Master studije u inostranstvu - Kako da na najbolji način iskoristite iskustvo koje ste dobili prili


Čisto provođenje vremena industriji neće vas naučiti praktičnim veštinama i zato je jako bitno da ponesete najviše što možete iz iskustva. Evo nekoliko saveta kako da se organizujete na pravi način:

  1. Hvatajte beleške – vodite evidenciju o svemu što ste radili na određenoj poziciji. Upoznajte se sa tehničkim pojmovima o kojima ranije niste znali mnogo i zabeležite sve novo što ste naučili. Beleške će vam biti od izuzetne koristi u budućnosti jer ćete uvek moći da se vratite i podsetite se šta ste radili. Takođe, ukoliko prolazite kroz određeni proces, biće vam značajno ukoliko budete u budućnosti mogli da se podsetite svih koraka koji su bili uključeni.

  2. Impresionirajte poslodavca – nije dovoljno samo da se pojavljujete na poslu, već je najbitnije da pokažete šta znate i šta ste naučili. Budite tačni i pokažite entuzijazam i interesovanje za ono što radite. Trudite se da budete najbolja verzija sebe u svakom trenutku, jer nikada ne možete biti sigurni da li vas neko posmatra i koliko je bitno da vas ta osoba vidi u najboljem svetlu. Ukoliko završite određenu aktivnost koju vam je zadao vaš mentor ili neko iz vašeg okruženja, pitajte šta biste drugo mogli da radite. Takođe, trudite se da postavljate pitanja u vezi sa onim što radite, jer ćete tako pokazati da ste zaista zainteresovani.

  3. Ponašajte se prikladno – prijateljski stav je uvek pozitivan, ali vodite računa da budete profesionalni u isto vreme. Niste tu da steknete prijatelje, već radno iskustvo i zato nemojte da dozvolite da vas kolege uvuku u razgovore i rasprave u kojima ne želite ili je neprikladno da učestvujete. Naravno, uvek pomažite drugima i budite ljubazni.

  4. Mreža kontakata – postarajte se da ostvarite dobru mrežu kontakata i da ostavite pozitivan uticaj na ljude oko vas. Iznenadili biste se koliki uticaj to može da ima na vašu buduću karijeru. Bilo da vaš budući poslodavac poželi da kontaktira sadašnjeg radi preporuke, ili dođete u kontakt sa nekim ko ceni vaš rad i poželi da bliže sarađuje sa vama, utisak koji ostavljate je najbitniji. Takođe, ukoliko vam u budućnosti bude potreban savet ili pomoć, dobro je znati da se možete osloniti na vaše kontakte.

  5. Nakon završetka – pobrinite se da se zahvalite na prilici koju ste dobili svima koji su na neki način bili uključeni u vaše sticanje radnog iskustva. Ukoliko sve bude kako treba, postoji mogućnost da će poslodavac poželeti da vas zadrži ili vam ponudi posao u budućnosti.

Pronalazak prilike za sticanje radnog iskustva, kao i sam proces sticanja istog, može biti jako dug i mukotrpan posao. Samo budite strpljivi i uporni i vaš trud će se sigurno isplatiti. Kada se u budućnosti budete bavili onim što želite bićete srećni jer ste se odlučili za taj korak. Nakon ovakvog iskustva zvanično ćete biti spremni za neki od programa master studija u inostranstvu.

👉Prijave na sve naše partnerske univerzitete potpuno su besplatne -master studije, osnovne studije, MBA, stipendije za studiranje u inostranstvu!

<<Prijavite se za besplatno savetovanje! >>

Ostanite kod kuće i zakažite virtualni sastanak sa nama. Dostupni smo Vam i za onlajn konsultacije preko skajpa, tako da nije potrebno da dolazite do kancelarije u ovom trenutku.

#Masteruinostranstvu #Studijeuinostranstvu #StudiranjeuEngleskoj #StudiranjeuHolandiji #Univerzitetiuinostranstvu

Istaknute Objave
Najnovije Objave
Archive