LETNJI KAMP U ŠVAJCARSKOJ

Američka škola u Švajcarskoj

LETNJI KAMP U ŠVAJCARSKOJ

LETNJI KAMP U ŠVAJCARSKOJ

Škola i smeštaj

Glavna zgrada škole smeštena je u slavnoj Villi de Nobili. Polaznici su smešteni na kampusu, u dvokrevetnim i četvorokrevetnim sobama sa zajedničkim kupatilima koja dele, ili u mini studijima na 2 sprata koje dele s 3 drugih polaznika. Glavni jezik komunikacije je engleski.


Sport i izleti

Na kampu polaznicima je na raspolaganju: bazen, sportska dvoranu za aerobik, košarku, fudbal, skvoš, badminton, tenis i odbojku, ateljei za umetnost i pozorište. Svake večeri se organizuju zajedničke aktivnosti za sve polaznike kampa: timske i društvene igre, roštilj, disko, International Night, filmsko veče. Tokom vikenda se ide na izlet u Lugano, ali i u dalja mesta kao jezero Como, Maggiore, grad Torino, Luzern, Bellagio i druga mesta. Pored toga, obično se zadnja dva dana kampa polaznicima organizuju i ponude dodatni izleti za dodatnu naknadu na mesta poput: Firence, Rima, Venecije i Côte d’Azur.
 

Opšte informacije

Uzrast:  11–13, 14–17 godina
Nastava:  20 časova nedeljno/francuski, engleski ili italijanski
Smeštaj: kampus
Održano:   23. jun – 10. avgust
Grupe:  do 12 osoba
   

 

 

 

 

 

NASTAVA

Jezički modul (11 – 13 god.; 14 - 17 god.)
Kurs uključuje jezičke vežbe na engleskom (dostupan za sve nivoe) i francuskom (kurs uključuju početni i srednji nivo znanja) u trajanju od 20 časova nedeljno. Italijanski dostupan samo za decu od 11-13 godina (kurs uključuju početni i srednji nivo znanja).

 

STEAM (Nauka, tehnologija, inženjering, umetnost i matematika) (11-13 godina)

STEAM kurs integriše koncepte koji se obično predaju kao odvojeni predmeti i naglašava primenu znanja na situacije iz stvarnog života prateći pristup učenju zasnovanom na projektu. Časovi se zasnivaju na pronalaženju rešenja i povezivanja sa problemima iz stvarnog sveta. Učenici će kreirati digitalnu inženjersku beležnicu koja će ih inspirisati i raditi sa njom svaki dan u nastavi dok se suočavaju sa preprekama, uče nove veštine i ispituju komponente koje oblikuju njihove živote u elektronici, kodiranju i inženjerskom dizajnu. Projekti uključuju razvoj 3D štampanog mikro-drona i programiranje Arduino ploča.

 

Arhitektura i dizajn* (14 – 17 godina)
Ovaj kurs upoznaje studente sa disciplinama arhitekture i dizajna. Nastavni rad obuhvata proučavanje i skiciranje arhitekture 19. i 20. veka sa slajdova i kreiranje nekoliko modela koji se prikazuju tokom Letnjeg festivala umetnosti. Neophodno putovanje vikendom vodi učenike u Weil-am-Rhein, Nemačka, da bi istražili poznati muzej dizajna Vitra. *Postoji dodatni trošak od 800 CHF za pokrivanje troškova izleta u Bazel, koji uključuje posetu kampusu Vitra u Weil-am-Rhein, Nemačka.


Akademsko pisanje (14-17 godina)

Učenici vežbaju različite oblike pisanja koji se očekuju u kvalitetnim međunarodnim školama i univerzitetima. Časovi se fokusiraju na strukturiranje i pisanje narativnih, ekspozitornih, ubedljivih i istraživačkih eseja, a učenici odlaze sa portfoliom radova koji će poboljšati njihove prijave za druge škole. Ovaj kurs je ograničen na izvorne govornike ili studente koji skoro tečno govore engleski i koji nastavu slušaju prvenstveno na engleskom tokom akademske godine.


Italijanska kuhinja (14 - 17 godina, dostupno samo u drugoj sesiji)

Ovaj kurs, koji podučavaju profesionalni kuvari, inspiriše učenike da kreiraju sopstvene italijanske obroke. Učenici posećuju pijace kako bi nabavili lokalne sastojke i posećuju lokalne proizvođače. Časovi se obavljaju u profesionalnoj kuhinji u Luganu gde učenici uče veštine noža, bezbednost i higijenu hrane i osnovne principe kuvanja. 


Lean Startup Masterclass (14 – 17 god.)
Ovaj program je namenjen polaznicima koji žele da pokrenu sopstveni biznis. Iskusni predavači će polaznicima pokazati kako da koriste nove tehnologije i kako da svoje ideje razviju u praksi. Ovaj kurs se preporučuje za studente koji imaju 15 i više godina.

 

Moda i dizajn tekstila (14 – 17 god.)

Ovaj kurs uvodi studente u fascinantan svet modnog dizajna i ilustracije. Učenici stiču razumevanje procesa dizajna baveći se modnom ilustracijom, prirodnim indigo bojenjem, slikanjem svile i štampanjem blokova dok postaju sigurniji u dizajn. Oni takođe razvijaju svest o glavnim pitanjima održivosti u današnjoj industriji i uče načine da budu svesniji potrošači. Imaju priliku da posete lokalne modne kancelarije, tekstilne fabrike i muzeje.

Мjuzikl (11 –13 godina, 14-17 godina)

U ovom jedinstvenom kursu, studenti učestvuju u visokokvalitetnim časovima glume, pevanja i plesa, radeći zajedno sa profesionalnim umetnicima. Studenti koji su više zainteresovani za produkciju pozorišta mogu odlučiti da se fokusiraju na dizajn kostima, osvetljenje, dizajn zvuka i dizajn produkcije. Svi učenici se podstiču da učestvuju u završnom nastupu na Letnjem festivalu umetnosti.

 

Digitalna fotografija (11 –13 godina, 14-17 godina)

Iskusan fotograf radi sa studentima koji žele da svaku fotografiju učine boljom. Nastavni plan i program se fokusira na karakteristike kamere, kompoziciju, tehnike osvetljenja i obradu slika, a razred ide na razna putovanja do slikovitih lokacija oko Tičina. Učenici moraju poneti sopstvenu DSLR kameru.

 

Kreativno pisanje (11 – 13 god.)

Dizajniran za izvorne govornike i učenike koji pohađaju školu u kojoj je osnovni jezik engleski, ovaj kurs podstiče mlade pisce da se izraze na engleskom. Učenici uče o literarnim sredstvima, oblikovanju narativa i ubedljivom pisanju i vežbaju pisanje fikcije, eseja i poezije. Oni takođe jačaju svoje veštine kreativnog razmišljanja diskusijama o veštačkoj inteligenciji i važnosti originalnog i kreativnog razmišljanja.

 

Dnevni kamp* (11 – 13 god.) (14 – 17 god.)
Ovaj modul traje svaki dan i obuhvata sve aktivnosti i ekskurzije letnjeg kursa. Obezbeđeni su ručak i sendviči.

 

Milan Academy Scuola Calcio (11-13 godina) (14-17 godina)
Učenici imaju izuzetnu priliku da rade sa trenerima renomirane milanske akademije Scuola Calcio dok poboljšavaju kontrolu lopte i veštine. Igračima se izdaje soccer kit milanske akademije.

 

Teniska akademija (11 – 13 god.) (14 – 17 god.)
Teniski klub je namenjen studentima koji žele da  unaprede svoje postojeće veštine. Treninge izvode ovlašćeni teniski treneri u grupama do 20 osoba (odnos trenera i učenika je 1:5). Učesnici dobijaju torbu, majicu, šorts i čarape, ali rekete moraju da ponesu od kuće.

 

Golf akademija (11 – 13 god.) (14 – 17 god.)
Golf klub je dizajniran za mlade golfere koji žele da unaprede svoju igru. Učenici igraju dva puta nedeljno i uvežbavaju svoje veštine u obližnjem golf klubu Lugano. Po potrebi se može obezbediti i oprema. Ograničeno na pet učenika.


Crossfit (14-17 godina)

Brzo dođite u formu uz poznati program snage i kondicije koji se sastoji od aerobnih vežbi, kalistenike i dizanja tegova. Ograničeno na 16 učenika.

 

Skijanje na vodi (11 – 13 god.) (14 – 17 god.)

U sportskom klubu za skijanje na vodi učenici će naučiti osnove skijanja na vodi, kao što su kako se podignu na skije, kako se održava ravnoteža i kako se okreće. Takođe će naučiti o bezbednosti na vodi i kako biti odgovoran putnik na brodu. Kako napreduju, mogu da nauče naprednije veštine, kao što su skakanje i trik skijanje.

 

Jedrenje (11 – 13 god.) (14 – 17 god.)

U jedriličarskom sportskom klubu učenici će naučiti osnove jedrenja, kao što su kako se priprema čamac, kako se plovi uz vetar i niz vetar. Takođe će naučiti o bezbednosti na vodi i kako biti odgovoran kapetan čamca. Kako napreduju, mogu da nauče naprednije veštine, kao što su trke, krstarenje i navigacija.

CENA KURSA UKLJUČUJE:

  • Smeštaj u kampusu
  • Nastava u zavisnosti od kursa
  • Pun pansion (topli ručak)
  • Ispit za utvrđivanje nivoa znanja, nastavnog materijala, diplome o završenom kursu
  • Sportsko-zabavni program, ekskurzije
  • Stalni nadzor učenika
  • Pranje veša za učesnike
  • 24-časovna telefonska linija za hitne slučajeve
  • Osiguranje: zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezgode (za učesnike letnjeg kampa)
  • Transfer od/do aerodroma Milan Malpensa 

DATUMI I CENE

Početni datumi: 1 sesija: 23. jun - 18. jul 2 sesija: 21. jul - 10. avgust
Kursevi CHF 9,500 CHF 8,000
Dnevni kamp* CHF 5,700 CHF 4,800
Dodatne doplate po želji: 1 sesija 2 sesija
Milan Academy Scuola Calcio 630 CHF 530 CHF
Crossfit (14 - 17 godina)  200 CHF 150 CHF
Teniska akademija  700 CHF 500 CHF
Golf akademija  1000 CHF 800 CHF 
Skijanje na vodi 500 CHF 450 CHF
Jedrenje 300 CHF 250 CHF

* Zdravstveno osiguranje za učesnike dnevnog kampa: 120 CHF

 

TASIS LUGANO

GALERIJA

KONTAKTIRAJTE NAŠEG SAVETNIKA

ZAKAŽI KONSULTANCIJE

Popuni formular i zakaži konsultacije sa našim obrazovnim savetnikom.

Rezerviši

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.