STUDIRANJE U ŠVEDSKOJ

Obrazovanje sa visokim standardima i održivom praksom

15. JANUAR / 15. APRIL

15. JANUAR / 15. APRIL

Rok za prijavu

2

2

Univerziteti

30

30

Studijski programi

100 - 150 000 SEK

100 - 150 000 SEK

Cena školarine za osnovne studije

FINANSIRANJE

FINANSIRANJE

Mogućnost stipendiranja i finansiranja

ŠVEDSKA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Skandinavska tradicija obrazovanja, inovacija i praktičnosti je u punoj snazi u Švedskoj. Zemlja ima preko 30 univerziteta i 1.000 osnovnih i master programa na engleskom jeziku, koji privlače skoro 25.000 stranih studenata, uključujući i sve više srpskih. Kao lider u inovacijama i kompanijama za opremanje stanova kao što su Spotify, Skype, IKEA i Volvo, Švedska nudi savremene metode podučavanja u skladu sa naprednim istraživanjem i razvojem poslovanja. Dinamično i obećavajuće okruženje, grupni rad i mogućnosti stažiranja u međunarodnim kompanijama podstiču studente da razviju svoj potencijal i steknu znanja i veštine vredne za profesionalnu karijeru.Mnoge vodeće obrazovne institucije nalaze se u Stokholmu, jednoj od „najzelenijih“ i najčistijih prestonica Evrope, gde se švedska filozofija sreće i ravnoteže lako primenjuje u svačijem svakodnevnom životu.

ŠTA JE VAŽNO ZNATI

Prijave za studijske programe u Švedskoj sprovode se u dva kruga. Prvi krug traje do 15. januara, a drugi do 15. aprila. Uslovi da li se određena prijava šalje u prvom ili drugom krugu su različiti i mogu se odnositi na vrstu programa, državljanstvo, da li je podnosilac upisan na osnovne ili master studije, da li je aplikant završio svoje trenutno obrazovanje ili ne itd. Neki univerziteti, kao što je Univerzitet Jonkoping, takođe imaju kasnije rokove. Posebne karakteristike uslova za upis mogu biti uslovi za određeni broj časova/bodova za predmete koji se izučavaju u školi ili na fakultetu.

Iako se više od 1.000 smerova nudi na engleskom, njihova distribucija favorizuje master programe, gde je raznolikost mnogo šira i pokriva većinu traženih oblasti. Na nivou osnovnih studija studenti mogu da izučavaju biznis i ekonomiju, evropske studije, međunarodne odnose, softversko inženjerstvo, fiziku, medije i veb dizajn. Studije medicine, prava, psihologije i arhitekture dostupne su samo na švedskom.

Kao skandinavska država, Švedska je među zemljama sa visokim životnim standardom. Prosečni mesečni izdatak je 700-900 EUR (oko 7000-9000 SEK), a iznos varira u zavisnosti od izabranog grada i univerziteta. Zakupnine za smeštaj kreću se od 350 do 650 evra mesečno. Stipendije se nude u visini od 25% cene školarine.

MOŽETE STUDIRATI U ŠVEDSKOJ

STUDIJE

Biznis i menadžment

Ekonomija

Finansije, računovodstvo i bankarstvo

Inženjerstvo

Mediji i masovna komunikacija

Računarstvo

Umetnost i dizajn

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽITE KONSULTACIJU

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.