INTERNSHIP USA

Gain real-world experience

Internship USA program je idealan za sadašnje ili nedavno diplomirane studente koji žele da steknu praktično iskustvo u svojoj specijalizovanoj oblasti. Ovaj Internship program omogućava stažiranje do 12 meseci, sa dodatnim mesecom za turističke aktivnosti nakon završetka programa. Za prijavu na Internship potrebno je biti punoletan (18 godina), dobro poznavati engleski jezik i imati želju za sticanjem iskustva u oblasti povezanoj sa završenim studijama. Iskoristi priliku da unaprediš svoju karijeru sa Internship USA programom 2024. Prijavi se putem naše agencije i istraži mogućnosti Internshipa u Sjedinjenim Američkim Državama.

ZAŠTO UČESTVOVATI?

ZAŠTO UČESTVOVATI?

OSIGURAJ JEDNOSTAVAN PRELAZ IZ SISTEMA OBRAZOVANJA NA TRŽIŠTE RADA

Program ti daje mogućnost rada u američkoj kompaniji i sticanje korisnog iskustva u području završenog studijskog programa.

NOVA POZNANSTVA I PRIJATELJSTVA

Tokom nekoliko letnjih meseci radićeš rame uz rame sa Amerikancima iz svih delova SAD-a, ali i sa studentima iz drugih delova Evrope i sveta. Samim tim, upoznaćeš mnogo novih lica i potencijalnih prijatelja.

PROŠIRI SVOJ NETWORK!

Program vam daje priliku da uspostavite profesionalne kontakte u području u kom se želite razvijati.

PROVEDI DO 14 MESECI U SAD-U!

INTERNSHIP USA pruža vam jedinstvenu priliku da vidite neka od najpoznatijih mesta na svetu, uživate ​​u impresivnoj prirodi, budete deo američkih praznika i festivala – sve ovo i još mnogo toga deo je Internship USA iskustva!

USVOJI NOVE VEŠTINE

Stekni relevantno radno iskustvo i usvoji nove veštine. Poboljšaj svoje znanje engleskog jezika na profesionalnom nivou.

PREDUSLOVI UČESTVOVANJA

  • učesnik mora biti stariji od 18 godina,
  • učesnik mora biti student fakulteta ili diplomirani student (period od diplomiranja do datuma početka programa ne može biti duži od 12 meseci)
  • odlično znanje engleskog jezika,
  • buduća praksa mora biti povezana s područjem studiranja!

KORACI PRIJAVE

Američkog poslodavca za Internship USA pronalazite samostalno.

 

Jednom kada si dogovorio uslove prakse, krećeš sa najvažnijim korakom procesa prijave – izrada plana obuke (eng. Training Plan ili DS-7002). 

 

U ovom koraku ćemo ti pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Tebi i tvom poslodavcu ćemo osigurati dodatnu dokumentaciju i materijale za što lakše izrađivanje i dovršavanje plana obuke.

Plan obuke je formalni dokument koji zahteva američki Department of State. 
Izrađuje ga i ispunjava američki poslodavac, u saradnji sa budućim učesnikom programa. 


Ovaj dokument osigurava da učesnik programa dobije vredno i relevantno iskustvo, profesionalni razvoj i bolje razumevanje američke poslovne i opšte kulture.

Plan obuke opisuje što će učesnik raditi tokom svog programa, koje će veštine naučiti, kako će se sprovoditi kulturna razmena i kako će se meriti napredovanje učesnika. 

Plan, također, mora da sadrži:

  • detaljne informacije o američkom poslodavcu,
  • jasno definisane ciljeve i rezultate prakse,
  • faze treninga i profesionalnog razvoja,
  • konkretne konekcije sa područjem studiranja i usvojenim teorijskim znanjem,
  • minimalno 32 sata rada nedeljno.

Nakon što američki sponzor odobri, odnosno verificira, Plan obuke, u tvoje ćemo ime aplicirati za radnu dozvolu (DS-2019). Po primanju radne dozvole, krećemo sa poslednjim korakom procesa - apliciranjem za J-1 vizu.

 

J-1 viza (viza za posetioce na razmeni) je neimigraciona viza koja se izdaje svim učesnicima programa kulturne razmene u SAD-u. Ona omogućava svim učesnicima legalan rad kod američkog poslodavca i 30 dana za turističko istraživanje SAD-a. Za više informacija o J-1 vizi, poseti link.

 

I kod ovog koraka možeš očekivati našu pomoć! Razgovor za vizu možeš rezervisati samostalno ili uz našu podršku.

 

MOGUĆNOSTI ZA UPIS PROGRAMA

SELF-ARRANGE PRAKSA

PLACEMENT OPCIJA @ The Stanwich Club

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

 

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.