ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

o letnjim kampovima za decu i kursevima jezika u inostranstvu

Koja je razlika između kursa stranog jezika/letnjeg kampa sa Integralom i onih koje organizuje škola?

Odabirom kursa stranog jezika sa Integralom polaznici imaju priliku da razmotre širok izbor mogućnosti za različite destinacije, formate kursa, lokacije, periode, raspon cena i sve to zahvaljujući našoj partnerskoj mreži jezičnih centara širom sveta. Većina škola radi samo sa jednim ili dva jezička centra u inostranstvu, što uveliko ograničava izbor.
Deca iz cele Srbije putuju na naše kurseve stranih jezika i letnje kampove u inostranstvu, što je prilika za nova poznanstva i razvoj samostalnosti. Putujte avionom, a ne autobusom i, po želji, uz pratnju roditelja.

Koliko košta kurs stranog jezika u inostranstvu?

Cena je određena trajanjem kursa stranog jezika, odredištem i terminom. Drugi kriterijumi su uključene komponente – bilo da se radi samo o kursu i smeštaju, ili o punom paketu usluga kao što su putovanja, program vannastavnih aktivnosti i zdravstveno osiguranje. Najniža cena za kurs stranog jezika koji uključuje samo kurs i smeštaj iznosi 520 € za minimalni boravak od 2 sedmice. All-inclusive paketi počinju od 1300 € za 2 sedmice.
Plaćanje se može raspodijeliti u rate, s rokom za plaćanje punog iznosa do 6 nedelja pre polaska.

Kako se utvrđuje nivo učenikovog znanja jezika i pravi raspodela po grupama na kursu stranog jezika?

Većina centara za kurseve stranih jezika sprovodi test na licu mesta nakon dolaska učenika, koji uključuje pismeni i usmeni deo. Ovo je procena gramatičkih i leksičkih veština, izgovora i slobode korišćenja jezika. Na osnovu ovog testa polaznici se grupišu po sličnosti rezultata. Neki centri testiranje sprovode virutelno 2-3 nedelje pre dolaska, a samo se usmeni razgovor održava na licu mesta.

Koji je najbolji uzrast za putovanje na letnji kamp/kurs stranog jezika?

Najjednostavniji odgovor je: kad je polaznik za to spreman. Većina polaznika imaju od 7 do 17 godina, ali postoje i kursevi ili letnji kampovi kako za petogodišnjake tako i za osamdesetpetogodišnjake.
 

Da li je moguće uzeti dodatne individualne sate?

Neke škole i jezički centri nude mogućnost pojedinačnih aktivnosti. Možete zatražiti od svog ličnog savetnika dodatne informacije i preporuke o tome koje individualne aktivnosti odabrati, koje su dostupne i pod kojim uslovima se organizuju.

Da li se dobija na kraju kursa stranog jezika potvrda o završenom kursu i/ili nivou znanja?

Sve jezičke organizacije izdaju vlastite potvrde o poznavanju jezika, ali one su više neformalni dokaz veština i nemaju snagu formalnih dokumenata.
Postoje posebni specijalistički kursevi za pripremu ispita za utvrđene sertifikate koji su potrebni i formalno priznati prilikom prijave na univerzitete ili posao, kao što su IELTS, TestDaf, DELE i drugi.

U koje doba godine se može putovati na jezički kurs u inostranstvu?

Polaznici najčešće biraju leto kao vreme kada će učiti novi jezik jer tada imaju najviše slobodnog vremena, međutim kursevi za decu se održavaju za vreme svih praznika – zimskih, letnjih i prolećnih. Kursevi za odrasle održavaju se tokom cele godine i, zavisno od predznanja stranog jezika, njih mogu započeti bilo kog ponedeljka u godini.

Da li je potrebno imati odredjeni nivo predznanja ili pripreme?

Ne. Postoje različiti kursevi stranih jezika i za potpune početnike.

Mogu li produžiti boravak na licu mesta?

Da, moguće je. U ovoj situaciji, preporučljivo je obavestiti svog ličnog savetnika u poslednjoj nedelji Vašeg kursa stranog jezika kako bi mogao/la organizovati nastavak kursa i smeštaj u jezičkom centru.
 

Koje je idealno trajanje kursa stranog jezika?

To zavisi od polaznikove motivacije, ciljeva i predznanja jezika. Ako je ovo prvi put da polaznik ide na ovakav kurs stranog jezika, ne preporučujemo da ide na više od 2 ili 3 nedelje. Ako je polaznik samostalniji, onda može ići i na duže kurseve. Što je kurs duži, to se strani jezik intenzivnije usavršava i više nauči.

Da li je moguće putovati nekoliko puta na različite destinacije?

Da! Ne postoje ograničenja u broju putovanja, trajanju, izboru jezika i raznolikosti kurseva stranog jezika na koje polaznik ide.
 

NISTE PRONAŠLI ODGOVOR NA VAŠE PITANJE?

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošaljite nam upit i rado ćemo Vam odgovoriti na sva pitanja.

Pošaljite

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.