Kanada otvara novi imigracioni put za međunarodne diplomce


Kanada otvara novi imigracioni put za međunarodne diplomce


Ukratko, evo najvažnijih informacija:

· 40.000 međunarodnih diplomaca koji se već nalaze u Kanadi sada ispunjava uslove za stalno nastanjenje

· Apliciranje počinje od 6. maja 2021.

· Još 50.000 mesta rezervisano je za “osnovne radnike” zaposlene u kanadskom zdravstvenom sektoru, kao i drugim industrijama “prvog fronta”


“Osnovni radnici” su oni koji rade u različitim oblastima, poput zdravstvenih zanimanja, nege, proizvodnje i distribucije hrane.


Međunarodni diplomci moraju da završe program visokog obrazovanja u Kanadi u poslednje četiri godine (ne ranije od januara 2017. godine). Od ukupno 90.000, 40.000 prijavljenih mesta rezervisano je za međunarodne studente koji su diplomirali u kanadskoj instituciji.


Studenti i radnici mogu početi da se prijavljuju za stalni boravak u okviru ovog novog imigracionog toka od 6. maja 2021. godine, a rok za prijavljivanje traje do 5. novembra 2021., ili dok ne dostigne ograničenje. Novi put deo je novog kanadskog plana za 2021. godinu, čiji je cilj da Kanada ove godine dočeka 401.000 novih stalnih stanovnika.


To je takođe najnovije u nizu ažuriranja imigracione politike čiji je cilj podsticanje učenika da nastave da se upisuju u kanadske obrazovne institucije i da nastave da se pridružuju radnoj snazi u zemlji nakon završetka studija. Samo prošlog meseca, vlada je objavila da međunarodni studenti iz svojih matičnih zemalja mogu da završe 100% svojih programa na višim i srednjim kanadskim školama i da i dalje ispunjavaju uslove za program postdiplomskog rada (Post-Graduation Work Program - PGWP).


Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o studiranju u Kanadi , rokovima za prijavu i finansijskim detaljima, prijavite se za besplatno savetovanje!

Kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 92.


BESPLATNO SAVETOVANJE!>>


Istaknute Objave
Najnovije Objave
Archive