PRAVO

Otkrijte nova zakonska rešenja sa globalnom dimenzijom

Pravo je povezano sa gotovo svim oblastima savremenog života, a tiče se pitanja koja se odnose na biznis, privredu, politiku, životnu sredinu, međunarodne odnose i trgovinu. On daje smernice za rešavanje problematičnih konflikata i slučajeva, pružajući okvir za istraživanje i razumevanje različitih društava i kultura. Studiranje prava je korisna priprema ne samo za pravnu karijeru, već i za širok spektar profesionalnih i životnih uloga i situacija. Pravo nije lako učiti i da bi bili uspešni, studenti moraju biti dobro organizovani i imati jake analitičke veštine za tumačenje studija slučaja i pravne teorije.

Kako izgleda studiranje prava?

U svakoj zemlji, studije prava se uglavnom fokusiraju na relevantni pravni sistem. Nastava se izvodi kroz kombinaciju predavanja, seminara, grupnog rada, prezentacija, diskusija na času, „razmišljanja“ i praktičnih časova prava u sudnici, koji pomažu studentima da ovladaju važnim pravnim veštinama kao što su istraživanje i analiza, javni govor i formiranje argumenata. Tipičan nastavni plan i program uključuje proučavanje osnovnih teorija i principa prava, kao što su jurisprudencija, ugovorno pravo, građanska prava i društveni ugovor između građana i vlade. Obavezni ili dodatni moduli mogu biti medijsko pravo, nasledno pravo, krivično pravo, korporativno pravo, imigraciono pravo, poresko pravo, vojno pravo i drugi.

Gde možete raditi sa diplomom?

Korporacije, osiguravajuća društva, konsultantske firme i zdravstvene ustanove često traže stručnost advokata sa diplomom prava. Pored takvih organizacija, advokati mogu raditi u advokatskim kancelarijama kao pravni zastupnici, pravni pomoćnici ili pravni administratori. Postoje i druge mogućnosti u krivičnom pravosuđu, sprovođenju zakona i sajber bezbednosti sa pozicijama kao što su pravni službenik, policajac, istražitelj i detektiv. Većina studenata koji diplomiraju pravo u inostranstvu to radi sa namerom da postanu advokati za međunarodne kompanije ili sa individualnom praksom. Mnogi napreduju u hijerarhiji svoje kancelarije do nivoa partnera. Drugi se realizuju kao sudije na različitim nivoima, tužioci, notari, pravni savetnici, političari i drugi.

SMEROVI

Studije u području prava

 • Law
 • International law
 • Administrative law
 • National law
 • Business law
 • European law
 • Technological law
 • Legal research
 • Civil law
 • Public law
 • Criminal law
DRŽAVE U KOJIMA SE MOGU STUDIRATI PRAVO

DRŽAVE

ŠTA BI TE JOŠ MOGLO ZANIMATI?

Test profesionalne orijentacije

Motivaciono pismo

Financiranje

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.