Dok većina ostalih zemalja još uvijek razmatra implementaciju Bolonjske deklaracije, Nizozemska je bila prva zemlja koja je otvorila svoja sveučilišta za upise stranim studentima nudeći programe koji se podučavaju na engleskom jeziku. Nizozemska vlada konstantno ulaže u visoko obrazovanje te je danas većina sveučilišnih kampusa remek djelo moderne arhitekture – puno prirodnog svjetla, udobnih prostora za odmor te prostorija opremljenih najnovijom tehnologijom.

Nizozemska je među omiljenim zemljama za visoko obrazovanje kod perspektivnih hrvatskih studenata te je rangirana drugom zemljom za studij u Europi nakon Velike Britanije, za studente iz raznih zemalja uključujući Njemačku, Belgiju, Francusku, Španjolsku i Kinu.

U zemlji u kojoj ima više bicikala nego ljudi, stranih studenata ima čak 90,000. Ova činjenica vas ne bi trebala začuditi s obzirom da su Nizozemci naviknuti živjeti s ljudima raznih kultura te velika većina njih priča tečno engleski jezik. Upravo iz tog razloga, novopridošli strani studenti se brzo prilagode i sprijatelje. 

U Nizozemskoj postoje dvije vrste sveučilišta: Research (istraživačka) i Applied Sciences (praktična). Applied Sciences sveučilišta su profesionalno orijentirana te pripremaju studente za razne poslovne i ekonomske situacije. Trajanje preddiplomskih studija na tim sveučilištima je četiri godine te je praksa obavezna i uključena u sam studij. Nakon diplome studenti imaju potrebno iskustvo te brže i lakše shvaćaju tržite te proces poslovanja.

Na Research sveučilištima istraživanje je integrirano u studijski program te nije potrebno ići na odvojene istraživačke institute, kao što je slučaj u Hrvatskoj. Na taj način znanstvena otkrića postaju dijelom svakidašnjice njihovih studenata. Trajanje preddiplomskog studija je tri godine, a diplomskog studija je jednu do dvije godine.

Cijena školarina u Nizozemskoj: 2,060 € godišnje za sve preddiplomske studije i diplomske studije na Research Universities. Za diplomske studije na Universities of Applied Sciences cijena školarina se kreće u rangu 12,000 – 18,000 € godišnje. 

Zašto se prijaviti preko Integrala?
Show More

Kneza Mihaila 17/II (Spasićev prolaz, 2. sprat) 11000 Beograd

e-mail: info@integraledu.rs

t: +381 11 401 0227 , +381 11 401 0228

Dostupni smo za konsultacije putem vibera i whatsapp-a

(381) 60 062 28 91 - Za letnje programe i srednje škole u inostranstvu

(381) 60 062 2892  - Za konsultacije u vezi studija

Posetite nas i na:

  • FB
  • Instagram
  • you-tube

 

© 2020, INTEGRAL GROUP