RAČUNARSKE NAUKE

Put ka novim i obećavajućim prilikama za karijeru

Računarstvo je jedno od najbrže rastućih oblasti poslednjih decenija. Ovo uključuje razumevanje hardvera i softvera i njihovu upotrebu za obradu informacija, kao i učenje algoritama, korišćenje i obradu baza podataka, projektovanje i modelovanje računarskih i mrežnih sistema i stvaranje veštačke inteligencije. Obim računarskog polja se proteže od malih procesorskih komponenti, preko programskih jezika, kompjuterskih simulacija, vizuelnih i grafičkih slika, povezivanja uređaja i objekata u globalnoj Internet mreži do cloud prostora i virtuelne stvarnosti.

Kako izgleda studiranje informatike?

Računarstvo je specijalnost sa mnogim disciplinama koje se preklapaju, kao što su programiranje, matematika, informacione tehnologije (IT), logika, inženjerstvo. U osnovi, razvoj softvera služi za rešavanje složenih problema u različitim oblastima kao što su elektronika, fizika, biologija, hemija, finansije, psihologija i još mnogo toga. U informacionim tehnologijama akcenat je na prenosu i skladištenju informacija, dok softversko inženjerstvo kombinuje programiranje sa upotrebom inženjerskih tehnika i veština. Veštine komunikacije i timskog rada su traženi kvaliteti, a mnogi programi uključuju slične module. Pored nekih od najčešće korišćenih programskih jezika - C#, Java, JavaScript, Pithon, HTML, CSS, Oracle, studenti imaju priliku da uče predmete kao što su sajber bezbednost, razvoj softvera otvorenog koda, virtuelna stvarnost i Programiranje veštačke inteligencije i Web programiranje. Obično na prvoj godini studija program obuhvata obavezne module, dok prelazak na više godina studija nudi više slobode studentima u izboru profila ili specijalizacije iz oblasti. Praksa je često obavezan element studija.

Gde možete raditi sa diplomom?

Kao jedna od industrija koje se najdinamičnije razvija, IT oblast konstantno pruža nove i obećavajuće mogućnosti za karijeru. Diplomci postaju softverski i hardverski inženjeri, programeri softvera i aplikacija, softverski arhitekti, menadžeri IT projekata, analitičari podataka, kreatori kompjuterskih igara i IT preduzetnici.

SMEROVI

Studije u području računarstva

  • IT systems
  • Design and development of computer games
  • Business informatics
  • Cyber ​​security and ethical hacking
  • Computer Security
  • Mathematics and Computer Science
  • Computer and business systems modeling
  • Information technology and software engineering
  • AI
  • Embedded systems design and programming (MA)
DRŽAVE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI RAČUNARSKE NAUKE

DRŽAVE

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.