STUDIRANJE U AUSTRIJI

Nezaboravno iskustvo u srcu Evrope


 

MAJ - SEPTEMBAR

MAJ - SEPTEMBAR

Rok za prijavu

4

4

Univerziteti

70

70

Studijski programi

1 500 €

1 500 €

Školarina za osnovne studije

FINANSIRANJE

FINANSIRANJE

Mogućnost stipendiranja i finansiranja

AUSTRIJA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Nije slučajno što je Austrija među omiljenim zemljama za srpske studente koji se nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja prijavljuju za studiranje u inostranstvu. U zemlji postoji skoro 80 ​​akreditovanih visokoškolskih ustanova koje nude preko 2.400 programa na nemačkom i engleskom jeziku, a cena školovanja je izuzetno pristupačna – 1.500 evra po semestru na državnim univerzitetima.
Beč je deset godina zaredom proglašen najboljim gradom za život, a širom zemlje promoviše se održivi razvoj, zelena gradnja i zaštita životne sredine. Iako nije jedan od najdinamičnijih poslovnih gradova, dom je mnogih popularnih kompanija, uključujući Red Bull, Svarovski, OMV Group, Vienna Insurance Group i Raiffeisen & Erste Bank. Studenti takođe cene centralnu lokaciju zemlje, koja pruža brojne pogodne mogućnosti putovanja, bogato kulturno i istorijsko nasleđe. Izbor aktivnosti na otvorenom je zaista neograničen - od sporta do posete veličanstvenim planinskim vrhovima, preko zadivljujućih alpskih jezera do impresivnih palata i gradova sa očuvanom autentičnom atmosferom.

ŠTA JE VAŽNO ZNATI

Jedna od prednosti studiranja u Austriji je pristupačna visina školarine. Na državnim univerzitetima u Austriji studiranje iznosi oko 1.500 evra. Zauzvrat dobijate studentsku kartu koja pruža brojne pogodnosti, uključujući kupovinu karte za javni prevoz po sniženoj ceni od 75 evra za ceo semestar, kao i niz studentskih popusta za sport, restorane i drugo.

Opcije smeštaja su različite. Postoje brojni domovi za domaće i strane studente koji su nezavisni od samih univerziteta. Registracija za njih se odvija posebno, a cene se kreću između 300 i 500 evra mesečno. Naravno, postoji mogućnost smeštaja u privatnim sobama ili zajedničkim apartmanima sa ostalim studentima, posebno nakon prve godine studija, kada studenti već poznaju grad, strukturiraju svakodnevni život i sklapaju prijateljstva.

U Austriji postoji 35 univerziteta – 22 javna i 13 privatnih univerziteta, koji su podeljeni na univerzitete sa klasičnim akademskim obrazovanjem („die Universitat“) i univerzitete specijalizovane za praksu („die Fachhochschule“). Za buduće studente je važno da znaju da tamošnje visokoškolske ustanove imaju autonomiju, odnosno svaka sama određuje svoje uslove, zahteve i rokove za prijavu i prijem i potrebno ih je proučavati pojedinačno i pažljivo. Nastava se izvodi u dva semestra - zimskom (oktobar - februar) i letnjem (april - jul), a ponegde se za početak školske godine možete prijaviti od letnjeg semestra. Osnovne studije traju 3 godine, a master 1-2 godine.
 

MOŽETE STUDIRATI U AUSTRIJI

STUDIJE

Arhitektura

Biznis i menadžment

Ekonomija

Filologija i lingvistika

Finansije, računovodstvo i bankarstvo

Inženjerstvo

Mediji i masovna komunikacija

Prirodne nauke

Političke nauke

Psihologija

Računarstvo

Turizam, ugostiteljstvo i kulinarstvo

Umetnost i dizajn

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.