Saveti i trikovi pred polazak na željene studije u inostranstvu


Odlazak na univerzitet nakon srednje škole zahteva razdoblje prilagođavanja u pogledu razlike u obavezama, opterećenju, novim kolegama i nivou nezavisnosti. Ove se novine prilikom odlaska u insotranstvo udvostručuju. Osim što se prilagođavaju novom, univerzitetskom nivou obrazovanja i okolini koja uključuje drugačiji raspored, drugačiju vrstu učenja i okruženje, studenti u insotranstvu imaju dodatne obaveze – literatura i predavanja na stranom jeziku, prilagođavanje na drugačiji način života, uz nove kolege i novi grad za život. Iako im univerziteti pružaju potpunu podršku, studenti moraju uzeti neke stvari u svoje ruke i rešiti različite stvari pre i po dolasku na studije u insotranstvu.


Šta je sa - praktičnim aspektom?


Studenti bi trebali prethodno rešiti svoju stambenu situaciju, ili se mogu odlučiti za privremeni smeštaj i tražiti stalni smeštaj na licu mesta. Obrazovni savetnici mogu im pomoći različitim savetima o tome kako potražiti smeštaj ili mogu povezati studente sa onima koji već studiraju u istim gradovima. Nadalje, studenti moraju preuzeti odgovornost za svoje studentske račune i univerzitetske portale kako bi bili u toku sa svim vestima koje univerzitet objavljuje.


Šta je sa - administrativnim aspektom?


Pre preseljenja u insotranstvo, studenti trebaju poslati potrebnu dokumentaciju i potvrditi svoja mesta na potencijalnim univerzitetima i studijskim programima. Moraju prikupiti sva dokumenta koji bi im trebala u insotranstvu i obavezno napraviti overene kopije. Druga važna stavka jeste zdravstveno osiguranje, bilo EHIC (Evropska kartica zdravstvenog osiguranja) ili privatno finansirano. Za pitanja poput bankarskih računa i najboljih provajdera telekomunikacijskih usluga, obrazovni savetnici dele savete studentima o trenutno najboljim opcijama ali i različitim događajima tokom cele godine.


Šta je sa - akademskim aspektom?


Kada počinju studije? Kada se završava semestar? Koja je adresa mog univerziteta? Ovo su primeri informacija koje svakako treba znati pre preseljenja u insotranstvo, a za ova i slična pitanja tu su za vas obrazovni savetnici.


Šta je sa - društvenim aspektom?


Studenti bi trebali prethodno upoznati svoje buduće kolege kako bi, sa jedne strane stekli utisak o svom budućem studijskom programu, a sa druge strane oformili krug prijatelja koji će ulepšati i olakšati njihovo iskustvo studija u inostranstvu. Odlazak u inostranstvo može biti izazov, ali obrazovni savetnici pokušavaju povezati učenike koji odlaze u iste gradove i organizovati događaje na kojima se mogu upoznati pa čak i zajedno putovati.


Kako bi im maksimalno olakšali ceo proces upisa na studije u inostranstvu, naši su obrazovni savetnici na raspolaganju učenicima, budućim studentima, tokom njihove posljednje godine srednje škole. Naše usluge uključuju pomoć oko postupka prijave i upisa, ali i pomoć sa svim ostalim pitanjima i dilemama sa kojima se mogu susresti studenti koji donesu tako veliku odluku kao što je odlazak na studije u inostranstvo.


Zakažite besplatno savetovanje sa našim iskusnim konsultantima i razgovarajte o svemu što vas interesuje – od izbora pravih predmeta i studijskih programa, preko pripreme za uspešnu aplikaciju na željene univerzitete, do smeštaja i dobijanja studentske vize. Naš tim vam može obezbediti 360 ° pomoć (za svaki nivo obrazovanja) u svakom koraku.Kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 92.
ZAKAŽITE BESPLATNE KONSULTACIJE

Istaknute Objave
Najnovije Objave
Archive
Pretraži po ključnim riječima