POLITIČKE NAUKE

Razumevanje moći i otvaranje vrata različitim mogućnostima za karijeru

Političke nauke su jedna od najpopularnijih studija poslednjih godina i to ne bez razloga. Političke nauke spadaju u društvene nauke i bave se sistemima za upravljanje i analizu političkih aktivnosti. Fokusiraju se na proučavanje teorije i prakse upravljanja i politike upravljanja na lokalnom, državnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Studenti političkih nauka istražuju moć iz domaće, međunarodne i komparativne perspektive. Ovo uključuje razumevanje političkih ideja, ideologija, institucija, politika, procesa i ponašanja, kao i grupa, klasa, vlade, diplomatije, zakona, strategije i rata. Analiza i predviđanje kritičnih pitanja u našim životima je takođe sastavni deo političkih nauka.

Kako izgleda studiranje političkih nauka?

Cilj političkih nauka je razvijanje sposobnosti učenika za samostalno, kritičko i racionalno razumevanje političkih procesa i pojava u društvu. Koristeći različite alate i metodologije, politikolozi proučavaju procese, sisteme i političku dinamiku zemalja i regiona u svetu i kako oni utiču na društvo i svetsku scenu. Na prvoj godini se izučavaju predmeti kao što su istorija političkih ideja, osnove politike, ustav i politika, uporedni politički sistemi i institucije, teorije međunarodnih odnosa, politička komunikacija. Pored toga, uključeni su strani jezici, opšte teorije iz oblasti sociologije, filozofije i prava, uvod u ekonomiju i javnu upravu.

Na poslednjoj godini studija je fokus obično na praksi i razvoju, kao i na odbrani diplomskog rada.
 

Gde možete raditi sa diplomom?

Diploma političkih nauka može dovesti do karijere politikologa, stručnjaka i analitičara političkih procesa u državnim institucijama, te rada u međunarodnim vladinim i nevladinim organizacijama. Politikolozi mogu raditi u širokom spektru oblasti, uključujući odnose s javnošću, istraživanje tržišta, zakonodavstvo, javnu upravu itd.

SMEROVI

Studije u području političkih nauka

  • Political Science
  • Comparative Politics
  • International Relations
  • Political Economy
  • European Studies
  • Peace and Conflict Research
  • American Politics
  • Public Policy
DRŽAVE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI PROGRAMI KOJI SE ODNOSE NA ARHITEKTURU

DRŽAVE

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.
 

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.