MASTER U INOSTRANSTVU

Studiranje u Engleskoj, Italiji, Austriji, Holandiji, Americi i drugim zemljama

MASTER U INOSTRANSTVU

Master studije su dugo bile više od načina da nastavite studentski život

Omogućava vam nadogradnju znanja i veština stečenih na osnovnim studijama, kao i profilisanje kako biste definitivno zauzeli svoje profesionalno mesto. Master studije u inostranstvu traju 1 ili 2 godine, u zavisnosti od smera i studijskog plana i programa. Na dvogodišnjim postdiplomskim studijama studenti imaju priliku da treći semestar provedu u vidu prakse ili razmene na partnerskom univerzitetu. U većini zapadnoevropskih zemalja, glavni uslov za kandidate za master studije je da imaju završene osnovne studije u sličnoj oblasti. Za one koji ne ispunjavaju ovaj uslov, nudi se pripremna godina ili semestar za sticanje neophodnih bodova (tzv. Pre-Master).

VRSTE DIPLOMSKIH STUDIJA

Master of Arts

Master umetnosti (MA) se obično dodeljuje za proučavanje humanističkih nauka, kao što su umetnost, komunikacija, obrazovanje, jezik, lingvistika, društvene nauke, književnost, geografija, istorija i muzika.

Master of Philosophy

Master filozofije (MPhil) je obično dvogodišnji program koji prethodi doktorskim programima. Za razliku od više praktičnih master programa, ova kvalifikacija je istraživačko orijentisana i tokom perioda studija studenti istražuju, završavaju i prezentuju samostalan projekat pod vođstvom mentora u izabranoj oblasti, što je osnova njihove teze.

Master of Laws

Ovo je master prava, prirodan nastavak za diplomce pravnih nauka, sa stručnim pravnim obrazovanjem ili diplomom iz oblasti prava. U mnogim zemljama studenti prava diplomiraju direktno sa masterom, što je jedina kvalifikacija koja omogućava ulazak u pravnu praksu.

Master of Science

Master nauka (MS, MSc) ima izraženije tehničke, matematičke i analitičke komponente i stiče se izučavanjem disciplina kao što su biologija, hemija, inženjerstvo, medicina i zdravstvo, statistika. Određene oblasti, kao što su ekonomija i društvene nauke, takođe mogu biti uključene u MA ili MS/MSc, pri čemu pojedinačna institucija odlučuje kako će nazvati svoj master program i kako ga kategorizovati.

Master of Research

Ovo je istraživački master, koji kombinuje nadogradnju znanja iz odabranih predmeta u određenoj oblasti sa samostalnim istraživačkim radom na projektu koji vodi sticanju stručnosti u toj oblasti. Ova vrsta master kvalifikacije je pogodna za kandidate koji imaju jače interesovanje za akademsku karijeru, za koje je dubinsko i teorijsko znanje obavezan faktor.

Master of Business Administration

MBA je međunarodno priznata diploma dizajnirana da u vama razvije tehničke, menadžerske i liderske veštine neophodne za poslovnu karijeru i menadžment. Magistar poslovne administracije pruža vrednu poslovnu sposobnost, proširuje vašu profesionalnu mrežu kontakata i stvara nove mogućnosti. To je idealno rešenje ako želite da ubrzate svoj razvoj karijere, uspete u novoj industriji ili postanete preduzetnik.

KAKO ODABRATI MASTER STUDIJE?

Nosioci diplome o visokom obrazovanju imaju čitav niz predmeta koje izučavaju i odgovarajući broj bodova za svoju kvalifikaciju, koji su glavni akademski kriterijumi prilikom prijavljivanja na željeni studijski program. To omogućava lakši, informisaniji i optimalniji izbor odgovarajućih postdiplomskih studija. Proučite rokove i prijavite se što pre za ispit za sertifikat o jeziku.

Započnite svoje istraživanje i selekciju na početku završne godine studija. Odvojite vreme da pribavite potrebna dokumenta, pripremite se i polažete ispit za dobijanje sertifikata na nastavnom jeziku. Saznajte da li postoje zahtevi za određene predmete kako biste mogli da planirate izborne module u vašoj tekućoj godini i da se u skladu s tim prilagodite. Uporedite rokove i uslove finansiranja.

Detaljno proučite koji su programi posebno dizajnirani za kandidate bez potrebne diplome u sličnoj oblasti. Proverite da li se zahtevi ESPB mogu pokriti akumuliranim radnim iskustvom ili dodatnim modulima koje neke škole nude tokom leta.

VIŠE O MASTER STUDIJAMA

Zašto master studije u inostranstvu?
 • multikulturalno okruženje
 • praktična orijentacija – mogućnost prakse tokom studija
 • povezanost sa poslom
 • diplomu sa prestižnog univerziteta
 • mogućnost za realizaciju u međunarodnom okruženju
Koliko koštaju master studije i da li se nude stipendije?

Master studije nisu u potpunosti finansirane jer je glavna svrha ovih programa da pruže profesionalcima priliku da unaprede, poboljšaju ili dopune svoje kvalifikacije kako bi bili uspešniji u svom profesionalnom putu i ​​karijeri.
U zavisnosti od destinacije, nude se različiti finansijski instrumenti, kao što su delimični krediti i stipendije za školarinu, dok aplikanti sami pokrivaju troškove smeštaja, prevoza i života. Dodatne opcije finansijske pomoći se ažuriraju svake godine i proveravaju sa željenim univerzitetima. 

Mogu li nakon završenih osnovnih studija u Srbiji upisati master studije u inostranstvu?

Diplomirali ste u Srbiji i pitate se da li je to mana ako želite da se prijavite za postdiplomske studije u inostranstvu? Imamo dobre vesti za vas - nije. Nema problema sa prijavljivanjem za postdiplomske studije na univerzitetu u Evropi. Univerziteti zahtevaju prosečne ili odlične performanse u prijavi. Jedan od obaveznih uslova je da je koledž/univerzitet koji ste završili akreditovan.

Gde mogu da upišem postdiplomske studije na daljinu?

Diplomske studije na daljinu idealna su prilika za one koji ne žele da putuju i ostaju duže u inostranstvu. Takvi programi nude fleksibilnost i mogućnost uštede na životnim troškovima. Predavanja se organizuju na onlajn platformama u malim grupama. Prosečno trajanje ovih programa je 24 meseca. Obično su dostupni sa datumima početka proleća i jeseni.
 

INTEGRALEDU OBRAZOVNI SAVETNICI DELE

Integraledu obrazovni savetnici dele

Odgovarajući master program je često važan korak ka obezbeđivanju pozicije u razvoju karijere. Pored faktora kao što su lično i profesionalno zadovoljstvo, mogućnosti rasta, dinamično radno okruženje, plata takođe zauzima vodeće mesto. Koja su polja koja se najbolje plaćaju? Najnovija svetska istraživanja pokazuju da su to medicina i zdravstvo, biznis i finansije, inženjerstvo, IT i softversko inženjerstvo, vazduhoplovstvo, korporativno pravo, marketing. Godišnje plate u ovim oblastima mogu se kretati od 100.000 do 430.000 dolara.

I još

Prijava na master programe u ovim i drugim oblastima može biti selektivan proces u kojem kandidati moraju ispuniti specifične uslove i dostaviti određena dokumente, uključujući:

 • Visok akademski uspeh - preko 70% uspeha
 • Prijemni ispiti - GMAT, GRE
 • Međunarodno priznat sertifikat o poznavanju jezika
 • Radno iskustvo
 • Akademske preporuke
 • Motivaciono pismo ili tema istraživanja
ODABERITE VAŠ ŽELJENI STUDIJSKI

PROGRAM

Arhitektura

Biznis i menadžment

Ekonomija

Filologija i lingvistika

Finansije, računovodstvo i bankarstvo

Inženjerstvo

Medicina

Mediji i masovna komunikacija

Pravo

Prirodne nauke

Političke nauke

Psihologija

Računarstvo

Turizam, ugostiteljstvo i kulinarstvo

Umetnost i dizajn

ZEMLJE

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.