STUDIRANJE U ITALIJI

Tradicije i obrazovne inovacije u kulturnom centru Evrope

JANUAR - APRIL

JANUAR - APRIL

Rok za prijavu

8

8

Univerziteti

180

180

Studijski programi

€ 1 200 - 20 600

€ 1 200 - 20 600

Cena školarine za osnovne studije

FINANSIRANJE

FINANSIRANJE

Mogućnost stipendiranja i finansiranja

ITALIJA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Italija je oduvek bila destinacija iz snova za hiljade stranih studenata koji svake godine dolaze na živopisno poluostrvo da studiraju na jednom od najstarijih i najprestižnijih univerziteta na svetu. Visok akademski standard i kvalitet obrazovanja u svim oblicima umetnosti i dizajna privlače više od 32.000 međunarodnih studenata. Obrazovne institucije u Italiji nude niz programa osnovnih i master studija na engleskom jeziku koje karakterišu srednje visoke školarine i mogućnosti finansijske pomoći.

 

Italija inspiriše elegancijom i jedinstvenim spektrom istorijskog nasleđa sa više od 50 lokacija na Uneskovoj listi svetske baštine – više od bilo koje druge zemlje na svetu. Prijatna mediteranska klima, nasmejani i ljubazni ljudi i autentična kulinarska iskustva su magnet za svakoga, a gradovi poput Rima, Venecije, Milana i Firence oduševljavaju svojim znamenitostima i jedinstvenom kulturom.

ŠTA JE VAŽNO ZNATI

U Italiji možemo razlikovati dve vrste obrazovnih institucija – univerzitete i politehnike. Univerzitetski sektor obuhvata privatne i državne univerzitete, a politehnički sektor - politehničke institute za dizajn, umetničke akademije i druge politehnike sa specifičnim smerovima. Privatni univerziteti i politehnike su akreditovani od strane italijanskog Ministarstva prosvete, a njihove diplome se priznaju sa istim važenjem kao i državne. Sve visokoškolske ustanove u zemlji su autonomne, odnosno pojedinačno određuju svoje uslove i rokove za prijavu i upis. Akademska godina je organizovana po tromesečjima, a na kraju svakog tromesečja studenti polažu ispite.

Školarine na državnim univerzitetima utvrđuju se na osnovu porodičnih prihoda, a zbog razlike standarda u Srbijij i Italiji, srpski studenti često imaju mogućnost da koriste stipendije ili plate nisku naknadu - do 1.200 evra godišnje. Na privatnim univerzitetima školarine se kreću između 3.000 i 15.000 evra. Skoro svi univerziteti nude studentima stipendije i druge oblike finansijske pomoći koji mogu u potpunosti da pokriju ne samo školarinu, već i troškove smeštaja i života.

MOŽETE UČITI U ITALIJI

STUDIJE

Arhitektura

Biznis i menadžment

Ekonomija

Filologija i lingvistika

Inženjerstvo

Medicina

Mediji i masovna komunikacija

Političke nauke

Psihologija

Računarstvo

Umetnost i dizajn

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.