Top 5 obrazovnih kampova za testiranje određenih oblasti i profesija (1 DEO)

15.05.2019

Tokom našeg detinjstva razmišljamo o mnogo interesantnih profesija kojima bismo mogli da se bavimo


Neki od nas su želeli da budu muzičari ili sportisti. U tom uzrastu nemamo baš pravu predstavu o zanimanjima i uglavnom smo zainteresovani za neke profesije koje možda deluju smešno. Kako odrastamo, tako bivamo sve više zainteresovani za ozbiljnije profesije, iako možda nemamo pravu sliku o njima, pri čemu ih često idealizujemo zbog nedovoljno informacija. Zato bi bilo dobro da se izbor profesije napravi nakon što učenici steknu neko iskustvo.

Iz tog razloga obrazovni kampovi igraju bitnu ulogu u eksperimentisanju pri izboru studija ili same profesije. U nastavku se nalaze neki kampovi koji su najpopularniji:

1. Chelsea Independent College

Letnji programi koji se organizuju u Chelsea Independent College su idealni za one koji žele da kombinuju iskustvo života u Londonu sa učenjem engleskog jezika, uz upoznavanje sa određenom oblašću koju razmatraju za buduće studije.Pored mogućnosti spajanja teorijskog i praktičnog znanja, tokom dvonedeljnog kursa, zajedno sa drugim profesionalcima, polaznici će imati priliku da se upoznaju sa vrhunskim obrazovnim institucijama u odabranom polju interesovanja.

Oblasti koje su pokrivene programom su:

  • Inženjerstvo i informacione tehnologije
  • Medicina
  • Pravo, političke nauke i međunarodni odnosi
  • Biznis i finansije
  • Umetnost i dizajn
  • Gluma i pozorište


Mihai, jedan od polaznika jednog od programa Chelsea Independent College, je podelio sa nama svoje iskustvo: "Časovi su organizovani tako da budu od velike koristi. Profesori se postavljaju kao naši prijatelji i uvek im se možemo obratiti ukoliko imamo nekih poteškoća ili nedoumica.Sve je veoma praktično. "

Ovde možete pronaći detaljne informacije o Chelsea Independent College EduCamp.

2. Hotel Institute Montreux

Hotelijersvo je bez sumnje obeležje Švajcarske. Ovde se nalaze najprestižnije obrazovne institucije u ovoj oblasti, koje su prava odskočna daska za one koji žele da razvijaju menadžersku karijeru u najprestižnijim lancima hotela širom sveta, ili za one koji žele da pokrenu biznis u ovoj oblasti.

Hotel Institute Montreux je deo Swiss Education Group, zajedno sa Cesar Ritz, renomiranim internacionalnim univerzitetom.

Tokom leta u Hotel Institute Montreux, organizovani su sledeći obrazovni kampovi:

  • Uvod u hotelijerstvo
    Tokom dve nedelje, studenti će imati priliku da se upoznaju sa svetom hotelijerstva, da nauče nešto o svetu pića (vrste, poreklo, način proizvodnje itd.), učestvuju u kulinarskim radionicama, nauče nešto o kulturama i običajima drugih naroda širom sveta, nauče kako da organizuju događaje, razviju liderske veštine, i mnogo toga drugog. Organizuju se i tematski izleti, a neke od destinacija mogu biti obilasci vinograda ili posete fabrikama čokolade i sireva.
  • Uvod u kulinarstvo
    Ovaj obrazovni kamp možete izabrati kao program za sebe ili u kombinaciji sa programom Uvod u hotelijerstvo. Tokom nedelju dana, studenti će imati priliku da razvijaju svoje liderske veštine, učestvuju u demonstracijama kulinarstva i praktičnim časovima, nauče kako da dizajniraju meni, kako da organizuju i upravljaju restoranom i upoznaju se sa sastojcima iz raznih krajeva sveta. Ukratko, otkriće mnoge tajne kulinarstva.


Onima koji žele da se upišu i steknu iskustvo u ovoj oblasti tokom leta i kasnije nastave studije na Cesar Ritz kulinarskoj akademiji,biće umanjena školarina za cenu ovog letnjeg kursa.

Ključne reči:

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.