Zašto studirati umetnost i dizajn?

18.01.2024

Da li je teško naći posao u umetnosti i dizajnu? Koji poslovi su dostupni u sektoru umetnosti i dizajna?


Za one koji razmišljaju o diplomi iz umetnosti i dizajna, ali ih je potrebno dodatno uveriti, poklanjamo našu stručnu opservaciju. Evo nekoliko ubedljivih razloga za izučavanje ovih programa:

 

Više vrsta studijskih tema


Umetnost i dizajn je zabavno studirati jer ovde možete proučavati različite teme, uključujući pozorište, istoriju, modu i skulpturu.  Tokom kursa možete proučavati širok spektar različitih tema i oblasti. Studenti uživaju u ovoj raznolikosti i na taj način ostaju angažovani na studijama, a takođe razvijaju kreativan način razmišljanja i sveže ideje zbog zanimljive strukture predmeta.

Uspon tehnologije


Područje kreativne umetnosti i dizajna ubira blagodati uspona novih tehnologija poput veštačke inteligencije, 3D štampe i robotike. Postoji čitav niz programa u kojima se studenti mogu specijalizovati za ova područja, gde mogu da rade sa najnovijom tehnologijom za razvoj video igara, aplikacija, i drugih digitalnih proizvoda.

Različit opseg predmeta


Studenti na kursevima kreativne umetnosti i dizajna uče kroz širok spektar različitih predmeta, jer su kursevi obično široke prirode. Bez obzira na vašu specijalizaciju, možete pohađati časove iz umetnosti, istorije, modnog dizajna, fotografije i još mnogo toga. Ova raznolikost predmeta čini vas otvorenijom osobom i drži vas angažovanim, omogućavajući vam da upijete više informacija nego u mnogim drugim oblastima.

Prenosive veštine


Možda karijeru u kreativnom sektoru ne povezujete sa visoko plaćenim poslom, međutim, veštine koje naučite tokom studija postaviće vas u mnoge različite profesionalne uloge. Naučićete kako da razmišljate kreativno i samostalno, da vežbate svoje sposobnosti rešavanja problema i fino podesite veštine kao što su koordinacija i komunikacija.

Mogućnosti za zapošljavanje


Internet je stvorio eksploziju mogućnosti za digitalne dizajnere i umetnike multimedije.
Svet je prepun računara, pametnih telefona, tableta i drugih prenosivih elektronskih uređaja. Gotovo sva preduzeća imaju prisustvo na internetu, a oglašavanje se povećava iz dana u dan. Dugo smo povezani sa internetom, tražimo informacije, družimo se, igramo se, kupujemo, gledamo video zapise i bavimo se drugim oblicima zabave. Potražnja za veb dizajnerima, dizajnerima aplikacija, dizajnerima softvera, grafičkim dizajnerima, digitalnim ilustratorima, multimedijalnim umetnicima, video producentima, izdavačima na mreži, umetnicima animacije, dizajnerima igara i mnogim drugim digitalnim karijerama raste bez presedana.

Umetnost vas čini srećnim


Srednjoškolski umetnički programi započinju posmatranjem stvarnog sveta: snimanjem, analizom i stvaranjem vizuelnog odgovora na okolinu. Umetnost čini da učenici iznova gledaju na stvari, čak i na svakodnevne uobičajene aspekte sveta. „Dobro se osećam“ je odgovor koji se obično navodi kao razlog za odabir umetnosti kao predmeta. Umetnost ispunjava dušu.

 

Da li je teško naći posao u umetnosti i dizajnu? Koji poslovi su dostupni u sektoru umetnosti i dizajna?

 

Studenti su obično zbunjeni odabirom umetnosti i dizajna za svoju karijeru jer nisu sigurni u budućnost koju im može doneti ova diploma. Diplomci koji završe studije u umetničkim disciplinama stiču svestranu diplomu koja pruža solidnu obrazovnu osnovu, sredstva za povećanje veština i dragocena iskustva. Bez obzira da li imate određenu umetničku i dizajnersku disciplinu ili ste odabrali da radite u tom sektoru zbog kreativnog interesovanja, postoji širok spektar mogućnosti.

Najplaćeniji poslovi po diplomiranju umetnosti su:

  • Umetnički direktor
  • Art agent / poslovni menadžer
  • Profesor umetnosti
  • Komercijalni umetnik
  • Animator
  • Dizajner enterijera
  • Grafički dizajner
  • Modni kreator
  • Trgovac u umetničkoj galeriji
  • Dizajner oglašavanja
  • Pisac
     

Kako se prijaviti za studjie dizajna i umetnosti?

Uslovi za prijavu na kurs za umetnost i dizajn

Kako je reč o tako širokoj oblasti, imate puno mogućnosti kada je u pitanju prijava za umetnost i dizajn. Očigledno, najkorisniji predmeti koji bi se proučavali bi bili umetnost, dizajn ili dizajn i tehnologija. Ali svoju kreativnost možete pokazati i drugim predmetima poput fotografije, likovne umetnosti i dizajna proizvoda. Portfoliji su takođe veoma važni za kandidate za umetnost i dizajn.

Savetnici Integrala mogu vam pomoći da odaberete pravi kurs i pripremite uspešan portfolio.

Preporučeni Univerziteti za studije umetnosti u inostranstvu:

  • NABA Academy Milano and Rome, Italy
  • Istituto Marangoni Milano (Paris London), UK, France
  • IED Istituto Europeo di Design Milano, Italy
  • Domus Academy Milano, Italy
  • Falmouth University
  • University of the Arts London
  • Brunel University London
  • Greenwich University
  • SRH University of Applied Science Berlin
  • Cambridge School of Visual & Performing Arts
  • London South Bank University
  • University of Westminster, UK
  • University of Hertfordshire, UK
  • Solent University Southampton, UK
  • Breda University of Applied Sciences, Netherlands
  • Fontys University of Applied Sciences, Netherlands
  • VIA University College, Denmark
  • Saxion University of Applied Sciences
  • Hanze Groningen University of Applied Sciences

 

Umetnost i dizajna su veoma strasne oblasti za studiranje, i uključuju stvaranje izražajnih umetničkih dela i primenu dizajna koji menjaju industriju.
 


Želiš da studiraš umetnost i dizajn?

 

Kako ti mi možemo pomoći?

Ako želiš da studiraš umetnosti i dizajna možemo ti pomoći sa upisom na određene državne i privatne fakultete.
Za proveru mogućnosti upisa preko IntegralEdu potrebno je kontaktirati nas pre toga.

Kontaktiraj nas i zakaži besplatne konsultacije online ili u našoj kancelariji, u terminu koji ti najviše odgovara.


 

 

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.