WORK AND TRAVEL AMERIKA

Cene programa

USLOVI UČESTVOVANJA

U programu mogu učestvovati svi redovni studenti svih obrazovnih institucija koji:

 • imaju upisanu tekuću akademsku godinu i položena barem dva ispita;
 • imaju između 18 i 29 godina;
 • imaju (barem) osnovno znanje engleskog jezika;
 • su spremni raditi minimalno 2 i po meseca;
 • su spremni na izazove i učenje!

PLACEMENT

Uz pomoć naših partnerskih agencija pronaći ćemo savršenog poslodavca za tebe!

Placement opcija maksimalno ti olakšava bitan korak odlaska na program – pronalazak poslodavca. Pomoću jedne od naših američkih sponzorskih agencija povezujemo te sa američkim poslodavcima širom SAD-a koji traže J-1 radnike/studente za brojne pozicije. Individualnim pristupom nastojimo da svakom studentu ponudimo poslodavca koji će odgovarati njegovim kriterijumima, bilo da je reč o radnoj poziciji, željenoj satnici, regiji, saveznoj državi SAD-a i slično.

 

Cena programa: 1690$


U cenu programa uključeno je zdravstveno osiguranje za celo vreme trajanja programa.
U cenu programa nije uključena SEVIS naknada od 35$, avionska karta, smeštaj i naknada Ambasade SAD-a za izdavanje vize.

SELF-ARRANGE

Imate li već spremanu ponudu za posao?

Odlično. Onda je za tebe Self-Arange opcija programa.
Self-Arange opcija omogućava ti manje troškove, ali ujedno podrazumeva ulaganje dodatnog truda i napora pri traženju poslodavca. Kada nam dostaviš ispunjen JOF, uključujemo te u program i krećemo sa procesom odobravanja poslodaca (NAPOMENA: uzmi u obzir da ovaj proces traje najmaje 12 dana!).

 

Cena programa: 1290$


U cenu programa uključeno je zdravstveno osiguranje za celo vreme trajanja programa.
U cenu programa nije uključena SEVIS naknada od 35$, avionska karta, smeštaj i naknada Ambasade SAD-a za izdavanje vize.

OSIGURANJE

FULL-PREMIUM ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

Svi učesnici programa moraju imati zdravstveno osiguranje za vreme trajanja radnog dela programa naznačenog na DS-2021 formularu.

 

Full-premium zdravstveno osiguranje uključeno je u našu cenu. Šta znači full-premium? Ovo zdravstveno osiguranje omogućava ti da budeš osiguran/na tokom radnog, ali i tokom turističkog dela programa, odnosno grace parioda.

 

Kako bi bili adekvatno informisani o zdravstvenom osiguranju, svi studenti dobijaju polisu osiguranja sa detaljnim informacijama kako se ona koristi i koje su usluge pokrivene osiguranjem.

WORK AND TRAVEL USA

It's closer than you think!

OPCIJE PLAĆANJA

GOTOVINSKO PLAĆANJE

Ako se odlučiš za gotovinsko plaćanje, moguće je dogovoriti željeni broj rata koje moraju biti uplaćene do definisanog roka plaćanja celog iznosa programa.
 

DOKUMENTI

Upoznaćemo te i sa ostalim dokumentima koje ćeš dobiti kao učesnik programa

Ponuda posla, Job Offer ili JOF je dokument koji sadrži informacije o američkom poslodavcu, uslovima zaposlenja i rada, smeštaju i okolnostima i uslovima po kojima prihvataš zaposlenje. Job Offer ćeš dobiti nakon uspešno odrađenog Skype intervjua.
 

DS-2019 obrazac je document koji izdaje sponzorska agencija učesniku programa kako bi mogao učestvovati u programu, ući u SAD, legalno raditi i prijaviti se za J-1 vizu. Datumi na DS-2019 obrascu označavaju vremenski period u kom je učesniku dozvoljeno da legalno radi u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno početak i završetak radnog perioda, a određuje se na osnovu datuma naznačenih na ponudi posla.
 

SSN je identifikacioni broj koji poseduje legalni radnik i porezni obveznik u SAD-u. Pomoću J-1 vize svi učesnici programa dobiju svoj SSN.
 

PROCES PRIJAVE

Znamo da su ti je fakultet na prvom mestu. Ne brini!

Proces prijave na program neće ti oduzeti previše vremena. Gotovo svi koraci prijave su digitalizovani, a uz našu ćeš pomoć pronaći savršenog poslodavca za svoje leto u SAD-u!
 

KONSULTACIJE

 • Upoznavanje s programom i našom ponudom – želiš da se upoznamo lično ili preferiraš telefonski ili Skype poziv? Ti biraš!
   

POSLODAVAC

 • Traženje američkog poslodavca
  Program vam omogućava da se prijavite na ponude za posao, osigurane od strane jednog od naših sponzora (Placement opcija), ili da sami sebi pronadjete željeni posao (Self-Arrange opcija).
 • Skype intervju sa budućim poslodavcem (Placement program), ujedno i odlična prilika za upoznavanje.
 • Job Offer – ponuda posla, Job Offer ili JOF je dokument koji sadrži informacije o američkom poslodavcu, smeštaju te odredbama i uslovima po kojima prihvataš zaposlenje. Job Offer dobićeš nakon uspešno odrađenog Skype intervjua.
   

DOKUMENTACIJA

 • Potrebna dokumentacija
  Za odlazak u SAD moraš obezbediti:
  - kopiju lične karte
  - kopiju pasoša
  - potvrdu o studiranju
  P.S. Vodi računa o datumu isteka dokumenata!
   
 • Izdavanje radne dozvole – DS-2019
  DS-2019 formular izdaje sponzorska agencija učesniku programa kako bi mogao učestvovati u programu, ući u SAD, legalno raditi i prijaviti se za J-1 vizu. Datumi na DS-2019 formularu označavaju vremenski period u kom je učesniku programa dozvoljeno da legalno radi u Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno početak i završetak rada, a odredjuju se na osnovu datuma naznačenih na ponudi posla, odnono Job Offeru.
   
 • Intervju za vizu
  Nakon što ponuda za posao i radna dozvola budu dostupne, sledeći korak uključuje pripreme za intervju za J1 vizu u američkoj ambasadi. Ovo je studentima ujedno i najstresniji deo prijave za program. Tu smo da vam ga olakšamo i da vam pomognemo da zakažete datum i vreme viziranja.

PUTOVANJE

 • Kupovina avionske karte
  Od nas možeš dobiti detaljne informacije o avionskim kartama i najbližim medjunarodnim aerodromima do tvog radnog mesta. Osim toga, uputićemo te i na korisne autobuske linije i trajekte. Podsećamo, vrlo je važno da ostanete u kontaktu sa svojim poslodavcima i da ih obaveštavate o dobijanju vize i očekivanom dolasku. Osim toga, proći ćeš i obaveznu internetsku orijentaciju koju je pripremila sponzorska agencija sa kojom putuješ. Na orijantaciji ćeš se upoznati sa svim fazama tvog odlaska u SAD i dobiti korisne savete o tome kako iskoristiti sve pozitivne strane programa i provesti nezaboravno leto.
   
 • Odlazak
  Tvoj plan rada i putovanja skoro je gotov. Preostaje ti da uživaš i iskoristiš sve mogućnosti programa u SAD-u! A mi smo tu za tebe kako pre, tako i za vreme programa.

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

 

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.