Dundalk institut za tehnologiju - studije i stipendije u Irskoj!


Nakon što si imao priliku upoznati Irsku i sve čari studiranja na ovom prekrasnom ostrvu, vreme je da upoznaš neodoljiv gradić Dundalk i Dundalk institut za tehnologiju kao izvrsnu priliku za početak studiranja!


Dundalk – grad bogate istorije!

Dundalk je administrativno središte okruga Louth u Irskoj. Grad Dundalk uživa izvrstan geografski položaj jer je strateški smešten približno na pola puta između dva najveća grada na irskom ostrvu, Belfasta i Dublina. Smešten je na mestu gde se reka Castletown uliva u zaliv Dundalk. Grad je blizu granice sa Severnom Irskom, i jednako udaljen od Dublina i Belfasta. To je osmo po veličini urbano područje u Irskoj.

Dundalk je jedan od najistaknutijih delova Irske, a okrug Louth poznat je kao „Zemlja legendi“. Bogata baština, mnoge poznate irske legende i epovi temeljili su se na predivnom krajoliku koji se upravo ovdje može pronaći. Naseljen od neolitskog razdoblja, Dundalk je uspostavljen kao normansko uporište u 12. veku nakon invazije Normana na Irsku. Grad je dobio nadimak „Severna praznina“ gde se najsjevernija točka provincije Leinster susreće s provincijom Ulster.

Moderni raspored ulica datira s početka 18. veka, a svoj oblik duguje Jamesu Hamiltonu – kasnije 1. grofu od Clanbrassila. Legende o mitskom heroju ratniku Cú Chulainnu postavljene su u okrugu, a moto na grbu grada je „Mé do rug Cú Chulainn cróga“, što na irskom znači „Rodila sam hrabrog Cú Chulainna“.

Grad je tokom devetnaestog veka razvijao pivarsku, destilersku, duvansku, tekstilnu i inženjersku industriju. Postao je napredan, a stanovništvo mu je raslo kako je postajalo važno proizvodno i trgovačko središte, i kao središte mreže „Velike severne železnice“ i s njegovom pomorskom vezom do Liverpoola iz luke Dundalk. Kasnije je patio od velike nezaposlenosti i urbanog propadanja nakon što su ove industrije zatvorile ili smanjile poslovanje nakon podele Irske 1921. godine i pristupanja Irske Europskoj ekonomskoj zajednici 1973. Nakon razdoblja „keltskog tigra“ krajem 20. veka, osnovane su nove industrije, uključujući farmaceutsku, tehnološku i finansijsku.

U moderno doba Dundalk je poznat po sjajnojm društvenom životu, i grad je ispunjen živahnom atmosferom. U umetničkom centru Táin, smeštenom u gradskoj skupštini, smešteno je glavno pozorište, bioskop, galerija vizuelnih umetnosti i dva prostora za radionice. Njihov je program raznolika kolekcija lokalne umetnosti, nacionalne turneje, radionica, izložbi i vlastite produkcije. Ljubitelji mode koji su uvijek u potrazi za nečim drugačijim i jedinstvenim od onoga što je dostupno u high-street trgovinama, uživat će otkrivajući jedinstvene trgovine u gradu, a takođe vredi doživeti i lokalnu pijacu na trgu u europskom stilu sa fontanom i kafićima.

Sportski klubovi uključuju fudbalski klub Dundalk, ragbi klub Dundalk, golf klub Dundalk i niz drugih klubova, a stadion Dundalk mesto je za trke konja i hrtova, i jedina je trkačka staza za konje u svim vremenskim prilikama.Dundalk institut za tehnologiju (Dundalk Institute of Technology)

U Dundalku postoji jedan institut za obrazovanje – Dundalk Institute of Technology. Neke od glavnih karakteristika ove izvrsne prilike za početak studentskog života su:

· Veliki izbor studijskih programa u području inžinjeringa, informatike, kreativnih umetnosti, ekonomije i humanističkih nauka

· Manje grupe pružaju praktičniji pristup, interaktivno i podsticajno okruženje za učenje

· 2 / 3 svih programa uključuju stažiranje i dragoceno iskustvo stečeno kroz stažiranje

· Pogodna lokacija – na samo sat vožnje od Dublina i Belfasta, a troškovi života u Dundalku su preko 50 % niži od glavnog grada!


Na Institutu ističu kako je kampus „za živo učenje“ te da nudi najbolje iz oba sveta. Prepun je izvrsnih sadržaja i usluga te se nalazi nadomak užurbanog gradskog središta Dundalka, kao i dva glavna grada irskog otoka, a u isto vrijeme na Kampusu postoji vetroagregat koji generira dovoljno električne energije da podmiri 50 % godišnjih potreba Instituta. Dundalk institut za tehnologiju je središnja tačka za visoko obrazovanje i istraživanje na koridoru Belfast-Dublin, opslužujući severni Leinster, regiju Južni Ulster. Svake godine više od 600 međunarodnih studenata odluči studirati u Dundalku što kampus čini jednim od najraznolikijih i multikulturalnih od svih tehnoloških instituta u Irskoj.


Fondacijski programi

Na Institutu ističu kako razumeju da međunarodni studenti koji dolaze studirati na Dundalk institut imaju različite zahteve za učenje engleskog jezika, i kako bi smestili te studente i osigurali programe koje nude, te kako bi zadovoljili njihove potrebe za učenjem, razvili su tri međunarodna fondacijska programa. Više o njima možeš saznati od naših obrazovnih savetnika!


Podrška za međunarodne studente

Na Dundalk institutu za tehnologiju smatraju da upisom započinje sledeće poglavlje tvog života i zato ističu da je njihov posao pomoć u upoznavanju istomišljenika i dobijanju prilike za akademski i lični rast i razvoj, kao i rad na ostvarivanju svojih snova. DkIT je prijateljsko, raznoliko i gostoljubivo mjesto, a kompaktnost kampusa snažno se oseća u zajednici, prepun vodećih svetskih sadržaja i uzbudljivog niza aktivnosti koje možeš birati.

Kao tim razumeju da je spremnost za karijeru proces povezivanja tačaka između trenutnog znanja, veština i motivacije, te budućih ambicija i mogućnosti u karijeri. Uvek su željni nadogradnje čvrstog odnosa s poslodavcima kako bi osigurali da studenti imaju pristup bogatim i raznolikim mogućnostima karijere.

Takođe, imaju i portal o internetskim karijerama – DkIT Careers Connect posebno je mesto za studente, alumnije i poslodavce kako bi se uključili u ove usluge, bilo da je riječ o rezervaciji termina, prisustvovanju događaju ili traženju prilika za posao.


Kancelarija za posredovanje

U DkIT-u nekoliko kurseva ima integrirani program zapošljavanja te pružaju podršku studentima i poslodavcima u ovom procesu. Praksa je glavna odlika brojnih studijskih programa širom DkIT-a, gde studenti sudeluju u strukturiranom i proverenom razdoblju radnog iskustva u odgovarajućem profesionalnom okruženju. Sarađuju sa studentima i poslodavcima kako bi poboljšali učenje učenika i uspostavili smislene veze sa svim profesionalnim područjima na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Praksa je partnerstvo između studenta, organizacije domaćina i Instituta. Kancelarija za zapošljavanje glavna je kontaktna točka svake od ovih strana u vezi s pripremom, logistikom, administracijom, upravljanjem i stalnim razvojem radnog mesta. Na Institutu rade na tome da osiguraju da je radni odnos obostrano koristan odnos u kojem se studentima pruža jedinstveno iskustvo učenja, a organizacijama se osigurava student koji doprinosi dobrobiti radnog mesta.


Istraživanje

Na Institutu puno ulažu u istraživanje i inovacije i snažno veruju u njegovu sposobnost da transformiše svet oko nas. Istraživanja koja se provode na Institutu daju vitalni doprinos ekonomskom, društvenom i kulturnom životu severoistočne Irske i šire. Zato smatraju da je to važan deo učenja i podučavanja. Studiranje na DkIT-u znači da ćeš imati prilike sudelovati u stvarnim istraživačkim projektima na intelektualno zahtevnim kursevima koji su oblikovani prema najnovijim razmišljanjima.


Studentski centar za učenje i razvoj

Studentski centar za učenje i razvoj topao je, prijateljski i podržavajući prostor za one studente koji žele poboljšati svoje akademske i studijske veštine. Centar pruža podršku studentima u vezi s IT-om, veštinama učenja, pisanjem, referenciranjem i ostalim srodnim stvarima koje mogu koristiti njihovom akademskom životu.

Na Dundalk institutu za tehnologiju obrazovanje je naglašeno kao učenje usmereno na učenika. Koriste razne metode učenja, uključujući predavanja, tutorijale, vežbe u laboratorijima, e-učenje, praktično učenje i rad u grupama kako bi pomogli u razvijanju potrebnih veština. Ulažu u najbolju tehnologiju koja podupire studije kako bi u svakom obliku učenja (kod kuće, na kampusu, samostalno ili u timu) imao svu opremu i resurse koji ti mogu pomoći!


Pristupačnost studiranja

Na Dundalk institutu za tehnologiju znaju da život na fakultetu može biti skup i zato pokušavaju smanjiti troškove za svoje studente. Nedavna istraživanja su pokazala da su Dundalk i severoistok Irske preko 50 % jeftiniji za život u poređenju sa Dablinom.


Izbor od 45+ preddiplomskih studija

Na Institutu postoji širok spektar dodiplomskih kurseva usmerenih na industriju, dostupnih na četiri akademske škole za poslovanje i humanističke nauke, inženjerstvo, informatiku i kreativnu umetnost, kao i medicinu.


Sigurni smo da ti nakon pročitanog studiranje u Dundalku i na Dundalk institutu za tehnologiju (Dundalk Institute of Technology) zvuči vrlo zanimljivo i privlačno! Zato se što pre obrati našim obrazovnim savetnicima kako bi saznao sve potrebne informacije iz prve ruke.


" Studiranje u Irskoj" virtuelni dnevni događaj 28.januar 2021., 14:00 - 17:00 h U četvrtak, 28. januara 2021., predstavnici 3 irska univerziteta, odgovorni za prijem stranih studenata, odgovoriće na sva vaša pitanja: ​

  • Dundalk Institute of Technology

  • University of Limerick

  • Griffith College Dublin

Registrujte se besplatno sada!

Imaćete priliku da učestvujete u tematskim prezentacijama i da zakažete pojedinačne sastanke sa predstavnicima obrazovnih institucija. Stoga se što pre javi našim obrazovnim savetnicima kako bi saznao sve informacije iz prve ruke!

Istaknute Objave
Najnovije Objave