EKONOMIJA

Široka opšta kultura i praktična obuka

Ekonomija proučava kako vlade, preduzeća i ljudi koriste i dodeljuju ograničene resurse da zadovolje svoje potrebe, kako ove odluke utiču na društvo i zašto se biraju određene alternative u odnosu na druge. Ekonomske specijalizacije omogućavaju kombinovanje sa drugim srodnim programima kao što su marketing, menadžment, ljudski resursi. Ekonomisti su neophodni za vladine institucije i velike korporacije zbog svoje široke opšte kulture, osnovnog znanja u mnogim oblastima i praktične obuke. Njihov savet se često traži u proceni mera o takvim temama kao što su oporezivanje, zakoni o minimalnoj zaradi, kontrola rente, tarife, promene kamatnih stopa itd.

Kako izgleda studiranje ekonomije?

Studenti ekonomije stiču veštine za analitičko i kritičko vrednovanje politika različitih organizacija i identifikaciju mehanizama koji leže u osnovi različitih ekonomskih pojava u zemlji, regionu ili organizaciji. Analiziraju se glavne privredne grane, mikroekonomija i makroekonomija, u kombinaciji sa specijalizovanim oblastima kao što su javne finansije, novac i bankarstvo, međunarodna trgovina, ekonomija rada, poljoprivredna ekonomija, industrijska organizacija itd. Program uključuje i naprednu teorijsku obuku zasnovanu na ekonomskim teorijama , razvoj, koncepti, metode rešavanja složenih slučajeva i upravljačkih odluka, tumačenje konkretnih podataka, analiza i mišljenja.

Gde možete raditi sa diplomom?

Ekonomija oblikuje svet u kome živimo i stoga je njeno pravilno upravljanje izuzetno važno za celo društvo, a mogućnosti za realizaciju na terenu su raznovrsne. Diplomci mogu da biraju karijeru stručnjaka u privrednim organizacijama, državnim institucijama, u oblasti investicija, fiskalne i monetarne politike, monetarnog i finansijskog poslovanja, ekonomskog predviđanja, stručnjaka i menadžera u istraživačkim i konsultantskim organizacijama, specijalizovanim agencijama, finansijskim i bankarskim institucijama, vladine, nevladine i međunarodne ekonomske organizacije.

SMEROVI

Studije iz oblasti ekonomije

 • Economics
 • Economics and Business Economics
 • Economics and Finance / International Finance
 • Economics with Politics
 • Economics and Mathematics
 • Economics and Geography
 • Economics and Foreign Language
 • Economics and Law
 • Economics and Psychology
 • Governance, Economics and Development
 • Politics and Economics
DRŽAVE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI EKONOMIJA

DRŽAVE

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.