Međunarodni studenti mogu da se prijave za britansku radnu vizu nakon studija od 1. jula 2021.Dobre vesti za sve studente koji planiraju da nastave studiranje u Velikoj Britaniji!Ažurirana međunarodna obrazovna strategija Ujedinjenog Kraljevstva obavezuje se na ranije utvrđene ciljeve za rast upisa međunarodnih studenata, usredsređujući se na mogućnosti za rad i učenje i imigracione rute za studente. „Diplomska ruta“ (The Graduate Route) je važan deo šire međunarodne obrazovne strategije Ujedinjenog Kraljevstva i ima za cilj da do 2030. ugosti 600.000 međunarodnih studenata.


Vlada Velike Britanije potvrdila je da će međunarodni studenti moći da se prijave za radnu vizu nakon studija, putem diplomske rute, koja počinje 1. jula 2021. To znači da će svi međunarodni studenti koji diplomiraju ili završavaju priznati univerzitet u Velikoj Britaniji uskoro imati pravo da ostanu u zemlji da rade do dve godine. Studenti doktorskih studija moći će da ostanu u Velikoj Britaniji do tri godine.

Studenti pogođeni prekidima studija usled COVID-a, na primer koji nisu mogli da putuju u britanske kampuse ili koji su bili primorani da studiraju online / putem kombinovanog učenja, i dalje će ispunjavati uslove za diplomsku rutu pod uslovom da na kraju stignu u UK da završe jedan semestar učenja uživo.

Diplomska ruta neće biti sponzorisana, što znači da podnosiocima zahteva neće biti potrebna ponuda za posao da bi se prijavili za nju. Diplomci će moći fleksibilno da rade, menjaju posao i razvijaju karijeru po potrebi.

Prema novim propisima, međunarodni studenti će sada imati mnogo duži period radnog prava nego što je prethodno bilo dozvoljeno (4 meseca), a takođe će moći da pređu u opštu radnu vizu ako ispunjavaju uslove (ruta kvalifikovanog radnika).


Iako je obnova od globalne pandemije i privlačenje talentovanih učenika glavni prioritet, ova opcija nakon studija obezbediće da nakon što studenti steknu zlatni standard iz jedne od vodećih svetskih obrazovnih institucija u Velikoj Britaniji mogu lako da obezbede status koji im je potreban da nastave da žive, rade i ispunjavaju svoje snove u Velikoj Britaniji. Najsjajniji svetski talenti, koji teže karijeri na najvišim nivoima poslovanja, nauke, umetnosti i tehnologije, bili bi ohrabrni i dobrodošli u Ujedinjeno Kraljevstvo kao prirodno mesto za ispunjenje svojih težnji.


Za više detalja o postupku prijave obratite se našim kancelarijama putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 92.

Istaknute Objave
Najnovije Objave
Archive
Pretraži po ključnim riječima
Prati Nas
  • Facebook Basic Square
  • Black Instagram Icon
  • YouTube Social  Icon