STIPENDIJE

Stipendije za privatno srednjoškolsko obrazovanje u inostranstvu

Većina privatnih srednjih škola u inostranstvu nudi stipendije učenicima koji su posebno nadareni u nekom području. Takve stipendije mogu biti u vidu smanjenja školarine, a iznosi se razlikuju  od učenika do učenika te zavise od godišnjeg fonda koji je škola izdvojila za stipendije. Prema tome, stipendije se dodjeljuju za: akademsku izvrsnost,  sportska dostignuća te za posebne talente u muzičkim ili drugim umetničkim područjima.

 

Za stipendije se mogu prijaviti samo oni učenici koji su se već prijavili za određenu školu. Za prijavu je najčešće potrebno sledeće: prijavni formular, koji se često može preuzeti s web stranica škole, overeni prevodi svedočanstva zadnje tri godine školovanja (bila to osnovna ili srednja škola), te razne diplome ili certifikati kojima se može dokazati izvrsnost u nekom području. Nakon prijema prijave i pregleda obavezne dokumentacije, škole uglavnom zahtevaju dodatne ispite za stipendiju.

ST. BEES SCHOOL
ST. BEES SCHOOL

Saint Bees, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 25% smanjenje školarine 


Stipendija u iznosu do 25% školarine


St. Bees School škola je s preko 430 godina tradicije i jedna od najstarijih engleskih škola. Kroz program pod nazivom „Global Awareness“, svi učenici uče najbitnije životne veštine kako bi razvili samopouzdanje, veštine prezentacije, rešavanje problema i timski rad – nešto što mnoge škole ne pokrivaju u svom obrazovnom programu. Takođe, škola se ponosi jedinstvenim konceptom podučavanja matematike – spajanje akademskog britanskog kurikuluma sa zapadnjačkim i istočnjačkim načelima rada i učenja. Ova škola nudi stipendije koje mogu smanjiti troškove školarine u iznosu do 25%, a stipendije se dodeljuju učenicima s izvanrednim prosekom ocena te s posebnim rezultatima u području muzike, umetnosti, izvođačkih umetnosti, sporta, te učenicima s interesom u području robotike, kodiranja i inženjerstva.


Academic Scholarships
Učenici mogu biti pozvani na zasebni prijemni ispit. 


Creative Arts Scholarships
Stipendije se dodeljuju izvanrednim učenicima u području muzike, umetnosti i izvođačkih umetnosti. 


Sports Scholarships
Stipendije se dodeljuju izvanrednim sportistima s jakim sportskim sposobnostima.  


Engineering Scholarships
Stipendije se dodeljuju učenicima s interesom u STEM području, posebno u području robotike, kodiranja i inženjeringa. 

 

Saznaj više
CATS Global Schools
CATS Global Schools

Cambridge, Canterbury i London (Engleska) i Boston, Massachusetts (SAD)

 • GCSE, A-levels, IB i Foundation program
 • u potpunosti pokriven trošak školarine

 
Od osnivanja škole 1952., CATS Global Schools su postali jedni od najinovativnijih i najuspešnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji i SAD-u.
Osoblje je iskusno u brizi i savetovanju međunarodnih učenika kako bi im pomogli da ispune pun potencijal unutar britanskog ili američkog obrazovnog sistema. CATS nudi srednjoškolske programe na 4 kampusa u Cambridgeu, Canterburyju, Londonu u Velikoj Britaniji i u Bostonu, Massachusettsu u SAD-u. CATS učenici mogu birati između GCSE (prva dva razreda srednje škole), A-levels (zadnja dva razreda srednje škole), IB (međunarodno priznati International Baccalaureate) program i Foundation program.


Oxbridge Scholarship

Stipendija za izvrsnost se dodeljuje izuzetnim učenicima bilo koje nacionalnosti koji se uspešno prijave na Univerzitet Oksford ili Univerzitet u Kembridžu. 

Studenti koji se bi da pohađaju A nivoe na CATS Kembridžu ili u Guildhouse School (London) ili A nivoe ili IB program u The Worthgate School (Kenterberi) imaju pravo na stipendiju. Dobitnicima stipendije će biti nadoknađene školarine od poslednje dve godine i naknade za smeštaj nakon dokaza o prihvatanju i pohađanju prvog semestra Univerziteta u Oksfordu ili Univerzitetu u Kembridžu. Učenici će takođe biti zamoljeni da se uključe u marketinške aktivnosti, događaje i ispričaju svoje iskustvo za promotivnu upotrebu. 

 
Ivy Scholarship

Ova stipendija je namenjena učenicima koji su jaki kandidati za uspešnu prijavu na Ivy League fakultete. 

Učenici koji se pridružuju na dvogodišnji program srednje škole imaće pravo na  stipendiju. Dobitnicima stipendija će biti nadoknađeni troškovi programa i smeštaja nakon dokaza o prihvatanju i pohađanju prvog semestra na dole navedenim Ivy League univerzitetima. Učenici će takođe biti zamoljeni da se uključe u marketinške aktivnosti, događaje i ispričaju svoje iskustvo za promotivnu upotrebu.

 

 • Princeton University
 • Harvard University
 • Yale University
 • University of Pennsylvania
 • Dartmouth College
 • Brown University
 • Cornell University
 • Columbia University
 • Stanford University
 • Massachusetts Institute of Technology
Saznaj više
Abbey DLD Colleges
Abbey DLD Colleges

Cambridge, London i Manchester, Engleska

Od 1931. škola Abbey DLD Colleges je postala sinonim za kvalitetno obrazovanje, upis učenika na vrhunske univerzitete i bogate izvannastavne aktivnosti.  Grupacija Abbey DLD sastoji se od tri privatne srednje škole u Kembridžu, Londonu i Mančesteru. 

Sve škole imaju sličan pristup i primenjuju iste principe podučavanja kako bi postigli glavni cilj za učenike - odabir najboljih studija s izvrsnim akademskim rezultatima. Učenici to postižu inovativnim metodama podučavanja prilagođenim njihovim individualnim potrebama. Nastava se održava u malim grupama s redovnim sprovođenjem ispita kako bi se procenio njihov napredak. Profesori su stručnjaci u svom području i sami su završili vrhunske fakultete te imaju veliko iskustvo u podučavanju prema britanskom kurikulumu.


Stipendije
Kroz program Alpha Scholars, škola Abbey DLD Colleges u Londonu nudi stipendije do 50% popusta na školarinu. Tri smera studija za koje se dodeljuju stipendije: Hume Pathway (fokus na ekonomiji i politici), Faraday Pathway (naučni fokus) i Busby Pathway (fokus na društvenim naukama).

Stipendisti će pohađati dodatne aktivnosti pored akademskih časova. To će uključivati: seminare, dobrotvorne projekte, obrazovne posete, preduzetničke aktivnosti, predavanja. 

Prijava se odvija u 3 koraka:

 • Prvi korak: Popunite obrazac za prijavu za DLD College London
 • Drugi korak: Učestvujte na preliminarnom intervjuu
 • Treći korak: Završite procenu za Alfa stipendiju - Zahtevi za procenu variraju u zavisnosti od izabranog puta (pathway), ali će verovatno uključiti pismeni zadatak i dalji intervju.
Saznaj više
Kings Colleges
Kings Colleges

Bournemouthu, Londonu, Oxfordu i Brightonu, Engleska

Škola Kings Colleges jedna je od vodećih grupa međunarodnih škola u Velikoj Britaniji koja nudi specijalizovane programe za uspešnu integraciju u britanski obrazovni sistem i upis na elitne britanske univerzitete. Škola Kings Colleges sa svoja četiri kampusa u Bournemouthu, Londonu, Oxfordu i Brightonu pruža toplu i prijateljsku atmosferu, gde studenti zauzimaju centralno mesto i dobijaju podršku u svakoj fazi razvoja. Zbog toga ne čudi da preko 75% učenika bude primljeno na vrhunske univerzitete u Engleskoj i Škotskoj. Koledži nude akademske programe: GCSE (1 godina), GCSE (2 godine), A-levels (2 godine), ubrzani A-levels program  (1 godina), pripremna godina (1 godina).


Stipendije se dodeljuju u iznosu do najviše 40% popusta na školarinu za programe GCSE i A-levels. Stipendije se dodeljuju na osnovu akademske izvrsnosti te učenici moraju odraditi test engleskog jezika, priložiti svedočanstva, uraditi esej/prezentaciju i prisustvovati intervjuu s predstavnikom škole. 

Saznaj više
DUKES EDUCATION
DUKES EDUCATION

Cardiff, Wales; Folkestone, Rochester, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • Članovi: Cardiff Sixth Form College, Rochester Independent College, St. Andrews College, Cambridge 

Cardiff Sixth Form College 

Cardiff Sixth Form College smešten je u glavnom gradu Walesa, Cardiffu. Škola ima izvrsnu akademsku reputaciju i nalazi se na prvom mestu kad su u pitanju rezultati završnih ispita srednje škole u Velikoj Britaniji.


Glavni cilj je osigurati sigurno okruženje u kojem svaki učenik razvija svoj puni potencijal i najbolje rezultate. Škola se najviše ponosi akademskim razvojem svojih učenika koja su primljeni na neke od najpoželjnijih studija na najprestižnijim univerzitetima, poput Oxford-a i Cambridge-a. Dodatni programi  i profesionalno iskustvo koje učenici stiču tokom prakse su preduslovi za pravi odabir profesije i uspešne karijere.


Nastava se održava u malim grupama, a zagarantovani su individualni pristup i mnoge vanškolske aktivnosti. Tokom procesa učenja, učenici se savetuju kako efektivno koristiti vreme pripreme. Potrebno je steći veštine pregovaranja i kritičkog razmišljanja, pripreme za ispite, kako voditi beške i pisati sažetke, čitati i pamtiti. Na kraju svakog predmeta, učenici rešavaju preliminarne ispite, a teme su povezane s gradivom što doprinosi konačnom uspehu.


Učenici starosti od 15 do 18 godina iz preko 40 zemalja pohađaju IGCSE (prva dva razreda srednje škole) i A-levels (zadnja dva razreda srednje škole) program.

Stipendije
Stipendija do 50% smanjenja školarine je dostupna za međunarodne učenike te se dodeljuje na osnovu akademske izvrsnosti.  

Međunarodni studenti koji se prijavljuju za stipendiju moraju to učiniti u fazi registracije. S obzirom na to da je Cardiff Sixth Form College jedna od selektivnih škola, proces prijave za stipendiju uključuje prijemne ispite, onlajn test rezonovanja, intervju kao i akademski rezultat koje je učenik imao do vremena prijave, te su potrebne diplome i certifikati. 


Učenici će biti pozvani na intervju, te će biti potrebno položiti 4 ispita za predmete koje bi želeli da učite na A-levels. Takođe je potreban IELTS certifikat.
 

Rochester Independent College  

Rochester Independent College jedan je od najboljih privatnih internata u Engleskoj koja priprema svoje učenike za najbolje univerzitete i  profesije. Škola se specijalizovala za pripremu učenika u području matematike, nauke te kreativnih i vizualnih umetnosti tako da bez obzira da li učenik želi biti doktor, reditelj, naučnik ili umetnik biće okružen učenicima koji dele njegove interese.


Zbog povezanosti s grupacijom Dukes Education, Rochester Independent College ima najbolje pripreme za učenike koji se prijavljuju na Oxford, Cambridge, univerzitete Russel Grupe, Ivy Leaguea ili za medicinu, stomatologiju i druge srodne studije.


Učenici ne nose uniforme, a odnos s profesorima je prijateljski. Prosečni broj učenika u grupi je 8. Profesori su iskusni i razumeju tinejdžere, stoga je ova škola odlična alternativa tradicionalnom načinu podučavanja.


Stipendija
Mali broj stipendija se dodeljuje uspešnim i nadarenim učenicima koji inače ne bi imali priliku da pohađaju školu kao Rochester Independent College.


Stipendije do 20% smanjenja školarine dodeljuju se u sledećim područjima:

 • matematika i prirodne nauke;
 • društvene nauke;
 • film i mediji;
 • kreativne i izvođačke umetnosti.

Ralph Steadman stipendija za umetnosti i dizajn
Ralph Steadman stipendija za umetnosti i dizajn je dvogodišnja stipendija za program A-levels namenjena učenicima koji polažu min. 3 A-levels predmeta od kojih jedan predmet mora biti  u području vizuelnih umetnosti. Stipendija pokriva 100% troškova školarine (ne i smeštaja), te je stvorena za sve prijave primljene do marta 2024. godine.
 

St. Andrews College, Cambridge 

Škola St. Andrew's College Cambridge (jedna od školi obrazovne grupe Dukes) nudi britanskim i međunarodnim studentima mogućnost studiranja u centru grada Kembridža, u blizini prestižnih fakulteta. Škola se ponosi svojim akademskim osobljem, koje je predano pomaganju studentima u postizanju njihovih ličnih i akademskih ciljeva te nudi i dodatnu podršku učenicima koji se žele prijaviti na vrhunske univerzitete (Oxford/Cambridge). Škola nudi širok raspon programa kao što su GCSE i A-levels, te pripremnu godinu (Foundation Year) za učenike koji žele studirati u području kao što su: arhitektura, inženjerstvo, poslovanje, međunarodni odnosi, humanističke nauke, umetnost. 


Škola St. Andrew’s College, Cambridge nudi sledeće stipendije:

 • do 35% školarine ( za  Pre A-level, GCSE, A-level, Foundation)
 • do 75% školarine ( A-level)
Saznaj više
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL
TAUNTON SCHOOL INTERNATIONAL

Taunton, Engleska

 • GCSE i A-levels
 • do 20% smanjenje školarine


Međunarodna škola Taunton ponosi se svojom dugom tradicijom od preko 100 godina obrazovanja međunarodnih studenata, kao i kvalitetnim programima koji pokrivaju pregršt obrazovnih puteva kojima učenici mogu krenuti.


Inspirativan koncept obrazovanja u školi Taunton teško je ne primetiti – školskim hodnicima mogu se videti i čuti filozofske rasprave, debate, muzičke probe, pozorišne predstave,  oživljavanje istorijskih bitki kroz glumu na času istorije, lansiranje raketa na predmetima poput dizajna i tehnologije.


Misija škole je izazvati, podstaknuti i omogućiti učenicima uspeh u budućem obrazovanju i karijeri. Dobrobit učenika je u središtu delovanja škole te se sve odluke temelje na njihovim ambicijama i željama. Naglasak se stavlja na pripremanje učenika na život izvan škole i dinamičnu svakodnevicu, te funkcionisanje u multikulturalnoj sredini, što se postiže kvalitetnim obrazovnim programom, te inovativnim pristupom koji je usmeren na globalno. Taunton School International smatra kako je uravnoteženo obrazovanje ključno za celoviti razvoj mladih ljudi, te da se ljubav prema učenju koju usade učenicima zadržava kroz njihov celi život.


Stipendije
Program stipendiranja dostupan je za sve učenike starosti od 14 do 18 godina s posebnim intelektualnim, umetničkim, muzičkim ili sportskim talentom. Savet je da se učenici prijave što pre budući da je broj ograničen na deset stipendija. 

Saznaj više
DAVID GAME COLLEGE
DAVID GAME COLLEGE

London, Engleska

GCSE, A-levels, University Foundation Programme


Studenti kojima je potrebna Tier 4 viza mogu se uzeti u obzir samo za delimične stipendije. Da biste se prijavili za upis u septembru 2024., potrebno je sledeće: 

 • Popunjen obrazac za prijavu
 • Kopija pasoša
 • Kopija Vašeg školskog izveštaja za školsku 2022-23 i 2023-24 (prevedeno na engleski)
 • Kopija Vašeg UKVI IELTS ili IELTS sertifikata (ako ste polagali ovaj ispit, nije uvek potreban)
 • Kopija drugih kvalifikacija koje ste stekli (prevedeno na engleski)
 • Sažeta lična izjava koja pokriva: kurs i predmete koje želite da učite na David Game College-u, zašto želite da studirate ovaj kurs i predmete, zašto konkretno želite da učite na David Game College-u, šta želite da radite nakon završetka kursa.


Po prijemu gore navedenih dokumenata, šef prijemnog odeljenja će organizovati intervju.

Saznaj više
St. Gilgen International School
St. Gilgen International School

Salcburg, Austrija

Međunarodna škola St. Gilgen nudi velikodušan program stipendiranja za izuzetne studente.  Da bi se prijavili za stipendiju, učenici moraju podneti transkripte iz poslednje 3 akademske godine i napisati motivaciono pismo upućeno direktoru škole. U motivacionom pismu treba navesti veštine, talente i dostignuća i navesti zašto mislite da bi trebalo da dobijete stipendiju. Dokazana izvrsnost u oblastima kao što su umetnost, muzika, pozorište, sport ili dobrotvorni rad će biti pozitivno ocenjeni. Sve stipendije se revidiraju godišnje.

Roditelji podnosioca zahteva će morati da jasno naznače obim finansijskog doprinosa na koji mogu da se obavežu tokom perioda školovanja njihovog sina/ćerke u međunarodnoj školi St. Gilgen.

Stipendije mogu ići do 50% umanjenja školarine i dostupne su za IB program. Stipendije se dodeljuju samo pri upisu u školu. Zahtev za stipendiju treba poslati najkasnije sredinom marta pre odgovarajuće školske godine.

Saznaj više
D'OVERBROECK'S OXFORD
D'OVERBROECK'S OXFORD

Oksford, Engleska

Uz nagrade do 30% popusta na školarinu, Međunarodna školska olimpijada je globalna stipendija za pre-IGCSE i IGCSE  i dizajnirana je da omogući talentovanim učenicima da pristupe svim prednostima d’Overbroeckovog obrazovanja.

 

Rok za prijavu 31. decembar 2023. Svi kandidati treba da imaju izvanredne školske ocene i da završe prijemne korake (uključujući prijemne testove iz engleskog i matematike).
Kao deo aplikacije, kandidati će takođe imati intervju sa članom osoblja i pisati motivaciono pismo, kao i kritički esej od 300 reči na zadatu temu.

 

Ista škola nudi do 20% popusta na školarinu za A nivoe. Učenici moraju izjaviti svoju nameru da se prijave za stipendiju pre same prijave za školu i A nivoe. Ako prethodni akademski učinak zadovoljava  standarde škole, učenik će biti poznvan na intervju. Dodeljena stipendija će važiti za obe godine programa.

Saznaj više
Oxford Sixth Form College
Oxford Sixth Form College

Oksford, Engleska

Oxford Sixth Form College nudi stipendiju do 30% za A nivoe ili BTEC program. 

Svi kandidati za stipendije kojima engleski nije maternji jezik biće u obavezi da polože ispit iz engleskog ili podnesu IELTS (akademski) sertifikat koji sadrži ukupan rezultat od najmanje 6,5 u sve četiri oblasti koje se procenjuju.

 

Ove stipendije su dostupne učenicima koji pokazuju potencijal i ambiciju da uspeju u oblastima: medicine, veterine, stomatologije, inženjerstva, prava, umetnosti i biznisa.

 

Da bi se razmatrao za stipendiju, učenik mora biti u stanju da pokaže:

 • Izuzetno prethodno i predviđeno akademsko postignuće
 • Istinski entuzijazam i posvećenost njihovoj budućoj karijeri

 

Dokazi koji demonstriraju gore navedene kvalitete biće prikupljeni kroz:

 • Referencu iz trenutne škole učenika
 • Dokaze o postignutom i/ili predviđenom akademskom učinku
 • Ispit za stipendiju, gde će ispitni predmet biti određen ciljnom karijerom učenika 
 • Intervju za prijem
Saznaj više
Oxford International College Brighton
Oxford International College Brighton

Brajton, Engleska

Oxford International College Brighton je škola posvećena izvrsnosti i nudi izvanredno strateško obrazovanje koje inspiriše učenike da ostvare svoje ciljeve i ističu se kao pojedinci.

 

Oxford International College Brighton nudi prelepi kampus u blizini Brajtona, sa internatom i najsavremenijim nastavnim zgradama na istoj spektakularnoj lokaciji. Smešten na 25 hektara engleskog countryside-a i blizu grada, obale i međunarodnih saobraćajnih veza.  

 

Dostupna je stipendija za Pre-GCSE, GCSE i A-nivoe do 25% popusta na školarinu. Dodeljuje se na osnovu ulaznih testova (matematika, CAT4, predmetni testovi) i motivacionog pisma.

Saznaj više
Oxford International College Oxford
Oxford International College Oxford

Oksford, Engleska

Inovativni nastavni plan i program besprekorno kombinuje tri stuba – akademsku izvrsnost, pripremu za karijeru i lični razvoj – što omogućava svakom učeniku da zacrta sopstveni put ka uspehu.

Škola Vas oprema specijalističkim predmetnim znanjem i širinom veština koje su Vam potrebne da biste se akademski istakli. Takođe, pružiće Vam uzbudljiva iskustva fokusirana na karijeru koja Vas pripremaju za univerzitet ili posao iz snova. Na svakom koraku, vodiće Vas neki od najboljih nastavnika na Oxford International College, od kojih su svi stručnjaci u svojim oblastima.

 

Isproban i potpuno personalizovan pristup omogućava da učenici postižu izvanredne rezultate. Stalno su među najboljim školama sa A nivoima u UK, sa preko 90%  A* ili A ocena godišnje.

 

Oxford International College nudi stipendiju do 25% na školarinu za A nivoe. Dodeljuje se na osnovu ulaznih testova (matematika, CAT4, predmetni testovi). 

Saznaj više
Brillantmont International School
Brillantmont International School

Lozana, Švajcarska

Ograničen broj stipendija je dostupan za nove učenike koji žele da uđu u 8. i 9. razred. Stipendije se dodeljuju na godišnjem nivou i rok za prijavu je 31.11.2024. Dodeljuje se umanjenje do 20% na školarinu. 

 

Učenici koji se prijave treba da:

 • Imaju odličan akademski uspeh
 • Popune standardne aplikacione formulare
 • Pripreme portfolio koji će jasno pokazati njihov talenat i motivaciju za dobijanje stipendije. Portfolio treba da sadrži dokaz njihovog talenta, poput umetničkih radova, kompozicija itd.

 

Učenici će biti intervjuisani od strane nadležnih iz škole, nakon čega će odluka o stipendiji biti doneta.

 

Saznaj više

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽITE KONSULTACIJU

Popunite formular i zakažite termin za konsultacije kod našeg obrazovnog savetnika.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.