8 razloga za studiranje u Holandiji

July 17, 2018

Jeste li znali da je jedan od 10 studenata u Holandiji inostrani student? Ova zemlja ima više od 90.000 studenata iz celog sveta i taj broj raste iz godine u godinu. Pa zašto bi onda baš ti trebalo da studiraš u Holandiji?

 

1. Besplatna prijava – Ceo proces prijave potpuno je besplatan ako odabereš jedan od naših partnerskih univerziteta (vidi popis ovde).

 

2. Širok izbor studija na engleskom – Sa više od 2.100 programa koji mogu da se uče na engleskom jeziku ne moraš ni da znaš holandski jezik!

 

3. Međunarodno i multikulturalno okruženje – U Holandiji studiraju studenti iz celog sveta, tačnije – iz više od 150 različitih zemalja. Osim toga, gotovo 95% stanovništva tečno govori engleski, što svakako olakšava život.

 

4. Pristupačna cena studiranja – Studiranje nije skupo kao u drugim zemljama koje nude obrazovanje na engleskom, kao što su npr. Sjedinjene Američke Države. Holandsko visoko obrazovanje subvencioniše država, a školarine su relativno niske.

 

5. Inovativne metode podučavanja – Holandski obrazovni sistem je visokokvalitetan, univerziteti su dobro organizovani i prate tehnološki napredak, a predavači su vrhunski stručnjaci. Većina predavanja i seminara odvija se u malim grupama od oko 15-30 učenika, s jakim akcentom na praktično iskustvo.

 

6. Životni troškovi koje možeš da priuštiš – U poređenju sa ostalim zemljama Zapadne Evrope, troškovi života u Holandiji relativno su pristupačni, a deo studentskih troškova možeš da pokriješ radom na nepuno radno vreme.

 

7. Međunarodno priznate diplome – Obrazovanje u Holandiji ispunjava sve međunarodne standarde i ima izuzetnu reputaciju u celom svetu.

 

8. Odlične mogućnosti putovanja – Holandija nudi jednostavan pristup svim većim evropskim gradovima svojim odličnim saobraćajnim vezama. Zavolećeš i činjenicu da se svugde može voziti bicikl 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Istaknute Objave

EDUfair 2020 - 6. i 7. mart. Najbolji srpski i inostrani fakulteti će na sajmu davati akademske savete svim posetiocima!

February 14, 2020

1/2
Please reload

Najnovije Objave