivanja životnih troškova.  Stipendije se uglavnom dodjeljuju na temelju akademske izvrsnosti te isključivo ovise o sveučilištu. Studenti u Velikoj Britaniji mogu raditi 20 sati tjedno, a odlična vijest je da se od ovog srpnja ukidaju radne dozvole za Hrvate te će cijeli proces pronalaska posla biti mnogo lakši.
Za prijavu na studij potrebni će ti biti motivacijsko pismo, preporuke, životopis, prijepis ocjena i certifikat o znanju engleskog jezika. Neki od najpopularnijih studija (ali ne i jedini!) su psihologija, fizioterapija, međunarodni odnosi, turistički menadžment, event menadžment, studiji vezani za film, režiju i komunikacije. 

NIZOZEMSKA

 

Ako ti je ipak Nizozemska privlačnija kao destinacija, ne brini – i ovdje ti se nude brojne opcije!

Diplomski studiji u Nizozemskoj traju od 1 do 2 godine, ovisno o tipu studija te školarina iznosi 2060 € po studijskoj godini. Prosječni životni troškovi su između 700 do 800 € te kao EU student imaš pravo na nekoliko oblika novčane potpore. Primjerice, svi EU studenti mlađi od 30 godina imaju pravo na zajam koji pokriva troškove školarine, a studenti koji mjesečno rade 56 ili više sati također imaju mogućnost dobivanja zajma za pokrivanje životnih troškova (do  400 €) uz koji mogu dobiti i subvenciju na osnovu primanja roditelja (do 386 €) te besplatan javni prijevoz.

Za prijavu na studij potrebno je pripremiti motivacijsko pismo, preporuke, životopis, prijepis ocjena, opis kolegija s preddiplomskog studija te certifikat o znanju engleskog jezika. Među najpopularnijim studijima se nalaze međunarodno pravo, psihologija, biologija, matematika, ekonomija, sociologija te brojni drugi. 

Zašto se prijaviti preko Integrala?
Show More

Kneza Mihaila 17/II (Spasićev prolaz, 2. sprat) 11000 Beograd

e-mail: info@integraledu.rs

t: +381 11 401 0227 , +381 11 401 0228

Dostupni smo za konsultacije putem vibera i whatsapp-a

(381) 60 062 28 91 - Za letnje programe i srednje škole u inostranstvu

(381) 60 062 2892  - Za konsultacije u vezi studija

Posetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

 

© 2020, INTEGRAL GROUP