STUDIRANJE U KANADI

Najbolje od američkog i engleskog obrazovanja

13. januar / 1. februar

13. januar / 1. februar

Rok za prijavu

3

3

Univerziteti

19

19

Studijski programi

17 - 23 000 CAD

17 - 23 000 CAD

Cena školarine za osnovne studije

FINANSIRANJE

FINANSIRANJE

Mogućnost stipendiranja i finansiranja

KANADA KAO OBRAZOVNA DESTINACIJA

Druga po veličini država na svetu deli granicu od 8.890 km sa Sjedinjenim Američkim Državama, ima jednu od najrazvijenijih ekonomija, impresionira izuzetnim pejzažima i sastoji se od multikulturalnog stanovništva, koje je među najobrazovanijim na svetu prema OECD analizi. Ovome doprinosi pozicija Kanade kao vodeće obrazovne destinacije sa Univerzitetom McGill u Kvebeku, Univerzitetom u Torontu u Ontariju i Univerzitetom Britanske Kolumbije. Podela Kanade na provincije, kao i dva zvanična jezika - francuski i engleski, određuju neke specifičnosti studiranja na svakoj od njih, vezane za rokove, školarinu i način prijave.

ŠTA JE VAŽNO ZNATI

Visoko obrazovanje u Kanadi je podeljeno na univerzitete i koledže. Osnovni studijski program traje od 3 do 4 godine, a master od 1 do 3 godine. Visoki obrazovni standardi podržani su dugom tradicijom univerziteta, promocijom inovativnih ideja i fokusom na istraživanje u svim mogućim oblastima. Odličan studijski program kombinuje najbolje od američkog i engleskog obrazovnog sistema.

Školarine na kanadskim univerzitetima razlikuju se u zavisnosti od koledža, univerziteta i nacionalnosti. Domaći studenti u proseku plaćaju između 6.500 i 7.000 CAD, dok se školarine za međunarodne studente kreću od 20.000 do 52.000 CAD, a programi iz inženjerstva, prava i medicine su skuplji. Svaki univerzitet postavlja sopstvenu politiku finansiranja studenata, često u obliku stipendija za izvrsnost ili za specifične studije, kako za osnovne tako i za master studije.

Prema izveštaju Best Countries, Kanada je na prvom mestu u svetu po kvalitetu života. Životni standard varira od pokrajine do pokrajine, ali godišnji trošak je između 10.000 CAD i 15.000 CAD, sa prosekom od 5.000 CAD koji pokriva zagarantovano stanovanje brucoša.

Studenti koji se spremaju da upišu osnovne ili master studije u Kanadi moraju aplicirati za studentsku vizu. Preporučuje se podnošenje zahteva nekoliko meseci pre početka akademske godine, jer se zahtev za vizu plaća i moraju biti dostavljena određena finansijska dokumenta koja garantuju školarinu i dovoljna sredstva za život tokom akademske godine.

MOŽETE STUDIRATI U KANADI

STUDIJE

Arhitektura

Biznis i menadžment

Ekonomija

Filologija i lingvistika

Finansije, računovodstvo i bankarstvo

Inženjerstvo

Medicina

Mediji i masovna komunikacija

Računarstvo

Pravo

Prirodne nauke

Političke nauke

Psihologija

Turizam, ugostiteljstvo i kulinarstvo

Umetnost i dizajn

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Finansiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.