TEST PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

Pronađi svoju idealnu karijeru i studije i stvori viziju svoje budućnosti

O TESTU PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

O TESTU PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

Profesionalno usmeravanje je ključan korak u izboru odgovarajućeg studijskog programa i upoznavanju sa karijerama kako bi učenici lakše stvorili viziju svoje budućnosti. Preporučuje se da učenici pristupe programu tokom trećeg razreda kako bi imali dovoljno vremena da istraže studijske programe u skladu sa rezultatima ispita profesionalne orijentacije.

Profesionalna orijentacija u Integral-u obuhvata celokupan proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do odabira studija. Program uključuje i rešavanje dva testa profesionalne orijentacije. Samo rešavanje testa nije dovoljno da učenici srednje škole odrede svoj životni put. Potreban je dodatni trud od strane samog učenika, ali i vođenje procesa otkrivanja od strane mentora.

U Integral-u, celokupni program sastoji se od pet koraka:

  1. Upoznavanje i procena
  2. Rešavanje testova profesionalne orijentacije
  3. Analiza rezultata i konsultacije
  4. Samostalno istraživanje
  5. Izrada strategije

OSNOVNE INFORMACIJE

Test:  Profesionalne orijentacije
Uzrast: 16-18 godina
Minimalan nivo znanja engleskog jezika: B1
Format: Online
Cena: 80 EUR* novogodišnji popust od 10% za prijave do kraja decembra 2023.
 

 

PRVI KORAK

Prvi korak je upoznavanje sa učenicima, procena njihovih kompetencija, ambicija i ciljeva. Učenici su već upoznati sa različitim poslovima i temama, ali često površno. Cilj ovog koraka je dublje razumevanje učenika i njegovih veština, potencijala i želja.

DRUGI KORAK

Drugi korak podrazumeva rešavanje dva testa profesionalne orijentacije na online platformi. Testovi su razvijeni od strane tima stručnjaka Cambridge Occupational Analysts (MyFuture Choice) i vodećih britanskih psihologa. Jedan test ispituje interese i želje učenika, dok drugi testira sposobnosti učenika u različitim oblastima.

 

 

TREĆI KORAK

Treći korak započinje nakon što učenici reše testove, a odnosi se na proces u kom naši obrazovni savetnici detaljno prolaze i tumače rezultate rešenih testova sa učenikom i, najčešće, roditeljima.

ČETVRTI KORAK

Četvrti korak programa podrazumeva samostalno istraživanje učenika. Učenicima se daju smernice i zadaci za dalje istraživanje u skladu sa njihovim interesovanjima. Ovaj korak omogućava učenicima aktivno učestvovanje u procesu otkrivanja i upoznavanju sa različitim poslovima i studijama.

PETI KORAK

Nakon samostalnog istraživanja, učenici prelaze na peti korak - izradu strategije za buduće obrazovanje i izbor studija ili karijere. Obrazovni savetnici pomažu učenicima u odabiru idealnih studijskih programa koji će im omogućiti ostvarivanje željene karijere. U skladu sa budžetom, preferencijama, akademskim nivoom i drugim faktorima, obrazovni savetnici pružaju preporuke i informacije o odgovarajućim univerzitetima i zemljama.

 

Nakon izbora studijskih programa, obrazovni savetnici pomažu učenicima u procesu prijave i upisa na odabrane studije u inostranstvu.

ŠTA UKLJUČUJE TEST PROFESIONALNE ORIJENTACIJE?

PRELIMINARNI RAZGOVOR I UPOZNAVANJE SA UČENIKOM
PRELIMINARNI RAZGOVOR I UPOZNAVANJE SA UČENIKOM

Na besplatnim konsultacijama savetujemo koji je test profesionalne orijentacije najbolje izabrati.

POTPUNO ONLINE
POTPUNO ONLINE

Rešavanje testa u udobnosti doma putem online platforme. Cena programa je 80 EUR.

TUMAČENJE REZULTATA
TUMAČENJE REZULTATA

Izrada strategije o budućem obrazovanju sa obrazovnim savetnicima – izbor karijere i/ili studija.

MyCareerChoices + MyAptitude

Alat za samoanalizu i proveru izbora karijere

Profesionalna orijentacija je odličan alat za samoanalizu i proveru izbora karijere za učenike koji već okvirno znaju šta žele da studiraju kako bi bili sigurni u svoj izbor. Uz pravi test profesionalne orijentacije učenici mogu pronaći svoju idealnu karijeru i studijski program i lakše stvoriti viziju svoje budućnosti.  Test profesionalne orijentacije pomoći će učeniku i pri usmeravanju i razvoju veština.

 

Test profesionalne orijentacije MyCareerChoices pomaže ti da doneseš pravu odluku za budući studijski program i zanimanje!

 

Test je razvio tim stručnjaka Cambridge Occupational Analysts (MyFutureChoice) i vodeći britanski psiholozi, a trenutno su najbolji testovi profesionalne orijentacije u Velikoj Britaniji. Sastoji se od raznolikih pitanja, a na osnovu odgovora, dosadašnjeg obrazovanja, interesa i sposobnosti ističe najbolje studijske programe i zanimanja. 

 

Ponosni smo što je Integral jedina obrazovna agencija u Srbiji koja je ovlašćena za sprovođenje testova profesionalne orijentacije. Profesionalna orijentacija u Integral-u obuhvata celokupan proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do izbora studija u inostranstvu.

MyCareerChoices
MyCareerChoices

Specijalizovani test za pronalazak buduće karijere

MyCareerChoices ispit pomaže učenicima da identifikuju područja i zanimanja koja im odgovaraju, otkriju kako mogu razviti veštine i dobiti detaljne informacije o određenim akademskim i profesionalnim područjima koja ih zanimaju. Uz pomoć ispita učenici mogu doneti odluke o svojoj budućnosti i razumeti važnost grane i karijere koju žele. Ispit se sastoji od dva dela. 

Saznaj više
MyAptitude
MyAptitude

Britanski psihometrijski test za učenike

MyAptitude je britanski psihometrijski test za identifikaciju sposobnosti i sklonosti učenika uzrasta od 14 do16 godina. Nudi objektivne rane preporuke za profesionalno usmeravanje na osnovu kognitivnih veština i interesa, a konkretni rezultati pomažu roditeljima i obrazovnim savetnicima u pripremi uspešne akademske strategije.
 

Saznaj više
MyFutureChoices
MyFutureChoices

Najbolji test za odabir studija u Velikoj Britaniji

MyFutureChoices test analizira interesovanja učenika i pruža spisak oblasti studija, programa i institucija koje im odgovaraju. Pomaže im da razumeju zahteve svake oblasti i predlaže sve opcije koje prate sklonosti učenika uključujući one koje ranije nisu razmatrali. Test takođe učenicima pruža dodatne informacije vezane za program kao ključni element u donošenju svojih odluka. Odgovori koje pruža MyUniChoices dolaze u obliku radne sveske koja sadrži: spisak prvih 6-8 oblasti, programe, nazive institucija i univerziteta, njihove programe i analize, kao i mnoge druge korisne informacije. Test je pogodan za učenike četvrtog i trećeg razreda srednje škole.

Saznaj više

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.