Zašto studirati u Kanadi?
 

 • Kanadska diploma ili sertifikat globalno je prepoznata kao ekvivalent diplomama dobijenim u Sjedinjenim Američkim Državama ili zemljama Komonvelta

 • Kvalitet obrazovanja i standard života u Kanadi spadaju među najbolje u svetu, ali troškovi života i školarine za međunarodne studente generalno su niži nego u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji

 • Sa skoro svim svetskim etničkim grupama koje žive u Kanadi, nije teško pronaći nacionalnu kuhinju i rekreativne aktivnosti svake od tih specifičnih kultura

 • Ujedinjene nacije redovno ocenjuju Kanadu kao jednu od najboljih zemalja na svetu za život

 • Kanada je bilingvalna zemlja i smatra se svetskim liderom u učenju jezika

 • Neki međunarodni studenti sa kanadskim kvalifikacijama i kanadskim radnim iskustvom mogu da se prijave za trajno boravište bez potrebe da napuštaju Kanadu
   

HRV_BNN(StudyInCanada)_480x290px.gif

Troškovi:

Prosečna školarina u Kanadi za međunarodne studente kreće od oko 10.730 kanadskih dolara godišnje. Kursevi umetnosti i humanih nauka obično su jeftiniji, dok su predmeti kao što su inženjering i medicina među skupljima. Executive MBA programi obično su najskuplji, i kreću se oko 32.000 dolara.

Prosečni troškovi života na mesečnom nivou obično iznose oko 450-600 dolara za hranu i druge potrebe, ali ovde nije uključen smeštaj, koji je najveći trošak posle školarine. Troškovi života uključujući i smeštaj u Kanadi otprilike izađu između 7.550 i 11.300 dolara. Troškovi života generalno su skuplji u velikim gradovima.

Studentska viza i naknada za prijavu

Da biste mogli da studirate u Kanadi, potrebno je da dobijete kanadsku studentsku dozvolu, koja služi kao kanadska studentska viza za vreme vašeg boravka u ovoj zemlji. Za kurseve ili programe koji traju šest meseci ili kraće, ova dozvola vam nije potrebna. Prijava za studentsku dozvolu iznosi 110 dolara.
 

Stipendije:

U odnosu na veliki broj stipendija u Americi i Velikoj Britaniji koje su dostupne stranim studentima, broj kanadskih stipendija prilično je ograničen.

U svojoj posvećenosti da učestvuje kao partner na međunarodnim istraživanjima, Kanada se udružuje sa organizacijama širom sveta ne bi li podržala promovisanje međunarodnog obrazovanja kroz mogućnosti istraživanja na kanadskim institucijama za više i visoko obrazovanje. Visina stipendija varira u zavisnosti od dužine i stepena studija. Najčešće, stipendije su u rangu između 7.200 i 14.700 dolara.

 

Šta studirati:

Kada je reč o broju smerova, postoji preko 10.000 osnovnih i master studijskih programa u ponudi, a kanadski univerziteti poznati su po interdisciplinarnim studijama. Ontario i Kvebek najmnogoljudnije su provincije ove zemlje i dom su većini kanadskih univerziteta. Oni variraju od malih slobodnih umetničkih kampusa sa osnovnim studijskim programima, pa sve do velikih univerziteta sa osnovnim i master studijskim programima.

 

Koje kvalifikacije su dostupne?

Kanada nudi tradicionalne stepene diploma: osnovne (bachelor) - umetnosti, društvene nauke, nauke itd., master (MA, MSc, MBA itd.) i doktorske (obično PhD). Osnovne studije najčešće traju pune četiri godine, u zavisnosti od provincije, a postoji i nekoliko trogodišnjih opcija.

Dostupni smo za konsultacije putem Skype-a, vibera i whatsapp-a

(381) 60 062 28 91 - Za letnje programe i srednje škole u inostranstvu

(381) 60 062 2892  - Za konsultacije u vezi studija

e-mail: info@integraledu.rs

Posetite nas i na:

 • FB
 • Instagram
 • you-tube

 

© 2020, INTEGRAL GROUP