LETNJI KAMP NA BODENSKOM JEZERU

Lindau ima oko 25.000 stanovnika i jedan je od najsigurnijih gradova u Nemačkoj


 

LETNJI KAMP NA BODENSKOM JEZERU

LETNJI KAMP NA BODENSKOM JEZERU

Škola

Ova škola se nalazi u gradu Lindau na istočnoj obali Bodenskog jezera na trojnoj granici Nemačke, Austrije i Švajcarske. Grad ima oko 25.000 stanovnika i jedan je od najbezbednijih gradova u Nemačkoj. Sama škola se nalazi na malom ostrvu u centru istorijskog centra, po čemu se ovaj jezički centar izdvaja od ostalih. Ostrvo je povezano sa ostatkom grada mostom i nasipom. Škola je savremeno opremljena, a izrasla je iz porodične škole za učenje nemačkog jezika bračnog para koji je posedovao i hostel u kome su učenici bili smešteni.

Smeštaj

Polaznici su smešteni u hostelu koji se nalazi preko puta škole, a do sredine avgusta rezervisan je samo za polaznike ovog kursa. Ima tridesetak soba, od kojih su dvokrevetne rezervisane za najstarije učesnike, a ostale sobe sa 4, 5 ili 6 ležaja su za mlađe učesnike. Kupatila su zajednička. Pre nego što rezervišete ovaj smeštaj, prvo morate da proverite raspoloživost za tražene datume, jer se sobe vrlo brzo rasprodaju.
Učenici takođe mogu boraviti u porodicama koje su svi stanovnici Lindaua i žive ne više od pola sata od škole javnim prevozom. U ovom slučaju, cena karata za javni prevoz je uključena u cenu kursa.

Sportske i zabavne aktivnosti

Fokus ovog centra su sportovi na vodi, tako da učesnici imaju priliku da se bave nekim od ovih sportova u ponudi: veslanje, banana skijanje, plivanje, vožnja kanuom, surfovanje, skijanje na vodi i drugo. Organizuju se i razne društvene aktivnosti, kao što su lov na blago, roštiljanje, društvene igre, biciklizam, pešačenje, planinarenje, karaoke, talenat show, glow stick party, međunarodne večeri...

Izleti

Učenici imaju dva poludnevna izleta nedeljno i to uglavnom sredom i četvrtkom. Poludnevni izleti uključuju turu s vodičem po gradu Lindau, odlazak na plažu, a celodnevni izleti uključuju posetu Muzeju cepelina, gradu Friedrichshafenu, dvorcu Neuschweinstein i vodopadima reke Rajne u Švajcarskoj. Nedelja je slobodan dan kad se polaznici mogu družiti međusobno, dok polaznici koji su smešteni kod "host" porodica imaju host family day, tj. odlaze na izlet ili na neku aktivnosti sa svojom "host" porodicom.
 

Opšte informacije

Uzrast: 14 – 17 godina
Smeštaj: u hostelu ili u porodici domaćina
Nastava: 25 časova nedeljno
Trajanje: 1 – 6 nedelja
Održava se: od 23. juna do 28. jula
Grupe: do 12 učenika
Nivo predznanja:  od A1 do B2
   

 

KURS

KURS

Kurs je podeljen na 25 školskih časova nedeljno, odnosno 5 školskih časova dnevno. Pored gramatike i klasične nastave stranih jezika, ovaj centar je poseban i po tome što profesori tokom časa odlaze sa učenicima u prodavnice, na pijacu ili u kafić kako bi pomogli učenicima da ostvare svakodnevnu komunikaciju sa stanovništvom. Ponekad se nastava održava u popodnevnim satima, u zavisnosti od vannastavnih aktivnosti.

CENA KURSA UKLJUČUJE:

  • Smeštaj u hostelu ili u porodici domaćina
  • Pun pansion
  • 25 časova nemačkog jezika nedeljno
  • Zabavne i sportske aktivnosti
  • Vannastavne aktivnosti i ekskurzije
  • Stalni nadzor učenika
  • 24-časovna telefonska linija za hitne slučajeve

CENE

Tip smeštaja 2 nedelje
Hostel 1980 €
Porodica domaćin 2060 €

 

DIALOGE LINDAU

GALERIJA

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.