STUDIRANJE U ITALIJI

Tradicije i obrazovne inovacije u kulturnom centru Evrope

JANUAR - APRIL

JANUAR - APRIL

Rok za prijavu

8

8

Univerziteti

180

180

Studijski programi

€ 1 200 - 20 600

€ 1 200 - 20 600

Cena školarine za osnovne studije

FINANSIRANJE

FINANSIRANJE

Mogućnost stipendiranja i finansiranja

ZAŠTO STUDIRATI U ITALIJI

Italija je oduvek bila destinacija iz snova za hiljade stranih studenata koji svake godine dolaze na živopisno poluostrvo da studiraju na jednom od najstarijih i najprestižnijih univerziteta na svetu. Visok akademski standard i kvalitet obrazovanja u svim oblicima umetnosti i dizajna privlače više od 32.000 međunarodnih studenata. Obrazovne institucije u Italiji nude niz programa osnovnih i master studija na engleskom jeziku koje karakterišu srednje visoke školarine i mogućnosti finansijske pomoći.

 

Italija inspiriše elegancijom i jedinstvenim spektrom istorijskog nasleđa sa više od 50 lokacija na Uneskovoj listi svetske baštine – više od bilo koje druge zemlje na svetu. Prijatna mediteranska klima, nasmejani i ljubazni ljudi i autentična kulinarska iskustva su magnet za svakoga, a gradovi poput Rima, Venecije, Milana i Firence oduševljavaju svojim znamenitostima i jedinstvenom kulturom.

PROGRAMI NA ENGLESKOM JEZIKU

Uz veliki izbor fakulteta na italijanskom, univerziteti uvode sve više engleskih studijskih programa. Tako da, ako još uvek niste ovladali italijanskim, nema potrebe za očajavanjem jer možete nastaviti svoje obrazovanje na engleskom jeziku, učeći jezik Dantea usput. Na taj način, otvara se širok spektar mogućnosti za internacionalne studente. Nemojte propustiti priliku da se pridružite bogatom kulturnom nasleđu Italije i istovremeno steknete obrazovanje na globalnom nivou. Učenje na engleskom jeziku omogućava vam da se lakše prilagodite novoj sredini i istražite fascinantne oblasti studija koje nude italijanski univerziteti. Upoznajte se s raznolikim programima na engleskom i proširite svoje horizonte, istražujući izvan okvira jezika i kulture.

 

Univerziteti koji nude programe na engleskom jeziku u Italiji:

 • Bologna Business School (BBS)

 • Campus Bio-Medico University of Rome

 • Università Cattolica

 • Ca’ Foscari University

 • IULM University, Milano

 • Politecnico di Milano

 • John Cabot University

 • University of Padova

 • Università Iuav di Venezia

 • LUISS University

 • The American University of Rome

 • Link Campus University

 • University of Pisa

 • Polimi Graduate School of Management

 

 

 

 

DIZAJNERSKE AKADEMIJE

Italija je dom nekih od najprestižnijih akademija za dizajn širom sveta. Ova zemlja nudi izvanredne mogućnosti za studiranje modnog dizajna, dizajna enterijera, product dizajna i menadžmenta u dizajnu. Akademije pružaju raznolike i visoko kvalitetne programe na engleskom jeziku za sve ove oblasti. Njihovi programi su prilagođeni pružanju praktičnog iskustva i teorijskog znanja, uključujući rad sa stvarnim klijentima, pristup modernoj tehnologiji i mentorstvo renomiranih stručnjaka u industriji.

 

Italija je izuzetna destinacija za ove oblasti zbog svog bogatog kulturnog nasleđa, inovativne modne scene i istorije dizajna. Osim toga, studenti imaju priliku da se upuste u inspirativno okruženje gde mogu istraživati kreativnost i umetnost, otkrivajući nove perspektive i tehnike u svetu dizajna. Studiranje na ovim akademijama pruža ne samo akademsko znanje, već i praktične veštine i iskustva koja su od suštinskog značaja za uspeh u globalnoj industriji dizajna.

 

Akademije koje nude najbolje programe na engleskom jeziku:

 • Istituto Europeo di Design (IED)

 • Istituto Marangoni

 • Florence Design Academy

 • Domus Academy

 • POLI.design (deo Politecnico di Milano)

 • NABA

ŠTA JE VAŽNO ZNATI

U Italiji možemo razlikovati dve vrste obrazovnih institucija – univerzitete i politehnike. Univerzitetski sektor obuhvata privatne i državne univerzitete, a politehnički sektor - politehničke institute za dizajn, umetničke akademije i druge politehnike sa specifičnim smerovima. Privatni univerziteti i politehnike su akreditovani od strane italijanskog Ministarstva prosvete, a njihove diplome se priznaju sa istim važenjem kao i državne. Sve visokoškolske ustanove u zemlji su autonomne, odnosno pojedinačno određuju svoje uslove i rokove za prijavu i upis. Akademska godina je organizovana po tromesečjima, a na kraju svakog tromesečja studenti polažu ispite.

Školarine na državnim univerzitetima utvrđuju se na osnovu porodičnih prihoda, a zbog razlike standarda u Srbijij i Italiji, srpski studenti često imaju mogućnost da koriste stipendije ili plate nisku naknadu - do 1.200 evra godišnje. Na privatnim univerzitetima školarine se kreću između 3.000 i 15.000 evra. Skoro svi univerziteti nude studentima stipendije i druge oblike finansijske pomoći koji mogu u potpunosti da pokriju ne samo školarinu, već i troškove smeštaja i života.

MOŽETE UČITI U ITALIJI

STUDIJE

Arhitektura

Biznis i menadžment

Ekonomija

Filologija i lingvistika

Inženjerstvo

Medicina

Mediji i masovna komunikacija

Političke nauke

Psihologija

Računarstvo

Umetnost i dizajn

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.