UKiset

Ispitni sistem za upis u britanske škole

UKiset je fleksibilan onlajn test osmišljen kako bi pomogao kandidatima za engleske srednje škole kroz testiranje njihovih znanja i sposobnosti, te pružanjem standardizovane procene njihovih prednosti i slabosti, kao i sklonosti učenju. Test je namenjen učenicima starijim od 12 godina i prilagođen je uzrastu i akademskoj godini u kojoj se prijavljuju. Rezultati se šalju roditeljima i školama koje su navedene u prijavnici. S obzirom na rezultate testa, neke škole mogu ponuditi direktno mesto određenom kandidatu, dok ga druge prihvataju kao preliminarni test za odabir svojih učenika.

Kako UKiset test izgleda?

Normalno trajanje testa je otprilike dva i po sata, ali za učenike starije od 16 godina trajanje testa može biti i duže zbog veće zahtevnosti testa. Rezultati vrede jednu godinu, a kandidati imaju pravo polagati ispit dva puta unutar jedne kalendarske godine u razmaku od 6 meseci nakon prvog polaganja. Kandidati mogu polagati ispit u sertifikovanom ispitnom centru, poput IntegralEdu kancelarije, u UKisetovom sedištu u Engleskoj ili putem interneta uz nadzor stručnog osoblja. 

Zašto je ovaj test koristan?

Rezultati testa pružaju korisne informacije o intelektualnim i analitičkim sposobnostima učenika. Na osnovu rezultata testiranja, učenici se mogu prijaviti u više od 200 srednjih škola u Velikoj Britaniji koje koriste UKiset kao standardizovani alat za odabir.

Šta se testira UKisetom?

Procenjuju se kvaliteti kandidata u pet područja:

  • Neverbalno rezonovanje: procenjuju se veštine rešavanja problema pomoću dijagrama i grafikona umesto reči.
  • Prostorne sposobnosti: proverava se sposobnost mentalnog rotiranja i pretvaranja figura u dvodimenzionalne i trodimenzionalne koordinatne sisteme.
  • Verbalno rezonovanje: proverava se sposobnost rešavanja problema pomoću značenja pojedinih reči ili izraza.
  • Kvantitativna procena: procenjuje se primena matematičkog znanja i ocenjuju veštine za rešavanje određenih kvantitativnih problema.
  • Engleski jezik: uključuje znanje gramatike, vokabulara, čitanje teksta s razumevanjem, slušanje i kreativno pisanje eseja na zadatu temu. Težina i obim se ocenjuju prema uzrastu kandidata, a esej je jedina komponenta na papiru i piše se 30 minuta.

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popunite formular i zakažite termin za konsultacije kod našeg obrazovnog savetnika.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.