Dostupne stipendije za srednje škole u inostranstvu

06.01.2023


Većina nezavisnih škola nudi stipendije kandidatima sa posebnim veštinama, u zavisnosti od budžeta koji godišnje utvrđuje institucija. Stipendije delimično smanjuju troškove školarine, obično se nude za ciklus studija (npr. GCSE, A-levels/IB), procenti se razlikuju od institucije do institucije i zavise od rezultata kandidata na prijemnim ispitima.

Stipendije mogu biti akademske, sportske ili umetničke (likovne umetnosti, muzika, pozorište, itd.) i dodeljuju se studentima koji pokažu izuzetan učinak u jednoj od ovih oblasti.

Ukoliko ste zainteresovani za ovakvu stipendiju, obratite se edukativnim konsultantima IntegralEdu kako biste saznali koje su faze pripreme za njeno dobijanje.

U nastavku je izbor dostupnih stipendija za školsku 2023-2024:

Rochester Independent College, Rochester

Nezavisni koledž Rochester (RIC) je deo grupe za obrazovanje Dukes, prihvata učenike internata za programe GCSE i A nivoa. Škola želi da predstavlja alternativu tradicionalnoj britanskoj školi, fokusirajući se na potrebe učenja učenika koji se tretiraju kao mladi odrasli, promovišući kritičko mišljenje, kreativnost i individualnost. Internat je otvoren 1984. godine, u početku se specijalizovao za program šestog razreda (A-nivoi), matematiku i egzaktne nauke. Od tada, koledž je priznat za sledeće oblasti: umetnost, engleska književnost, filmske studije.

Dostupne stipendije: stipendija od mak. 20% popusta na školarinu za oblasti: matematika i prirodne nauke, društvene nauke, film i mediji, kreativna i izvođačka umetnost. Škola takođe daje socijalne pomoći (maks. 50% školarine). Ralph Steadman Art & Design Scholarship se dodeljuje jednom svake 2 godine putem konkursa i može u potpunosti pokriti školarinu.

Kent College, Canterbury

Kent College je osnovan 1885. godine, a od 1970. godine radi kao mešovita dnevna škola i internat. Nalazi se u okrugu Kent i ima dva kampusa, jedan za osnovnu školu i jedan za srednju školu, koji se nalaze oko milju jedan od drugog. Osnovna škola se nalazi u blizini živopisnog sela Harbledown, a srednja škola se nalazi u okolini istorijskog grada Kenterberija na jugoistoku Engleske. London je udaljen samo sat vremena vožnje vozom, a luka i tunel La Manche samo 20 minuta vožnje automobilom.

Kent College se odlikuje prijateljskom i prijatnom atmosferom. Roditelji su u stalnom kontaktu sa školskim osobljem, a obučenost savetnika je garancija za napredak svakog učenika. Sportske, muzičke, likovne i druge vannastavne aktivnosti su izuzetno popularne i nude višestruke mogućnosti izražavanja.

Dostupni programi: 2 godine GCSE, 1 godina GCSE, A nivoi, IB.

Dostupne stipendije: akademske, IB, umetnost, dizajn, pozorište, muzika, sport.
Visinu stipendije utvrđuje škola nakon specifičnog testiranja u zavisnosti od izabrane oblasti i intervjua.

Cardiff Sixth Form College, Cardiff

Cardiff Sixth Form College (CSFC) se nalazi u glavnom gradu Velsa, Kardifu. Koledž ima odličnu akademsku reputaciju, a većina diplomaca je primljena na univerzitete Russell  grupe, uključujući Oksbridž. Godinama zaredom je na vrhu liste u Velikoj Britaniji po rezultatima dobijenim na ispitima A-Levels. Dodatni programi i stručno iskustvo stečeno kroz praktičnu praksu su preduslov za informisan izbor profesije i uspešnu karijeru. Nastava u malim odeljenjima, individualni pristup i brojne vannastavne aktivnosti garancija su za roditelje u pogledu ulaganja. U procesu učenja učenicima se savetuje kako da efikasno iskoriste vreme za pripremu.

Dostupne stipendije: akademska stipendija do 50% školarine za međunarodne studente. Za prijem je neophodan IELTS test, a pored prijemnog intervjua, postoje testovi za sva 4 studijska predmeta na A-nivou i test kognitivnih veština.

Oxford Sixth Form College, Oxford

Oxford Sixth Form College je nezavisni koledž koji nudi GCSE, A-Level i BTEC obrazovne programe. Tokom godina, stekao je odličnu reputaciju zbog dobre pripreme koja se nudi studentima za javne ispite, a izabrane metode nastave su slične onima na univerzitetima u Kembridžu ili Oksfordu. Koledž se nalazi u univerzitetskom epicentru grada Oksforda, u ulici kralja Edvarda.

Dostupne stipendije: pokrivaju do 40% školarine za studente primljene na A-nivoe ili BTEC programe. Oblasti studija za koje se nude stipendije: medicina, stomatologija, veterina, inženjerstvo, pravo, umetnost, biznis. Pored ispita iz engleskog jezika i akademskog intervjua, kandidati polažu testove u zavisnosti od oblasti koju će učiti.

Oxford International College, Oxford

Oxford International College je selektivna srednja škola koja nudi GCSE programe, A-nivoe i niz intenzivnih, kratkoročnih kurseva. OIC je rangiran na 1. mestu među nezavisnim školama u Velikoj Britaniji u smislu prosečnih rezultata koje diplomci dobijaju na A-nivoima. Učenici imaju priliku da uče u okruženju koje podržava njihov lični i akademski razvoj, a istovremeno uživaju u kulturnom životu ovog prelepog grada. Smešten na pešačkoj udaljenosti od centra Oksforda, koledž privlači učenike iz celog sveta koji čine raznoliku i živahnu zajednicu. Učenici uče pod rukovodstvom nekih od najkompetentnijih nastavnika u Oksfordu, stručnjaka u svojoj oblasti delatnosti, među kojima su većinom bivši studenti Oksfordskog univerziteta.

Dostupne stipendije: pokrivaju do 50% školarine. Pored ispita iz engleskog jezika, testa kognitivnih veština i akademskog intervjua, kandidati polažu testove iz svih predmeta koje će studirati na A-nivou.

Abbey DLD, Londra/ Manchester/ Cambridge

Grupa koledža Abbey DLD sastoji se od tri nezavisna koledža koja se nalaze u Kembridžu, Londonu i Mančesteru. Nudi studijske programe: GCSE, A-Level, BTEC, Fondacija. Od 1931. godine, Abbey DLD nudi obrazovanje vrhunskog kvaliteta i priprema se za vrhunske univerzitetske destinacije. Fakulteti koriste inovativne nastavne metode, posebno obraćajući se individualnim potrebama svakog studenta.

Nastava se izvodi u malim odeljenjima, sa periodičnim testovima za procenu napretka. Neki od nastavnika su članovi nacionalnih ispitnih odbora. Nastavnici su specijalisti za predmet, diplomci vrhunskih univerziteta i sa velikim iskustvom u predavanju nastavnog plana i programa UK.

Dostupne stipendije:

DLD London: Program Alpha Scholars koji nudi konkurs (10 stipendija godišnje za međunarodne studente) sa popustom od mak. 50% školarine. Oblasti: humanističke nauke, ekonomija, nauka. Maksimalna vrednost stipendije biće ponuđena kandidatima sa veoma dobrim uspehom u prethodnoj školi, akademskom intervjuu i prijemnim testovima.

Abbey College Cambridge: stipendija uključuje popust od mak. 30% školarine i biće ponuđeno nakon prijemnog testa i intervjua. 

Abbey College Manchester: stipendija uključuje popust od mak. 20% školarine i biće ponuđeno nakon prijemnog testa i intervjua.

Rok za prijavu: 31. mart 2023. godine.

St Bees School, Saint Bees (Cumbria)

Škola St Bees postoji preko 430 godina i jedna je od najstarijih škola u Engleskoj - nedavno obnovljena, nova St Bees vuče svoju tradiciju iz ovih korena. Smešten na ivici Nacionalnog parka Lake District svetske baštine Uneska, St Bees priprema učenike između 11 i 18 godina. Programi dostupni međunarodnim studentima su: GCSE (2-godišnji kurs i 1-godišnji kurs) i A-nivoi.

Kroz Global Awareness Program, svaki učenik uči osnovne životne veštine koje će mu pomoći da razviju svoje samopouzdanje i veštine timskog rada. Škola ima jedinstven koncept spajanja akademske strogosti britanskog nastavnog plana i programa sa osobinama kao što su timski rad i liderske veštine, zajedno sa karakternim osobinama kao što su naporan rad, dubina i odlučnost.

Dostupne stipendije: škola nudi akademsku stipendiju koja može doprineti smanjenju godišnje naknade do 40%. Pored toga, za prijave podnete u januaru 2023. godine, ne plaća se kotizacija (100 GBP).

St. Andrews College, Cambridge

St. Andrews College, osnovan 1976. godine, deo je obrazovne grupe Dukes i nalazi se u blizini centra Kembridža. Učenici su grupisani u mala odeljenja (6-7 ljudi), imaju lične mentore i mogu da učestvuju u pripremnom programu Oksbridža. Ponuđeni programi: Pre Alevel, A-level, Foundation.

Dostupne stipendije: akademska stipendija od mak. 75% popusta na školarinu za A-level program i maks. 35% za Pre-A-level i Foundation. Kandidati polažu engleski, matematiku, intervju i specifične testove za kombinaciju predmeta odabranih za studiranje na A-nivoima.

David Game College, Liverpool

Novi kampus koji je u Liverpulu uveo koledž David Game ima koristi od preko 65 godina iskustva istoimenog koledža u Londonu. David Game College Liverpool u partnerstvu sa Steven Gerrard Academy, nudi studentima priliku da studiraju A-level program i istovremeno da se pridruže elitnoj fudbalskoj akademiji Steven Gerrard. Studenti imaju nekoliko opcija za smeštaj: porodicu domaćina, rezidenciju akademije Steven Gerrard ili rezidenciju koja se nalazi na 15 minuta od koledža, koji ugošćuje međunarodne studente koji studiraju u Liverpulu.

Dostupne stipendije: mak. 50% popusta na školarinu za A-level program.

MPW Colleges, Londra/Cambridge/Birmingham

MPW Group je osnovana 1973. godine od strane troje diplomaca Univerziteta Kembridž, sastoji se od tri različita koledža, smeštena u Londonu, Kembridžu i Birmingemu, i nudi fleksibilne i raznovrsne studijske programe. Koledžima se upravlja prema jedinstvenom modelu upravljanja i dele zajedničke principe i metode učenja.

Odličnu reputaciju duguju kombinaciji sledećih koncepata: individualne metode učenja, u skladu sa konkretnim potrebama i ciljevima studenata; učenje u malim grupama od najviše 8 studenata; praktična orijentacija kurseva; uravnotežen i fleksibilan školski program, sa širokim spektrom predmeta i mogućnostima kombinovanja; stalno praćenje napredovanja svakog učenika; stručno vođenje i podrška tokom procesa prijema na univerzitet. Posebna pažnja posvećena je usvajanju tehnika ispitivanja.

MPW objavljuje sopstvene udžbenike i nastavne materijale za većinu predmeta koji se predaju, a većina nastavnika ima doktorat nauka i deo je komisija za evaluaciju predmeta koje predaju. Prijatna i opuštena atmosfera doprinosi razvoju kreativnosti, samodiscipline, kao i formiranju istraživačkih, analitičkih i timskih veština.

Dostupne stipendije: akademske stipendije i stipendije u kreativnim oblastima (umetnost, pozorište, muzika) od maks. 40% popusta na školarinu.

Kings Colleges, Londra/ Bournemouth/ Oxford/ Brighton

Kings Colleges su jedna od glavnih grupa međunarodnih koledža u Velikoj Britaniji koji nude specijalizovane programe za uspešnu integraciju u britanski obrazovni sistem i za upis na elitne britanske univerzitete. Njihovi fakulteti su iz godine u godinu nagrađivani od strane vlade Velike Britanije i predstavnika britanskog obrazovnog sistema za uspeh u celokupnoj sprovedenoj aktivnosti.


Uskoro ćemo raspisati konkurs za njihove stipendije!
 

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.