Iza scene - grupni letnji kampovi u inostranstvu (1 Deo)


"Šta je lepše od osećaja pripadnosti grupi?" (M. T., otac 11-godišnjaka)

Grupa sa zajedničkim snovima i interesima, sa kojom istražujete nova mesta, učestvujete u multikulturalizmu, eksperimentisanju i učenju novih stvari, unapređujete bar jedan strani jezik, sprijateljujete se sa ljudima iz celog sveta, i vidno se razvijate. Zajedno sa ostalima, vraćate se kući sa očima i umom široko otvorenim, i sa pregršt prelepih uspomena. To bi ukratko opisalo iskustvo grupnog letnjeg kampa.

Roditelji se često pitaju koja bi bila najbolja opcija za njihovo dete – individualni ili grupni letnji kamp?

Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku.

Najvažnija razlika između ova dva tipa kampova jeste način putovanja:

Na grupni letnji kamp dete putuje zajedno sa srpskom decom i sa vodičem grupe iz Srbije (koji je obično nastavnik ili predstavnik Integrala). Po sletanju na aerodrom, grupu dočekuju predstavnici letnjeg kampa i vode je do kampusa. Tamo će srpska grupa upoznati jedno mnogo veću, međunarodnu grupu dece koja dolaze iz čitavog sveta.

Na individualni letnji kamp (bilo da je rekreativnog, mešanog, tematskog/stručnog ili akademskog tipa) maloletno dete putuje u pratnji avio-posade, u sklopu usluge pratnje maloletnog lica bez nadzora, koja se kupuje sa avio-kartom. Po sletanju na aerodrom, predstavnik letnjeg kampa pokupiće dete od člana avio-posade na osnovu njegovog potpisa. Predstavnik letnjeg kampa odvešće dete do školskog kampusa, gde će se ono pridružiti međunarodnoj grupi dece (više o procedurama putovanja možete saznati ako kontaktirate nekog od Integralovih savetnika).

Sakupljeni iz razgovora sa roditeljima tokom godina, razlozi zašto se obično odlučuju da svoju decu šalju na grupne letnje kampove obično jesu sledeći:

1. Obrazovne grupe veoma su dobre za detetov prvi odlazak daleko od kuće

"Pošto moja kćerka dosad nije putovala u inostranstvo i ne zna šta da očekuje od tog iskustva, obe smo smatrale da bi bilo bolje da bude sa grupom svojih sunarodnika. Barem zna sa kim će biti od početka do kraja pa će imati više hrabrosti da prihvati novine." (A.R., majka 12-godišnje devojčice)

2. Grupni letnji kamp sjajna je opcija za one koji žele da putuju sa svojim prijateljima ili kolegama, u pratnji srpskog vodiča

"Iako je moj sin već na trećem letnjem kampu, on i njegovi drugovi i kolege opet hoće da putuju zajedno. Dugogodišnji su prijatelji, a moj sin se navikao da bude s njima i da stalno međusobno dele svoja iskustva, ali u isto vreme on neprestano upoznaje nove ljude iz svih krajeva sveta. Na taj način ipak uspeva da vežba svoj engleski, a i u svakom slučaju za vreme časova okružen je internacionalnim učenicima." (R.S., otac 14-godišnjeg dečaka)

"Moja kćerka mnogo voli da bude sa svojom nastavnicom engleskog koja prati grupu koju je oformio IntegralEdu. Nastavnica je uvek dobro raspoložena, harizmatična i na kampu učestvuje u svim rekreativnim aktivnostima za decu van časova. Za vreme izleta, uvek je s njima." (A.R., otac 13-godišnje devojčice)

3. Prisustvo vodiča grupe za vreme putovanja i za vreme letnjeg kampa deci daje osećaj sigurnosti, a njihovim roditeljima obezbeđuje emocionalnu utehu

“Teško bi mi bilo da mi dete otputuje na dve nedelje, pogotovo u inostranstvo. Stalno bih bila pod stresom, neprestano bih ga zvala i svesna sam da mu time ne bih činila nikakvu uslugu jer bih mu onemogućila da potpuno uživa u tom iskustvu. Zato je grupni kamp najbolja opcija za mene, naročito jer sam unapred upoznala vodiča grupe, već znam nekoliko dece koja će da budu s njim u grupi… Ova opcija je trenutno najbolja." (RG, majka 10-godišnjeg dečaka)

"Moj sin je bio prosto uplašen da neće biti sposoban da se snađe sam i da neće uspeti ni sa kim da se sprijatelji. Da ne postoje grupni kampovi, ne verujem da bih uspela da ga ubedim da prihvati izazov obrazovnog kampa u inostranstvu. Bila sam baš uzbuđena kad sam ga videla da se vraća kući pun samopouzdanja!" (D.S., majka 11-godišnjeg dečaka)

Nauči engleski u lokalnom okruženju - letnji kamp u britanskom internatu
Poklonite najbolji novogodišnji poklon svom detetu!
Rezervišite do 15. januara i obezbedite 100 evra popusta!

Naučite više >>

#Jezičkikurseviuinostranstvu #Letnjijezičkikampoviuinostranstvu #Letnjikursevijezikauinostranstvu #EngleskiuVelikojBritaniji #Grupnikursengleskoguinostranstvu #Kurseviengleskoguinostranstvu

Istaknute Objave