KAKVO ĆE BITI TVOJE LETO?

 

Program rada i putovanja u SAD poznat kao Work & Travel USA osmislio je sredinom prošlog veka američki Stejt department (State Department), tj. njihovo Ministarstvo spoljašnjih poslova. Poznat je kao najlakši i najsigurniji način da ostvariš svoj američki san: da imaš priliku da radiš i živiš u Americi tokom letnjih praznika. Studenti na programu rade, odmaraju, putuju, istražuju, stiču nova iskustva, upoznaju nove ljude i doživljavaju fantastične avanture za prepričavanje unucima. Tokom programa možeš da zaradiš dovoljno novca za pokrivanje svih troškova, a ostatak što uštediš možeš da trošiš na putovanja, dobar šoping – ili oba. Program je jedinstven jer ti na vrlo jednostavan način osigurava radnu dozvolu koja omogućava da budeš puno više od običnog turiste u zemlji, u okviru J1 vize.

Program je otvoren tokom letnjih praznika, svi učesnici imaju pravo da rade najviše četiri meseca, između 10. juna i 30. septembra. Svi učesnici imaju pravo da koriste i 30 dana tzv. grejs perioda pre početka rada ili po završetku rada, s tim da svi moraju da se vrate najkasnije do 10. oktobra kako bi na vreme mogli da počnu novu akademsku godinu. Koliko ćete tačno raditi i unutar kojih datuma, odlučujete vi sami – gorenavedeni datumi su samo okvir unutar kojeg planirate svoje leto u Americi.

Po završetku programa morate da se vratite u Srbiju, međutim, ne postoje ograničenja koliko puta možete da idete na program dok god ste studenti.

Pre prijave i pre razgovora za vizu potrebno je imati job offer, odnosno ponudu posla od američkog poslodavca koja zadovoljava sve uslove programa i koju je odobrio garant, sponzorska agencija. Posao možeš da tražiš samostalno ili uz našu pomoć i tako iskoristiš prednost našeg partnerstva s američkim poslodavcima.

Učestvovanje u ovom programu moguće je jedino putem agencija sponzora/garanata odobrenih od strane Stejt departmenta. IntegralEdu zastupa neke od najvećih sponzorskih agencija u SAD.

 

KOJE SU KORISTI ODLASKA NA WAT USA PROGRAM?

Imati mogućnost odlaska i isprobavanja života i rada u Americi za vreme studija, a ne iskoristiti takvu mogućnost može se, u najmanju ruku, opisati kao propuštena prilika. Prednosti provođenja leta u Americi svakako su višestruke i mnogobrojnije u odnosu na još jedno leto provedeno u Srbiji, makar ga proveli negde na obali.

ZARADA

Jedna od glavnih prednosti ovog programa jeste to da možeš da zaradiš sve što si uložio u odlazak, a pored toga, još novca ti ostane za putovanje i istraživanje Amerike. Satnice i plate u Americi mnogo su veće od onih za sezonska radna mesta svih studentskih poslova koji su dostupni u Srbiji. 

NOVA POZNANSTVA I PRIJATELJSTVA

U ovom programu učestvuju studenti iz celog sveta, upoznaćeš puno ljudi i imaćeš priliku da ostvariš nova prijateljstva. Neka prijateljstva ostanu lepa sećanja na jedno leto, neka postanu doživotna, neka završe ljubavlju i brakom – ko zna šta vas čeka s druge strane „bare“...

DOBIĆEŠ DRAGOCENO ISKUSTVO

Sve više poslodavaca i kompanija prilikom zapošljavanja i na početničke pozicije traže osobe s iskustvom u internacionalnom okruženju. Biti deo američkog preduzeća na 3-4 meseca vrednost je koja će ti mnogo pomoći da se istakneš u odnosu na druge kandidate.

SAMOSTALNOST

Jedna od najvećih prednosti programa koju svi studenti ističu jeste prilika za nezavisnošću. U pet meseci koje provodite u Americi u potpunosti ste nezavisni, nema roditelja koji vam naređuju šta treba da radite. Imate priliku da sami rešavate izazove koji su pred vama i da radite stvari kad i kako vi želite.

ODABIROM INTEGRALEDU    BIRAŠ NAJVEĆU AMERIČKU SPONZORSKU AGENCIJU KAO SVOJ OSLONAC ZA WORK & TRAVEL PROGRAM

 

PREMIUM OSIGURANJE

Work and Travel je poseban program i upravo zbog toga nudimo ti prvo osiguranje namenjeno isključivo programu Work and Travel. Stručnjaci za američko osiguranje zajedno s konsultantskim timom iz agencije učestvovali su u njegovom razvoju. Novo osiguranje nudi:

 • dostupnih 672.000 zdravstvenih centara, s laganim pronalaskom onog najbližeg na detaljnoj veb-stranici

 • 100% otplata svih pokrivenih medicinskih troškova

 • ne moraš da ispunjavaš medicinske zahteve i papire

 • pokrivenost troškova do 100.000 dolara

 • pokrivenost lekova na recept (vraća se iznos iznad 20 dolara)

Ovo je takođe jedno od retkih osiguranja koje uključuje:

 • 500 do 1.500 dolara naknade u slučaju gubitka ili krađe ličnog prtljaga i/ili dokumenata

 • osiguranje od odgovornosti u slučaju štete nanesene trećim osobama

 • pravne situacije i usluge do 20.500 dolara u slučaju nezgode ili krađe, osim u slučaju kada je kazneno delo počinio učesnik WAT programa 

   

Svi studenti koji idu na WAT program preko Integrala bez izuzetka automatski dobijaju ovo osiguranje za ceo period od pet meseci.

 

Dostupni smo za konsultacije putem Skype-a, vibera i whatsapp-a

(381) 60 062 28 91 - Za letnje programe i srednje škole u inostranstvu

(381) 60 062 2892  - Za konsultacije u vezi studija

e-mail: info@integraledu.rs

Posetite nas i na:

 • FB
 • Instagram
 • you-tube

 

© 2020, INTEGRAL GROUP