15 najboljih srednjih škola i internata na svetu (rangiranje 2023.)

10.08.2023

Ulaganje u školu vašeg deteta je kao i svaka druga investicija - ulažete sada da biste videli rezultate u budućnosti. Rezultati u slučaju internata je da vaše dete ima obrazovanje i veze koje će ga dovesti do srećnog i produktivnog života.


Kao i kod bilo koje vrste ulaganja, želećete da dobro upoznate ljude koji će vam pomoći da oblikuju vašu decu u mlade odrasle osobe. Ako vaše dete ulazi u odgovarajući uzrast, vreme je da počnete da postavljate pitanja: Koliko internata postoji na svetu? Da li su najskuplji internati na svetu zaista tako dobri? I naravno, koji su najbolji internati na svetu?

Danas ćemo vam dati uvid u svet međunarodnih internata. Logično je da se ne biste usudili da slepo skočite u najveću investiciju svog života... budućnost svoje dece. Ova lista je sastavljena upoređivanjem međunarodnih školskih rang-lista koje nude renomirani obrazovni sajtovi. Analizirali smo svaku rang-listu da bismo identifikovali apsolutno najbolje internate na svetu. Čitajte dalje da biste saznali o 15 najboljih internata danas.

Kratka napomena: Dole navedene cene po godini su školarine. Verovatno ćete naići na dodatne naknade koje mogu dodati značajan iznos na školarinu svake godine. Na primer, kada se vaše dete prvi put upiše u školu, možda će vam biti naplaćena dodatna naknada za upis povrh školarine.

15 najboljih internata na svetu

15. The International School of Catalunya, Španija

ISCAT je osnovan na principu edukacije mladih vrednosnim pristupom. To znači da učenici uzrasta od 3 do 18 godina ne dobijaju samo tradicionalno obrazovanje, već i učestvuju u školskom programu Šumske škole (časovi na otvorenom koji uključuju rešavanje problema, izgradnju tima i ekološku svest). Pored toga, UNICEF je akreditovao ISCAT kao školu koja poštuje prava, gde članovi Deklaracije o pravima deteta podupiru opšti pristup škole. ISCAT je takođe jedan od pristupačnijih internata u Evropi na našoj listi.

Država: Španija
Cena godišnje: 7.350 dolara
Godina osnivanja: 2007
Broj učenika: 200

14. Bromsgrove International School, Velika Britanija, Tajland

Jedna od najboljih škola internata u Velikoj Britaniji i Aziji , Međunarodna škola Bromsgrove povezana je sa njihovom istoimenom školom u Velikoj Britaniji, dajući ovoj školi preko 460 godina iskustva iz koje se može crpiti. Bromsgrouv prihvata studente u internatu uzrasta od 9 do 18 godina i koristi standarde Britanske asocijacije internata za svoje procedure. Ono po čemu se Bromsgrove zaista ističe je to što je glavni kampus smešten pored golf terena sa 36 rupa, što omogućava školi da integriše zdravu aktivnost u svoj nastavni plan i program.

Država: Velika Britanija, Tajland
Cena godišnje: 8.948 dolara
Godina osnivanja: 2002
Broj učenika: 500

13. Eton College, Velika Britanija

Eton College je jedan od najboljih internata u Evropi, i jedna od najpoznatijih škola na svetu. Nazvana je „glavnom medicinskom sestrom engleskih državnika“ zbog broja budućih svetskih lidera koji su prošli kroz njegove dvorane. Pored političara i poslovnih lidera, princ Vilijam i princ Hari su pohađali Eton radi naprednog obrazovanja. Ovo je jedna od najboljih škola na svetu u kojoj mladi stvaraju veze koje će im koristiti do kraja života.

Država: UK
Cena godišnje: 68.244 dolara
Godina osnivanja: 1440
Broj studenata: 1.300

12. St. Andrew’s School, Kanada

Smešten na 126 prelepih hektara, kampus škole St. Andrew's, najvećeg internata za dečake u Kanadi, apsolutno privlači poglede zelenilom. Škola se može pohvaliti stopom od 100% upisa na univerzitetima za svoje diplome, a 6.000 bivših studenata pruža veze širom sveta. Sa bivšim studentima poput glumaca Kifera Saterlenda i Stivena Amela, advokata i diplomate Vinsenta Mesija i više istaknutih poslovnih lidera, St. Andrew’s uspeva da osnaži mladiće da postižu uspeh u raznim oblastima.

Država: Kanada
Cena godišnje: 51.745 dolara
Godina osnivanja: 1899
Broj učenika: 650

11. Amadeus International School Vienna, Austrija

Ako vaše dete ima istinski afinitet prema muzici ili umetnosti, trebalo bi da ozbiljno razmislite da pogledate Amadeus International School u Beču. Uključujući tako značajne alumniste kao što su muzičar Brajan Adams i suosnivač Stejplsa, Tomas G. Stemberg, školska akademija za muziku i umetnost Amadeus ulaže veliki napor u pronalaženje i promovisanje umetničkih talenata u đačkom telu. I dok škola voli da promoviše umetnost, oni i dalje održavaju snažan akademski program, zasnovan na međunarodnoj maturi (IB).

Država: Austrija
Cena godišnje: 13.865 dolara
Godina osnivanja: 2012
Broj učenika: 350

10. Cardiff Sixth Form College, Velika Britanija

Cardiff Sixth Form College je najbolja škola u Velikoj Britaniji po rezultatima A nivoa. Prihvatajući učenike uzrasta od 15 do 19 godina, 99% njihovih učenika je postiglo najbolje ocene A* i A u 2020. Ovo je škola koja akademike shvata veoma ozbiljno i ponosi se visokom stopom pohađanja univerziteta, toliko da je bila rangiran na prvom mestu za rezultate A nivoa u poslednjih jedanaest godina na tabeli Nezavisne školske lige.

Država: Vels
Cena godišnje: 55.722 dolara
Godina osnivanja: 2004 (kao Cardiff Centre of Excellence)
Broj učenika: 380

9. Institut Auf Dem Rosenberg, Švajcarska

Dobrodošli u najskuplju školu na svetu, Institut Auf Dem Rosenberg. Takođe kao jedna od najekskluzivnijih škola, Institut ugošćuje samo oko 230 učenika u svakom trenutku, uzrasta od 6 do 18 godina. Uz tako visoku ekskluzivnost i mali broj učenika, vašem detetu je zagarantovano praktično obrazovanje sa svojim nastavnicima u odnosu nastavnik-učenik od 1:2. Među bivšim studentima su nemački milijarder Gunter Saks, modna dizajnerka Kjara Ohoven i meksički hemičar Mario Molina koji je dobio Nobelovu nagradu 1995.

Država: Švajcarska
Cena godišnje: 150.000 dolara
Godina osnivanja: 1889
Broj učenika: 230

8. Leysin American School (LAS), Švajcarska

Američka škola Leysin u Švajcarskoj (LAS) nastoji ne samo da obrazuje studente, već da stvori buduće svetske lidere u njihovim odabranim disciplinama sa posebnim programom liderstva. Naravno, škola prepoznaje da život učenika ne može biti samo akademski, pa nudi izlete vikendom u druge evropske zemlje, kao i skijaške i planinarske izlete u Alpima. Škola može da se pohvali da je 80% njihovih diplomaca primljeno na 100 najboljih svetskih univerziteta.

Država: Švajcarska
Cena godišnje: 108.605 dolara
Godina osnivanja: 1960
Broj učenika: 340

7. Le Rosey, Švajcarska

Na Forbsovoj listi rangiran kao broj 1 najbolji internat na svetu, Le Rosey je bio domaćin deci poznatih glumaca poput Rodžera Mura, Dejvida Nivena, Elizabet Tejlor, muzičara poput Džona Lenona i Dajane Ros, i predvodnika industrija poput Rotšilda. , Benettons, Du Ponts i Rockefellers. Le Rosey karakteriše jaka sklonost ka dvojezičnom obrazovanju, što dovodi do diplome francuske mature ili međunarodne mature (IB).

Država: Švajcarska
Cena godišnje: 113.000 dolara
Godina osnivanja: 1880
Broj učenika: 420

6. Aiglon College, Švajcarska

Šta je zajedničko princezi Tatjani od Grčke i Danske i bivšem finansijskom direktoru Google-a Pjetru Dovi? Oboje su alumni prelepog Aiglon koledža. Jedna od jedinstvenih karakteristika škole je to što oni prepoznaju da je sagorevanje veoma stvarna stvar, čak i među mladima, i imajući to na umu čitava škola se okupi na sesiji meditacije u trajanju od 20 minuta svakog utorka, četvrtka i petka radi mentalnog zdravlja i izgradnje zajednice.

Država: Švajcarska
Cena godišnje: 38.798 dolara
Godina osnivanja: 1949
Broj učenika: 400

5. American International School – Salzburg, Austria

Sa odnosom učenika i nastavnika od 3:1 i maksimalnim brojem učenika od 100, možete biti sigurni da će vaše dete dobiti potrebnu pažnju i posvećenost u Američkoj međunarodnoj školi, koja se nalazi u prelepom Salzburgu, Austrija. Ako je vaše dete zaista uzbuđeno zbog studija, AIS nudi dodatni program letnje škole, kao i Letnji jezički program, namenjen promovisanju dvojezičnosti.

Država: Austrija
Cena godišnje: $ 16,300
Godina osnivanja: 1976
Broj učenika: 100

4. Brillantmont International School, Switzerland

Jedan od najstarijih internata u Švajcarskoj, Brillantmont International School, već pet generacija poseduje i vodi ista porodica. Nakon 9. razreda, učenicima se daju personalizovani rasporedi koji su posebno dizajnirani tako da rade na svojim prednostima i da im pomognu da se pripreme za prijavu na univerzitete po svom izboru. Svakako ne škodi što je lokacija škole zapanjujuća, s pogledom na švajcarske Alpe i jezero Leman (Ženevsko jezero).

Država: Švajcarska
Cena godišnje: $ 32.248
Godina osnivanja: 1882
Broj učenika: 150

3. Lyceum Alpinum Zuoz, Switzerland

Lyceum Alpinum Zuoz daje sve od sebe da ponudi više akademskih programa: tri na engleskom, jedan na nemačkom i dva dvojezična programa (nemački/engleski i italijanski/nemački). Višejezična atmosfera, koju dele učenici iz preko 45 različitih zemalja, obogatiće detetovo razumevanje sveta i njegovu ili njenu sposobnost da u njemu deluje. A sa njegovom prelepom lokacijom u St. Moricu, vi roditelji će te ga rado posetiti.

Država: Švajcarska
Cena godišnje: $ 91.113
Godina osnivanja: 1904
Broj učenika: 300

2. Collège Alpin International Beau Soleil, Switzerland

Collège Alpin International Beau Soleil se ponosi time što izaziva svoje studente koliko izvan učionica, tako i unutar njih. Njihov program ekspedicija vodi studente na lokacije kao što su Kambodža, Island, Japan i Antarktik kako bi se uhvatili u koštac sa avanturama rešavanja problema poput penjanja na Kilimandžaro ili raftinga. Sa uspešnim bivšim studentima kao što su princeza Mari od Danske i princ Feliks i princeza Kler od Luksemburga, vaše dete ima dobre šanse da uspostavi neverovatne veze koje će im pomoći u izgradnji budućnosti.

Država: Švajcarska
Cena godišnje: $ 70.220
Godina osnivanja: 1910
Broj učenika: 300

1. St. George’s International School, Switzerland

Osnovana od strane Lorne Sautvel 1927. godine, Međunarodna škola St. George je započela život kao ustanova samo za devojčice, a dečaci nisu bili primljeni sve do 1993. Rezultati međunarodne mature u školi za 2022. bili su spektakularni, sa neverovatnim uspehom od 100%, sa 48% onih učenika koji prolaze sa rezultatom od 38+ poena. Ali život u St. George’s nije samo učenje; škola nudi širok spektar vannastavnih aktivnosti kao što su umetnost, muzika, ples, drama, atletika, IT, jezici i još mnogo toga.

Država: Švajcarska
Cena godišnje: $ 29.091
Godina osnivanja: 1927
Broj učenika: 480

Zaključak

Odabir škole za vaše dete je velika odluka i razumemo da može biti zastrašujuća. Nemojte se ustručavati da dodatno istražite sve ono što škole nude u smislu akademskih i drugih iskustava koje mogu pomoći u izgradnji kraijernog i ličnog razvoja deteta. Prava škola može učiniti mnogo za vaše dete, a kako bi izraslo u samopouzdanu mladu osobu koja se ne plaši izazova.

Preporučili bismo vam jedan savet: ne birajte školu za svoje dete, nego školu sa njim ili njom. Uzbuđenje vašeg deteta (ili nedostatak istog) trebalo bi da igra ulogu u vašoj odluci. Mnogo je verovatnije da će vaše dete prihvatiti svoje obrazovanje ako je imalo pravo glasa pri izboru svoje škole.

Evo rezimea 15 najboljih internata na svetu:

  1. St. George’s International School, Switzerland
  2. Collège Alpin International Beau Soleil, Switzerland
  3. Lyceum Alpinum Zuoz, Switzerland
  4. Brillantmont International School, Switzerland
  5. American International School – Salzburg, Austria
  6. Aiglon College, Switzerland
  7. Le Rosey, Switzerland
  8. Leysin American School in Switzerland (LAS)
  9. Institut Auf Dem Rosenberg, Switzerland
  10. Cardiff Sixth Form College, United Kingdom
  11. Amadeus International School Vienna, Austria
  12. St. Andrew’s School, Canada
  13. Eton College, United Kingdom
  14. Bromsgrove International School, United Kingdom / Thailand
  15. The International School of Catalunya, Spain
     

Za više informacija o stipendijama i procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.