Dundalk institut za tehnologiju - studije i stipendije u Irskoj!


Nakon što si imao priliku upoznati Irsku i sve čari studiranja na ovom prekrasnom ostrvu, vreme je da upoznaš neodoljiv gradić Dundalk i Dundalk institut za tehnologiju kao izvrsnu priliku za početak studiranja!


Dundalk – grad bogate istorije!

Dundalk je administrativno središte okruga Louth u Irskoj. Grad Dundalk uživa izvrstan geografski položaj jer je strateški smešten približno na pola puta između dva najveća grada na irskom ostrvu, Belfasta i Dublina. Smešten je na mestu gde se reka Castletown uliva u zaliv Dundalk. Grad je blizu granice sa Severnom Irskom, i jednako udaljen od Dublina i Belfasta. To je osmo po veličini urbano područje u Irskoj.

Dundalk je jedan od najistaknutijih delova Irske, a okrug Louth poznat je kao „Zemlja legendi“. Bogata baština, mnoge poznate irske legende i epovi temeljili su se na predivnom krajoliku koji se upravo ovdje može pronaći. Naseljen od neolitskog razdoblja, Dundalk je uspostavljen kao normansko uporište u 12. veku nakon invazije Normana na Irsku. Grad je dobio nadimak „Severna praznina“ gde se najsjevernija točka provincije Leinster susreće s provincijom Ulster.

Moderni raspored ulica datira s početka 18. veka, a svoj oblik duguje Jamesu Hamiltonu – kasnije 1. grofu od Clanbrassila. Legende o mitskom heroju ratniku Cú Chulainnu postavljene su u okrugu, a moto na grbu grada je „Mé do rug Cú Chulainn cróga“, što na irskom znači „Rodila sam hrabrog Cú Chulainna“.

Grad je tokom devetnaestog veka razvijao pivarsku, destilersku, duvansku, tekstilnu i inženjersku industriju. Postao je napredan, a stanovništvo mu je raslo kako je postajalo važno proizvodno i trgovačko središte, i kao središte mreže „Velike severne železnice“ i s njegovom pomorskom vezom do Liverpoola iz luke Dundalk. Kasnije je patio od velike nezaposlenosti i urbanog propadanja nakon što su ove industrije zatvorile ili smanjile poslovanje nakon podele Irske 1921. godine i pristupanja Irske Europskoj ekonomskoj zajednici 1973. Nakon razdoblja „keltskog tigra“ krajem 20. veka, osnovane su nove industrije, uključujući farmaceutsku, tehnološku i finansijsku.

U moderno doba Dundalk je poznat po sjajnojm društvenom životu, i grad je ispunjen živahnom atmosferom. U umetničkom centru Táin, smeštenom u gradskoj skupštini, smešteno je glavno pozorište, bioskop, galerija vizuelnih umetnosti i dva prostora za radionice. Njihov je program raznolika kolekcija lokalne umetnosti, nacionalne turneje, radionica, izložbi i vlastite produkcije. Ljubitelji mode koji su uvijek u potrazi za nečim drugačijim i jedinstvenim od onoga što je dostupno u high-street trgovinama, uživat će otkrivajući jedinstvene trgovine u gradu, a takođe vredi doživeti i lokalnu pijacu na trgu u europskom stilu sa fontanom i kafićima.

Sportski klubovi uključuju fudbalski klub Dundalk, ragbi klub Dundalk, golf klub Dundalk i niz drugih klubova, a stadion Dundalk mesto je za trke konja i hrtova, i jedina je trkačka staza za konje u svim vremenskim prilikama.Dundalk institut za tehnologiju (Dundalk Institute of Technology)

U Dundalku postoji jedan institut za obrazovanje – Dundalk Institute of Technology. Neke od glavnih karakteristika ove izvrsne prilike za početak studentskog života su:

· Veliki izbor studijskih programa u području inžinjeringa, informatike, kreativnih umetnosti, ekonomije i humanističkih nauka

· Manje grupe pružaju praktičniji pristup, interaktivno i podsticajno okruženje za učenje

· 2 / 3 svih programa uključuju stažiranje i dragoceno iskustvo stečeno kroz stažiranje

· Pogodna lokacija – na samo sat vožnje od Dublina i Belfasta, a troškovi života u Dundalku su preko 50 % niži od glavnog grada!


Na Institutu ističu kako je kampus „za živo učenje“ te da nudi najbolje iz oba sveta. Prepun je izvrsnih sadržaja i usluga te se nalazi nadomak užurbanog gradskog središta Dundalka, kao i dva glavna grada irskog otoka, a u isto vrijeme na Kampusu postoji vetroagregat koji generira dovoljno električne energije da podmiri 50 % godišnjih potreba Instituta. Dundalk institut za tehnologiju je središnja tačka za visoko obrazovanje i istraživanje na koridoru Belfast-Dublin, opslužujući severni Leinster, regiju Južni Ulster. Svake godine više od 600 međunarodnih studenata odluči studirati u Dundalku što kampus čini jednim od najraznolikijih i multikulturalnih od svih tehnoloških instituta u Irskoj.


Fondacijski programi

Na Institutu ističu kako razumeju da međunarodni studenti koji dolaze studirati na Dundalk institut imaju različite zahteve za učenje engleskog jezika, i kako bi smestili te studente i osigurali programe koje nude, te kako bi zadovoljili njihove potrebe za učenjem, razvili su tri međunarodna fondacijska programa. Više o njima možeš saznati od naših obrazovnih savetnika!


Podrška za međunarodne studente

Na Dundalk institutu za tehnologiju smatraju da upisom započinje sledeće poglavlje tvog života i zato ističu da je njihov posao pomoć u upoznavanju istomišljenika i dobijanju prilike za akademski i lični rast i razvoj, kao i rad na ostvarivanju svojih snova. DkIT je prijateljsko, raznoliko i gostoljubivo mjesto, a kompaktnost kampusa snažno se oseća u zajednici, prepun vodećih svetskih sadržaja i uzbudljivog niza aktivnosti koje možeš birati.

Kao tim razumeju da je spremnost za karijeru proces povezivanja tačaka između trenutnog znanja, veština i motivacije, te budućih ambicija i mogućnosti u karijeri. Uvek su željni nadogradnje čvrstog odnosa s poslodavcima kako bi osigurali da studenti imaju pristup bogatim i raznolikim mogućnostima karijere.

Takođe, imaju i portal o internetskim karijerama – DkIT Careers Connect posebno je mesto za studente, alumnije i poslodavce kako bi se uključili u ove usluge, bilo da je riječ o rezervaciji termina, prisustvovanju događaju ili traženju prilika za posao.


Kancelarija za posredovanje

U DkIT-u nekoliko kurseva ima integrirani program zapošljavanja te pružaju podršku studentima i poslodavcima u ovom procesu. Praksa je glavna odlika brojnih studijskih programa širom DkIT-a, gde studenti sudeluju u strukturiranom i proverenom razdoblju radnog iskustva u odgovarajućem profesionalnom okruženju. Sarađuju sa studentima i poslodavcima kako bi poboljšali učenje učenika i uspostavili smislene veze sa svim profesionalnim područjima na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Praksa je partnerstvo između studenta, organizacije domaćina i Instituta. Kancelarija za zapošljavanje glavna je kontaktna točka svake od ovih strana u vezi s pripremom, logistikom, administracijom, upravljanjem i stalnim razvojem radnog mesta. Na Institutu rade na tome da osiguraju da je radni odnos obostrano koristan odnos u kojem se studentima pruža jedinstveno iskustvo učenja, a organizacijama se osigurava student koji doprinosi dobrobiti radnog mesta.


Istraživanje

Na Institutu puno ulažu u istraživanje i inovacije i snažno veruju u njegovu sposobnost da transformiše svet oko nas. Istraživanja koja se provode na Institutu daju vitalni doprinos ekonomskom, društvenom i kulturnom životu severoistočne Irske i šire. Zato smatraju da je to važan deo učenja i podučavanja. Studiranje na DkIT-u znači da ćeš imati prilike sudelovati u stvarnim istraživačkim projektima na intelektualno zahtevnim kursevima koji su oblikovani prema najnovijim razmišljanjima.


Studentski centar za učenje i razvoj

Studentski centar za učenje i razvoj topao je, prijateljski i podržavajući prostor za one studente koji žele poboljšati svoje akademske i studijske veštine. Centar pruža podršku studentima u vezi s IT-om, veštinama učenja, pisanjem, referenciranjem i ostalim srodnim stvarima koje mogu koristiti njihovom akademskom životu.

Na Dundalk institutu za tehnologiju obrazovanje je naglašeno kao učenje usmereno na učenika. Koriste razne metode učenja, uključujući predavanja, tutorijale, vežbe u laboratorijima, e-učenje, praktično učenje i rad u grupama kako bi pomogli u razvijanju potrebnih veština. Ulažu u najbolju tehnologiju koja podupire studije kako bi u svakom obliku učenja (kod kuće, na kampusu, samostalno ili u timu) imao svu opremu i resurse koji ti mogu pomoći!


Pristupačnost studiranja

Na Dundalk institutu za tehnologiju znaju da život na fakultetu može biti skup i zato pokušavaju smanjiti troškove za svoje studente. Nedavna istraživanja su pokazala da su Dundalk i severoistok Irske preko 50 % jeftiniji za život u poređenju sa Dablinom.


Izbor od 45+ preddiplomskih studija

Na Institutu postoji širok spektar dodiplomskih kurseva usmerenih na industriju, dostupnih na četiri akademske škole za poslovanje i humanističke nauke, inženjerstvo, informatiku i kreativnu umetnost, kao i medicinu.


Sigurni smo da ti nakon pročitanog studiranje u Dundalku i na Dundalk institutu za tehnologiju (Dundalk Institute of Technology) zvuči vrlo zanimljivo i privlačno! Zato se što pre obrati našim obrazovnim savetnicima kako bi saznao sve potrebne informacije iz prve ruke.


" Studiranje u Irskoj" virtuelni dnevni događaj 28.januar 2021., 14:00 - 17:00 h U četvrtak, 28. januara 2021., predstavnici 3 irska univerziteta, odgovorni za prijem stranih studenata, odgovoriće na sva vaša pitanja: ​

  • Dundalk Institute of Technology

  • University of Limerick

  • Griffith College Dublin

Registrujte se besplatno sada!

Imaćete priliku da učestvujete u tematskim prezentacijama i da zakažete pojedinačne sastanke sa predstavnicima obrazovnih institucija. Stoga se što pre javi našim obrazovnim savetnicima kako bi saznao sve informacije iz prve ruke!

Istaknute Objave
Najnovije Objave
Archive
Pretraži po ključnim riječima
Prati Nas
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • YouTube Social  Icon