TEST PROFESIONALNE ORIJENTACIJE

Pronađite svoju idealnu karijeru i studije i stvorite viziju svoje budućnosti

O ISPITU

O ISPITU

Profesionalno usmeravanje je ključan korak u izboru odgovarajućeg studijskog programa i upoznavanje sa karijerama kako bi učenici lakše stvorili viziju svoje budućnost. Preporuka je programu pristupiti tokom trećeg razreda, kako bi učenici imali dovoljno vremena da istraže studijske programe shodno rezultatima ispita profesionalne orijentacije.
Profesionalna orijentacija u Integral-u obuhvata celokupan proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do odabira studija, a program uključuje i rešavanje dva testa profesionalne orijentacije. Samo rešavanje testa nije dovoljno kako bi učenici srednje škole odredili svoj životni put, ipak je potreban dodatni trud od strane samog učenika, ali i vođenje procesa otkrivanja od strane mentora.

U Integral-u, celokupni program sastoji se od pet koraka:

  1. preliminaran razgovor sa učenikom o viziji buduće karijere
  2. rešavanje testa profesionalne orijentacije putem online platforme
  3. analiza i tumačenje rezultata sa obrazovnim savetnicima
  4. lično dodatno istraživanje prema unapred objašnjenim smernicama 
  5. izrada strategije o budućem obrazovanju sa obrazovnim savetnicima – odabir karijere i/ili studija.

OSNOVNE INFORMACIJE

Test:  Profesionalne orijentacije
Uzrast: 16-18 godina
Minimalan nivo znanja engleskog jezika: B1
Format: Online
Cena: 80 EUR
Cena sa popustom*: 60 EUR
*popust važi do 15. decembra 2022. godine

 

PRVI KORAK

Prvi korak je upoznavanje sa učenicima, procena njihovih kompetencija i ambicija i razumevanja određenih ciljeva. Sa 18 godina učenici su upoznati sa raznolikim poslovima i temama, ali većinom površno, kao i sa dosta opštim shvatanjem šta koja uloga obuhvata i jesu li spremni na određene vrste rada. 

 

Dakle, na prvim besplatnim konsultacijama upoznajemo učenika, njegove veštine i potencijale i objašnjavamo proceduru polaganja testa profesionalne orijentacije. 
 

DRUGI KORAK

Drugi korak je rešavanje dva testa profesionalne orijentacije na online platformi. Test je razvio tim stručnjaka Cabirdge Occupational Analysts (MyFuture Choice) i vodeći britanski psiholozi, a trenutno su najbolji ispiti profesionalne orijentacije u Velikoj Britaniji. Učenik zatim samostalno, online, rešava testove.

 

Jedan ispit testira interese i želje učenika i razumevanje određenih karijera, a drugi ispit testira sposobnosti učenika u 6 različitih domena: govorno izražavanje, analitičko razmišljanje, apstraktno razmišljanje, prostorno razmišljanje, aritmetičko računanje, pravopis i jezik, brzina i tačnost rada.

TREĆI KORAK

Treći korak započinje nakon što učenici reše testove, a odnosi se na proces u kom naši obrazovni savetnici detaljno prolaze i tumače rezultate rešenih testova sa učenikom i, najčešće, roditeljima.

 

U većini slučajeva tokom ovih konsultacija istaknu se dva do tri domena interesovanja u kojima bi se učenik mogao uspešno ostvariti. 
 

ČETVRTI KORAK

Posle konsultacija učenici će dobiti niz zadataka i smernica za samostalan rad i istraživanje što obuhvata četvrti korak programa profesionalne orijentacije.

 

Samoprocena i samostalno prikupljanje informacija omogućava učeniku aktivno učestvovanje u procesu, za razliku od pasivnog primanja informacija o različitim poslovima ili studijima. 
 

PETI KORAK

Kad učenik završi samostalno istraživanje na osnovu dobijenih smernica, prelazi na peti korak programa gde zajedno sa svojim obrazovnim savetnikom izrađuje strategiju o budućem obrazovanju i izboru studija i/ili karijere. Obrazovni savetnik učeniku predlaže idealne studijske programe koji mu omogućavaju ostvarivanje željene karijere.
Izbor i preporuka odgovarajućih univerziteta, zemalja i studija vrši se u skladu sa: postavljenim budžetom, zajedničkim preferencijama, ličnim akademskim nivoom, rang listom obrazovnih ustanova, sadržajem studija.

 

Nakon izbora studijskih programa na koje će se učenik prijaviti, sa obrazovnim savetnikom dogovara naredne korake za sam upis studija u inostranstvu.

ŠTA UKLJUČUJE TEST PROFESIONALNE ORIJENTACIJE?

PRELIMINARNI RAZGOVOR I UPOZNAVANJE SA UČENIKOM
PRELIMINARNI RAZGOVOR I UPOZNAVANJE SA UČENIKOM

Na besplatnim konsultacijama savetujemo koji je test profesionalne orijentacije najbolje izabrati.

POTPUNO ONLINE
POTPUNO ONLINE

Rešavanje testa u udobnosti doma putem online platforme. Cena programa je 80 EUR.

TUMAČENJE REZULTATA
TUMAČENJE REZULTATA

Izrada strategije o budućem obrazovanju sa obrazovnim savetnicima – izbor karijere i/ili studija.

MyCareerChoices + MyAptitude

Alat za samoanalizu i proveru izbora karijere

Profesionalna orijentacija je odličan alat za samoanalizu i proveru izbora karijere za učenike koji već okvirno znaju šta žele da studiraju kako bi bili sigurni u svoj izbor. Uz pravi test profesionalne orijentacije učenici mogu pronaći svoju idealnu karijeru i studijski program i lakše stvoriti viziju svoje budućnosti.  Test profesionalne orijentacije pomoći će učeniku i pri usmeravanju i razvoju veština.

 

Test profesionalne orijentacije MyCareerChoices pomaže ti da doneseš pravu odluku za budući studijski program i zanimanje!

 

Test je razvio tim stručnjaka Cambridge Occupational Analysts (MyFutureChoice) i vodeći britanski psiholozi, a trenutno su najbolji testovi profesionalne orijentacije u Velikoj Britaniji. Sastoji se od raznolikih pitanja, a na osnovu odgovora, dosadašnjeg obrazovanja, interesa i sposobnosti ističe najbolje studijske programe i zanimanja. 

 

Ponosni smo što je Integral jedina obrazovna agencija u Srbiji i Sloveniji koja je ovlašćena za sprovođenje testova profesionalne orijentacije. Profesionalna orijentacija u Integral-u obuhvata celokupan proces mentorstva i vođenja učenika od preliminarnog razgovora do izbora studija u inostranstvu.

MyCareerChoices
MyCareerChoices

Specijalizovani test za pronalazak buduće karijere

 

MyCareerChoices ispit pomaže učenicima da identifikuju područja i zanimanja koja im odgovaraju, otkriju kako mogu razviti veštine i dobiti detaljne informacije o određenim akademskim i profesionalnim područjima koja ih zanimaju. Uz pomoć ispita učenici mogu doneti odluke o svojoj budućnosti i razumeti važnost grane i karijere koju žele. Ispit se sastoji od dva dela. 

Saznaj više
MyAptitude
MyAptitude

Britanski psihometrijski test za učenike

 

MyAptitude je britanski psihometrijski test za identifikaciju sposobnosti i sklonosti učenika uzrasta od 14 do16 godina. Nudi objektivne rane preporuke za profesionalno usmeravanje na osnovu kognitivnih veština i interesa, a konkretni rezultati pomažu roditeljima i obrazovnim savetnicima u pripremi uspešne akademske strategije.
 

Saznaj više
MyFutureChoices
MyFutureChoices

Najbolji test za odabir studija u Velikoj Britaniji

 

MyFutureChoices test analizira interesovanja učenika i pruža spisak oblasti studija, programa i institucija koje im odgovaraju. Pomaže im da razumeju zahteve svake oblasti i predlaže sve opcije koje prate sklonosti učenika uključujući one koje ranije nisu razmatrali. Test takođe učenicima pruža dodatne informacije vezane za program kao ključni element u donošenju svojih odluka. Odgovori koje pruža MyUniChoices dolaze u obliku radne sveske koja sadrži: spisak prvih 6-8 oblasti, programe, nazive institucija i univerziteta, njihove programe i analize, kao i mnoge druge korisne informacije. Test je pogodan za učenike četvrtog i trećeg razreda srednje škole.

Saznaj više

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.