TERESIANISCHE AKADEMIE

Kurs se održava u elitnoj privatnoj srednjoj školi i internatu koji je osnovala Marija Terezija u centru Beča


 

TERESIANISCHE AKADEMIE

TERESIANISCHE AKADEMIE

Škola

Kurs se održava u elitnoj privatnoj srednjoj školi i internatu koju je osnovala Marija Terezija u centru Beča, odakle se peške stiže do svih glavnih atrakcija Beča. U centru školskog kampusa nalazi se park u kome se održavaju sportske i popodnevne aktivnosti. U parku se nalazi fudbalski teren, teniski teren, teren za odbojku i višenamenski sportski teren. Kako je ova škola ujedno i internat, domovi i školska menza se nalaze u istoj zgradi, a učenicima je potrebno samo da se spuste u prizemlje.
Takođe, svi časovi se održavaju u školskom kampusu u grupama do 15 polaznika.

Smeštaj

Standardni smeštaj je u sobama od 4 do 6 ležaja, a kupatilo je na prvom spratu. Takođe, mali je broj trokrevetnih i četvorokrevetnih tzv superior sobe koje imaju sopstveno kupatilo i dostupne su uz doplatu (ako ima mesta). Devojčice i dečaci su smešteni u odvojenim delovima školskog kampusa i ulazak u prostorije nije dozvoljen. Svetla se gase u 22 časa, a učesnici su sve vreme pod nadzorom. Studenti van kampusa mogu izlaziti u grupama od najmanje troje, uz izričitu dozvolu roditelja.
Obroci se služe u školskoj menzi, za doručak imaju švedski sto - puter, hleb, marmelada, salama, sir, kafa, čaj, topla čokolada itd. Za ručak uvek postoje 3 menija, a nekoliko puta nedeljno i posuđe sa kašikom. Večera može biti i hladna i topla, u zavisnosti od dana, a jednom nedeljno je roštilj za večeru. Posebne vrste ishrane (bez glutena, vegetarijanska itd.) dostupne su uz doplatu.

Aktivnosti

Svakog dana nakon ručka, učesnici idu na razne aktivnosti. Od sportskih aktivnosti u ponudi su odbojka na pesku, fudbal, stoni tenis, plivanje jednom nedeljno, šetnja Dunavom, Olimpijske igre itd. Od kreativnih radionica organizuju se radionice izrade raznih predmeta, slikarske, muzičke, plesne radionice. radionice tokom kojih učenici uče austrijske igre, pozorišne radionice tokom kojih se gledaju i uče austrijski kompozitori i opere ili novinarske radionice.
Uveče se organizuje gledanje filmova, potraga za blagom, diskoteke, karaoke itd.
Za sve ljubitelje kulturnih aktivnosti organizuju se posebne aktivnosti „Upoznavanje Beča kroz kulturu – Culture special“, kada se kroz posete poznatim bečkim znamenitostima, muzejima, palatama, pozorištima i operama upoznaje bogata istorija Beča. U cenu tog programa uključeni su vodiči i ulaznice za aktivnosti koje će se raditi.
Jednom nedeljno škola organizuje koncert.

Izleti

Tokom vikenda organizuju se izleti u dalja mjesta, međutim ti izleti nisu uključeni u cenu kursa već se doplaćuju posebno. Izleti mogu biti celodnevni u Salzburg ili Wachau, ili poludnevni u Laxenburg ili Burg Kreuzenstein.
 

Opšte informacije

Uzrast:  12-17 godina
Smeštaj: u kampusu
Nastava: 20 ili 30 školskih časova nedeljno
Putovanje: nedelja - subota
Održava se: od 2. jula do 5. avgusta
Trajanje: od 2 do 5 nedelja
Grupe: do 15 učesnika
   

 

KURS

KURS

Prvog dana polaznici pišu interni inicijalni ispit, po kome se potom svrstavaju u jezičke grupe kako bi napredovali zajedno sa polaznicima koji znaju koliko i oni. Kurs se održava u jutarnjim časovima, a na raspolaganju je 20 ili 30 školskih časova nedeljno. Ako se odabere 30 školskih sati nedeljno, dodatni sati se održavaju posle ručka kada ostatak grupe ima druge aktivnosti. Pored toga, ova škola je ispitni centar za OSD sertifikate (često se traže kao sertifikati za upis na austrijske univerzitete), pa su i pripremni kursevi za ove ispite deo ponude ove škole.
 

CENA KURSA UKLJUČUJE:

 • Smeštaj u školskom kampusu
 • Pun pansion
 • 20 ili 30 časova nemačkog nedeljno
 • Početni ispit
 • Nastavni materijali
 • Potvrda o završenom kursu
 • Kulturološke aktivnosti
 • Zabavni program u popodnevnim i večernjim satima
 • Korišćenje interneta
 • Stalni nadzor učenika
 • Telefon za hitne slučajeve

CENE

KURS 2 NEDELJE
20 šk.časova nedeljno  € 1900
30 šk.časova nedeljno  € 2134

 

 

TERESIANISCHE AKADEMIE

GALERIJA

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.