Želite da studirate u Americi - SAT paket procena polagaće se digitalnoAko planirate da nastavite svoje školovanje u Americi, razmislite o polaganju SAT testa. SAT je standardizovani test koji se široko koristi za upis na koledž u SAD.


Odbor koledža najavio je da će SAT® paket procena, koji mogu da koriste međunarodni studenti za upis na koledž i univerzitet u SAD, biti polagan digitalno.


U novembru 2021. odbor koledža je testirao digitalni SAT (Scholastic Aptitude Test) u SAD i na međunarodnom nivou, pri čemu je 80 odsto studenata odgovorilo da smatra da je digitalni SAT manje stresan, a 100 odsto nastavnika je izjavilo da ima pozitivno iskustvo, saopštila je organizacija.


Iako će prelazak na digitalni način doneti brojne promene prilagođene studentima i nastavnicima, mnoge važne karakteristike SAT paketa (SAT, PSAT/NMSKT®, PSAT™ 10, PSAT™ 8/9) će ostati iste.

Prisciilla Rodriguez, potpredsednica Odeljenja za procenu spremnosti za koledž u Odboru koledža, rekla je: „Digitalni SAT će biti lakši za polaganje i relevantniji. Mi ne stavljamo samo trenutni SAT na digitalnu platformu – mi u potpunosti koristimo ono što omogućava digitalno procenjivanje.


„Uz pomoć nastavnika i učenika, prilagođavamo se kako bismo osigurali da nastavimo da ispunjavamo njihove potrebe koje se razvijaju.“


SAT će nastaviti da meri znanja i veštine koje učenici uče u srednjoj školi i koje se odnose na spremnost za fakultet i karijeru, dok se i dalje boduje na skali od 1.600, a nastavnici i studenti mogu nastaviti da prate rast u SAT paketu tokom vremena.


Procene će se takođe i dalje sprovoditi u školi ili u centru za testiranje uz prisustvo proktora - ne kod kuće.

Studenti će i dalje imati pristup besplatnim resursima za praksu na Khan akademiji, a studenti koji polažu SAT će nastaviti da se povezuju sa stipendijama i programima nacionalnog priznavanja Odbora koledža.

Digitalni SAT će biti kraći od originalnog testa, sa trajanjem od oko dva sata umesto tri za trenutni SAT, sa više vremena dozvoljenog po pitanju.


SAT će se polagati digitalno na međunarodnom nivou počevši od 2023. godine, a u SAD od 2024. godine.


Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o studiranju u Americi, rokovima za prijavu i finansijskim detaljima, prijavite se za besplatno savetovanje! Kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 92


ZAKAZI BESPLATNO SAVETOVANJE >>
Istaknute Objave
Najnovije Objave