STUDIRANJE U FRANCUSKOJ

Izbor frankofona. Jedinstvena jezička i kulturna tradicija

11. MART

11. MART

Rok za prijavu

4

4

Univerziteti

80

80

Studijski programi

2 770 - 32 000 €

2 770 - 32 000 €

Školarina za osnovne studije

FINANSIRANJE

FINANSIRANJE

Mogućnost stipendiranja i finansiranja

FRANCUSKA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Očekuje se da će bogat kulturni život, nepogrešiv stil i visok akademski kvalitet u pozadini pristupačnih školarina učiniti Francusku jednom od najpopularnijih destinacija za međunarodne studente. U 2020. su šesti u svetu posle SAD, Velike Britanije, Australije, Nemačke i Rusije – više od 300.000 stranaca odlučilo je da stekne visoko obrazovanje na nekoj od više od 3.500 visokoškolskih ustanova u zemlji.

 

Takođe, Francuska je jedna od vodećih zemalja po ulaganju u istraživanje i razvoj visokog obrazovanja. Velika sredstva koja država ulaže u ove oblasti garancija su visokog kvaliteta njihovih diploma. Nacionalna politika države da pokrije veliki deo školarine svakog studenta (od 10.000 do 14.000 evra godišnje) na državnim univerzitetima omogućava da školarine budu na jednom od najnižih nivoa u svetu, a kvalitet - garantovano visok.

VRSTE OBRAZOVNIH USTANOVA

Univerziteti su visokoškolske ustanove koje u potpunosti finansira država. Rasuti širom Francuske, nude tri nivoa studijskih programa - osnovne studije, master studije i doktorske studije. Ponuđeni kursevi pokrivaju sve oblasti obrazovanja, od inženjerstva i humanističkih nauka do umetnosti, zdravlja i sporta.

Ecoles specialisees su specijalizovane visokoškolske ustanove sa naglaskom na profesionalnom razvoju u oblastima kao što su umetnost i dizajn, trgovina, turizam, novinarstvo, kulinarska umetnost i druge. Nastava traje od dve do pet godina i stiče se državno priznata obrazovna diploma.

Les Grandes ecoles su javne ili privatne visokoškolske ustanove sa više od 200 godina istorije. Nude programe iz oblasti inženjerstva, umetnosti, politike, arhitekture, veterinarske medicine i menadžmenta. Odlikuje ih kvalitetno obrazovanje, mogućnost stažiranja i partnerstva sa organizacijama iz različitih delatnosti, što je preduslov za visok procenat zapošljivosti. Iako u Francuskoj postoji više od 230 najelitnijih škola, pored diplome, selektivni prijem može uključivati pripremne časove (class prepas) i visok rezultat postignut na odgovarajućim ispitima.

MOŽETE STUDIRATI U FRANCUSKOJ

STUDIJE

Biznis i menadžment

Ekonomija

Filologija i lingvistika

Finansije, računovodstvo i bankarstvo

Mediji i masovna komunikacija

Političke nauke

Psihologija

Računarstvo

Turizam, ugostiteljstvo i kulinarstvo

Umetnost i dizajn

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.
 

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.