Školovanje u inostranstvu
Elitni međunarodni internati i srednje škole u inostranstvu 

Srednjoškolsko obrazovanje presudno je prilikom usmeravanja učenika kako bi oni ostvarili svoj puni potencijal. IntegralEdu pomaže pri odabiru najbolje srednje škole u inostranstvu koja u potpunosti odgovara željama, potrebama i mogućnostima svakog od naših klijenata. S vama smo od prvog momenta kada se javi želja za informacijama o srednjim školama u inostranstvu, pa sve do trenutka kada učenici prime svoje diplome – ali naše partnerstvo nastavlja se i dalje.

8 razloga za školovanje u srednjoj školi u inostranstvu:

 • Vežbajte nezavisnost. Školovanje u srednjoj školi u inostranstvu može vam omogućiti da doživite nezavisnost na nov i uzbudljiv način

 • Poboljšajte svoju prijavu na fakultet.

 • Unapredite znanje jezika.

 • Iskusite nove kulture.

 • Upoznajte sebe.

 • Postanite znatiželjni.

 • Proširite svoju društvenu mrežu.

 • Budite izazvani

Popularni obrazovni sistemi i nastavni programi:

 • Britanski A-level

Napredni nivo opšteg sertifikata o obrazovanju - A nivo, je akademski program koji se izučavao u poslednje 2 godine srednjeg obrazovanja u UK. A-nivoi su zlatni standard u britanskom obrazovnom sistemu, jer pružaju detaljnu obuku iz odabranih predmeta i najrasprostranjeniji su program za upis na univerzitet.

 • Britanski GCSE / EGCSE

GCSE (General Certificate for Secondari Education - Opšte svedočanstvo o srednjem obrazovanju) (14+ godina) je prvi stepen srednjoškolskog kursa koji pruža široku opštu obrazovnu pripremu. Dvogodišnji program je za učenike 9. i 10. razreda i obuhvata obuku iz velikog broja predmeta, koji se održavaju na kraju druge godine. Preporučuje se kao priprema za nastavak A-nivoa i međunarodne mature u višim razredima. Predaje se u Ujedinjenom Kraljevstvu, Velsu, Severnoj Irskoj i drugim međunarodnim školama po britanskom modelu.

IGCSE (15+) je jednogodišnji program koji obučava strane studente i obuhvata smanjen broj predmeta koji takođe podležu diplomiranju.

 • International Baccalaureate (IB)

IB program je osnovan u Švajcarskoj kasnih 1960-ih na inicijativu Škole UN u Njujorku i Međunarodne škole u ​​Ženevi. Ona je motivisana potrebom da se premosti jaz između brojnih svetskih obrazovnih sistema i olakša deci, koja su često prinuđena da menjaju zemlju i školu zbog međunarodnih karijera svojih roditelja. Danas IB program pohađaju učenici iz više od 2.500 srednjih škola. Završne ispite sprovodi i ocenjuje nezavisna organizacija sa sedištem u Ženevi, a diplome priznaju najprestižniji univerziteti u svetu.

 • Swiss Matura

Švajcarski obrazovni sistem je decentralizovan i autonoman i ima reputaciju jednog od najboljih na svetu. Osnovno obrazovanje traje od 4 do 6 godina, u zavisnosti od kantona. Prosek obuhvata od 7 do 9 godina, pri čemu prvi nivo traje od 3 do 5 godina, a drugi nivo 3 ili 4 godine. Švajcarska “Maturité Fédérale” ili maturska kvalifikacija za srednje obrazovanje je dvojezična. Nudi se na francuskom i engleskom jeziku i pogodan je program za strane studente koji dobro poznaju oba jezika. Diploma koja se stiče nakon uspešno položene male mature omogućava prijem na prestižne univerzitete.

 • German Abitur

Nemački “Abitur” (zvanični naziv “Allgemeine Hochschulreife”) je maturski ispit koji se polaže nakon 12. ili 13. razreda u Nemačkoj, kao i u svakoj međunarodnoj školi po nemačkom sistemu srednjeg obrazovanja.

 • French Baccalauréat

Francuski “Baccalauréat” se predaje u srednjim školama i internatima u Francuskoj i Švajcarskoj, a diploma daje mogućnost prijave u svim zemljama u kojima je francuski jezik službeni, na primer Belgija, Luksemburg, provincija Kvebek u Kvebeku (Kanada).

 • American AP ( Advanced Placement)

Program za napredni plasman (The Advanced Placement Program) je trogodišnji kurs (od 10. do 12. razreda) u Sjedinjenim Državama i Kanadi, uključujući skup obaveznih i izbornih kurseva u različitim oblastima.

Program kulturne razmene namenjen je učenicima od 15 do 18 godina koji žele da otkriju novi i zanimljiv svet, da se upoznaju sa načinom života, istorijskim znamenitostima, kulturnim dostignućima i običajima u različitim zemljama.

Obavezni uslov za učešće u programu je minimalni nivo znanja relevantnog jezika, što se potvrđuje polaganjem testa. Trajanje boravka je od 2 meseca do jedne školske godine.

Pomažemo vam i vodimo vas kroz proces odabira optimalnog akademskog programa i škole, kao i kroz ceo proces prijave i upisa u školu. Organizujemo i posete željenim školama kako bi budući učenici mogli što bolje da se prilagode novom okruženju.
Tokom srednjoškolskog obrazovanja u inostranstvu brinemo se o dobrobiti i akademskom uspehu svakog našeg klijenta, a po završetku srednje škole usmeravamo ih prilikom odabira univerziteta i upisa na studije

Naši klijenti glavno su nam merilo – njihov uspeh ujedno je i uspeh Integrala!

 

Popis naših partnerskih srednjih škola u inostranstvu pogledajte ovde >>

Svaki roditelj vodi svoje dete dok ono ne učini prve samostalne korake. On je prisutan i kada dete posrne i odabere pogrešan put. Poklanja mu svoje vreme i brigu te mašta o tome da mu pruži najbolju moguću budućnost. Integral već 20 godina pomaže roditeljima da ispravno ulažu u obrazovanje svoje dece te da odaberu prigodan put ka ostvarenju njihovih ciljeva. Naše iskustvo i naši profesionalni savetnici omogućavaju da ponudimo pojedinačno rešenje za svakoga. To je naša jedinstvena prednost u usluzi vama, roditeljima.

Zašto odabrati IntegralEdu?

    1. Izbor države

 

Svaka evropska država ima svoje kulturološke specifičnosti, različite obrazovne programe i vrste škola. Iskoristite naše iskustvo pri odabiru.

 

    2. Izbor akademskog programa

 

Različiti obrazovni programi (GCSE, A nivoi, IB) imju specifičnosti koje određuju dalju akademsku i profesionalnu karijeru mladog čoveka. Mi ćemo vam dati informacije o mogućnostima koje se pojavljuju pred učenicima nakon završetka svakog od tih programa.

 

    3. Izbor škole

U Evropi postoji na hiljade privatnih škola. Svaka od njih ima svoje specifičnosti i svoj individualni pristup učeniku. Mi ćemo vam pomoći da odaberete onu koja je najpogodnija za vaše dete.

 

    4. Prijava i upis

Mi ćemo pripremiti kompletnu dokumentaciju za prijavu i predati je u vaše ime. Većina elitnih škola od kandidata zahteva da polažu prijemne ispite koje, zbog vaše udobnosti, možemo da organizujemo u našoj kancelariji ili u prostorijama British Councila.

 

    5. Vođenje korespondencije

 

Za vreme prijava neophodan je svakodnevni kontakt sa odabranim školama te plaćanje različitih troškova – mi to možemo da činimo umesto vas, kao i da pratimo napredak procesa.
 

    6. Prethodna poseta

Nakon što odaberete nekoliko škola bilo bi dobro da ih posetite, razgledate školski kompleks i upoznate se sa vođom upisa. Mi ćemo vam pomoći oko dogovaranja susreta kao i celokupne organizacije vašeg putovanja i boravka u odabranoj državi.

    7. Osiguravanje staratelja

Pomažemo pri osiguravanju staratelja za učenike mlađe od 18 godina koji će se školovati u Velikoj Britaniji.
 

    8. Izbor predmeta

Upis na fakultet može da zavisi od vrste i broja predmeta koji su učeni u srednjoj školi. U zavisnosti od interesa i ambicija vašeg deteta odredićemo najbolju kombinaciju za njega.

 

    9. Potvrda mesta

Pre konačnog upisa ponovo je potrebno predati dokumente i obaviti novčane transakcije, što možete poveriti nama.

 

    10. Putovanje

Kod nas možete rezervisati odgovarajuće letove i sklopiti ugovor o neophodnom osiguranju za vas i vaše dete.

 

     11. Veza sa školom za vreme detetovog boravka u njoj


Naši savetnici mogu da budu vaša veza sa školom za različita administrativna i lična pitanja.

 

    12. Praćenje razvoja i rezultata
 

Za vreme prve godine pripremićemo vam prepis ocena i izveštaje o napretku i prilagođavanju vašeg deteta.

    13. Konsultacije oko nastavka školovanja

Naši konsultanti za visoko obrazovanje stoje vam na raspolaganju i mogu vam pojasniti mogućnosti za prijave u inostranstvu.