LETNJI JEZIČKI KURSEVI I KAMPOVI U INOSTRANSTVU

Poboljšajte svoje jezičke veštine na kursevima i letnjim kampovima u inostranstvu

VIŠE OD KURSA STRANOG JEZIKA ILI LETNJEG KAMPA ZA DECU I TINEJDŽERE

Kursevi jezika u inostranstvu i letnji kampovi jezika u inostranstvu

Ako tražite idealnu priliku za decu da unaprede svoje jezičke veštine i steknu nove društvene veštine, razmislite o letnjim jezičkim kursevima i kampovima u inostranstvu.  Ovi kursevi su sjajna opcija za decu koja žele da provedu dve izuzetno zabavne i raznolike nedelje.


Pored jezičkih veština, deca na ovim kursevima mogu da nauče i mnoge druge veštine koje će im biti korisne u budućnosti. 
Takođe, nude se i dodatni sadržaji kao što su pripreme za polaganje standardizovanog testa jezika ili za upis na fakultete u inostranstvu. Takođe postoji mogućnost kombinacije jezika sa akademskim predmetom, sportom ili hobijem koji deca dele sa drugim polaznicima.


Zato ne propustite priliku da svoju decu prijavite na kurseve jezika u inostranstvu ili letnje kampove jezika u inostranstvu i omogućite im da unaprede svoje veštine dok se zabavljaju i stiču nova prijateljstva.

POJEDINAČNO PUTOVANJE ILI U GRUPI?

INDIVIDUALNO PUTOVANJE

 • Velika fleksibilnost u odabiru perioda i trajanja kursa stranog jezika/dečijeg kampa
 • Izuzetno bogat izbor destinacija u više od 20 zemalja za kurseve stranih jezika/dečije kampove od početnog do naprednog nivoa, s različitim intenzitetom ili fokusom nastave
 • Razne mogućnosti smeštaja - kod "host" porodice, u studentskom ili učeničkom domu, rezidenciji, apartmanu, hostelu ili hotelu
 • Prilika za specijalizovani program kursa stranog jezika koji kombinuje učenje jezika s omiljenim sportom ili hobijem
 • Suživot i komunikacija isključivo s polaznicima drugih nacionalnosti, bez iskušenja da polaznici govore srpski što je preduslov za još brži napredak u učenju novog jezika
 • Uranjanje u tipično školsko ili studentsko okruženje s vršnjacima iz celog sveta

GRUPNO PUTOVANJE

 • Preporučena opcija za mlađe, nesamostalne ili potpune početnike u stranom jeziku
 • Fiksni dvonedeljni letnji period na odabranim lokacijama
 • Iskusni vođa grupe iz Srbije, koji vodi grupu i brine o desetak polaznika tokom putovanja i celog boravka, te je uvek na raspolaganju polaznicima i roditeljima
 • Organizovani grupni transfer pri dolasku na kurs stranog jezika/letnji kamp i pri odlasku
 • Raspodela srpskih učenika s drugim polaznicima koji ne govore njihov jezik u zasebne grupe prema polu, stepenu predznanja stranog jezika i uzrastu
 • Unapred isplanirani bogat sportski, zabavni i izletnički program
 • Mogućnost organizacije dodatnih izleta i aktivnosti na licu mesta koji se onda dodatno naplaćuju
JEZICI KOJE MOŽETE UČITI

JEZIK KURSA

Engleski jezik

Nemački jezik

Francuski jezik

Španski jezik

Italijanski jezik

DRŽAVE

ŠTA BI TREBALI ZNATI PRE ODABIRA KURSA STRANOG JEZIKA

Rezidencije su najbolji smeštaj za polaznike koji bi želeli da žive sa svojim vršnjacima. Takođe su prikladni za polaznike i do 12 godina, jer nude stalni nadzor i nalaze se u neposrednoj blizini same škole (nekad su i u istoj zgradi), pa putovanja javnim prevozom do škole nisu potrebna. Ova vrsta smeštaja tipična je za letnje kampove sa svakodnevnim organizovanim vannastavnim aktivnostima. U rezidencijama su polaznicima osigurani svi obroci, ali i ostale usluge poput pranja veša, sefa i slično. Osim soba za spavanje, rezidencije imaju i dnevne sobe za druženje svih polaznika, tzv. tihe sobe za učenje, ali i sobe za grupne radove, laboratorije za eksperimente, teretane i umetničke ateljee u kojima se mogu vežbati instrumenti.

Ako želite da dete što bolje upozna druge kulture i da bude u porodičnoj atmosferi, onda je smeštaj kod "host" porodice izvrsna opcija. Sve porodice s kojima naši partneri rade pažljivo su odabrane i prolaze kroz stalne provere. Cilj im je da učine da se dete od trenutka dolaska oseća kao kod kuće te da živi onako kako živi porodica kod koje je smešteno. Ovakva vrsta smeštaja najčešće se bira za najmlađe polaznike koji možda još nisu samostalni u oblačenju, buđenju, odlasku na spavanje i slično, ali i one koji se izvrsno snalaze po gradu jer porodice uglavnom žive u rezidencijalnim delovima gradova što kod velikih gradova zna biti i do 90 minuta od škole.

Vreme izvan školskih aktivnosti i organizovanih aktivnosti možete provesti zabavljajući se s drugim polaznicima s kojima delite neke interese. To daje priliku za vežbanje stranog jezika, njegovo slobodnije savladavanje i  učenje kroz aktivno iskustvo.

LETNJI JEZIČKI KAMPOVI ZA DECU

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Je li moguće ići na kurs stranog jezika u inostranstvo iako ne znamo dobro taj jezik?

Naravno! Svrha jezičkog kursa u inostranstvu je da se savlada strah od govorenja stranog jezika.

Koji je najbolji uzrast za putovanje na letnji jezični kamp ili kurs stranog jezika u inostranstvu?

Najjednostavniji odgovor je: kad je polaznik za to spreman. Većina polaznika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i kursevi ili letnji kampovi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake.

Koje je idealno trajanje kursa stranog jezika?

To zavisi od polaznikove motivacije, ciljeva i predznanja jezika. Ako je ovo prvi put da polaznik ide na ovakav kurs stranog jezika, ne preporučujemo da ide na više od 2 ili 3 nedelje. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže kurseve. Što je kurs duži, to se strani jezik intenzivnije usavršava i više nauči.

U koje doba godine se može putovati na jezički kurs u inostranstvu?

Polaznici najčešće biraju leto kao vreme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim kursevi za decu se održavaju za vreme svih praznika – zimskih, letnjih i prolećnih. Kursevi za odrasle održavaju se tokom cele godine i, zavisno od predznanja stranog jezika, njih mogu započeti bilo kog ponedeljka u godini.

Hoće li biti i drugih Srba u jezičkom centru?

Neke nama bliže zemlje poput Austrije u svojim centrima znaju imati veći broj dece iz naše regije s kojima bi se Vaše dete moglo sporazumeti. Zbog toga savjetujemo da se nemački uči u Nemačkoj. Za one roditelje koji žele da im deca putuju s drugom decom iz Srbije, preporučujemo putovanja s grupnim polascima.

Kako deca savladaju putovanje avionom?

Kabinsko osoblje tokom putovanja obučeno je za brigu i o deci. Deca mlađa od 12 godina dobijaju posebnu pažnju i zbrinuta su tokom celog boravka na aerodromu.

Što se događa kada deca slete na aerodrom?

Predstavnik škole će ih dočekati na aerodromu i odvesti u školu ili smeštaj. Osim toga, IntegralEdu ima dežurni telefon za sve one koji putuju u našoj organizaciji.

Je li potreban džeparac?

Zavisno od lokacije jezičkog centra, sugerišemo između 150 i 250 EUR/USD/CHF/GBP nedeljno što je dovoljno za dodatna putovanja, suvenire i druge stvari koje deca žele da kupe. Avionska karta se posebno plaća. Svi ostali troškovi su uključeni u cenu.

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popunite formular i zakažite termin za konsultacije kod našeg obrazovnog savetnika

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.