4 razloga da odaberete test profesionalne orijentacije

05.07.2023

4 razloga da odaberete test profesionalne orijentacije i proverite koji studijski program je pravi za Vas.


Specijalizovani testovi daju objektivnu ocenu i opšte usmerenje akademskog puta. Srećom, srednjoškolci mogu da iskoriste razne alate koji će im pomoći da pronađu najpogodniji smer. Bilo da izaberu test ili kurs karijernog vođenja, oni će pronaći opšti pravac za sledeću fazu svog obrazovanja.

Pored toga što nudi fleksibilnost i slobodu da ga polažete bilo kada i bilo gde u svetu, MyCareerChoices test pruža odgovore i onima koji nisu sigurni šta da uče i drugima koji nemaju pojma šta bi mogli da rade u budućnosti. U sledećim redovima možete pročitati naše razloge da verujete rezultatima koje ćete dobiti.

Otkrijte mogućnosti za karijeru koja vam najviše odgovara

Iz iskustva znamo da ne postoji univerzalno rešenje i da ne postoji jedinstvena profesija koja odgovara svakom čoveku. Svako od nas ima različite talente, zainteresovan je za razne teme i može da krene u nekoliko pravaca u karijeri. Uloga ovakvih testova je da pruže smernice o tome koji smerovi se najviše preklapaju sa ličnostima i sposobnostima učenika.

MyCareerChoices su razvili britanski stručnjaci koji kreiraju onlajn upitnik sa 150 psihometrijskih pitanja koja imaju za cilj da identifikuju Vaš potencijal. Rezultat je personalizovana referenca na najrelevantnije kurseve i smerove, prilagođena interesovanjima, školskim ocenama i nastavnim planovima i programima stotina univerziteta širom sveta.

Verujte objektivnim rezultatima

Često, studenti biraju karijeru i akademski program pod uticajem roditelja, prijatelja i uzora, ili čak aktuelnih trendova, bez mnogo dubljeg istraživanja ili analize. Kao rezultat toga, njihova odluka se često pokaže pogrešnom, a njihovo vreme, novac i trud su izgubljeni.

Istovremeno, testovi kao što je MyCareerChoices isključuju takve spoljne faktore i nude potpuno nepristrasnu procenu učenika zasnovanu isključivo na njihovim interesovanjima i sposobnostima. Značajno je da se u preporukama često nalaze programi o kojima srednjoškolci nisu ni razmišljali, a upravo to ih čini vrednim oruđem za karijerno vođenje.

Upoznajte sebe bolje

MyCareerChoices ne samo da pomaže studentima da pronađu najprikladnije univerzitetske programe, već im pruža i priliku da nauče više o sebi kao pojedincima, svojim interesovanjima i prednostima. Kada se ove informacije potvrde na testu, svako može da napravi informisan izbor smera i da se adekvatno pripremi da bi stekao neophodnu obrazovnu kvalifikaciju.

Iscrtajte svoju obrazovnu strategiju

MyCareerChoices onlajn test daje studentima informacije koje su im potrebne da isplaniraju korake do uspešne prijave i prijema. Pravilno čitanje rezultata je od najveće važnosti i tu dolazi pomoć obrazovnih konsultanata, koji mogu pomoći u izgradnji sveobuhvatne strategije. Njihova stručna pomoć takođe uključuje dragocene smernice o neophodnoj pripremi i donosi mir i sigurnost da nijedan rok ili detalj nije propušten.

Uradite test profesionalne orijentacije i saznajte koja je najbolja profesija ili studijski program baš za vas!

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.