EDUfair - 6. i 7. mart, Srednje škole i internati iz Austrije, Nemačke i Švajcarske na sajmu obrazov

19.02.2020

Za sve Vas koji ste zainteresovani za ove tri države, akademske programe na nemačkom, francuskom i engleskom


Za sve Vas koji ste zainteresovani za ove tri države, akademske programe na nemačkom, francuskom i engleskom, EDUFair je prilika da porazgovarate o akademskim programima, uslovima finansiranja obrazovanja, životu u internatu i dodatnim aktivnostima dostupnim za svako dete u ovim školama.

Ako ste na ovoj strani, verovatno razmišljate o srednjoškolskom obrazovanju van granica naše države za svoje dete. Imate potrebne preduslove, ali ne znate odakle da krenete sa potragom. Naš savetodavni odnos sa Vama uvek kreće sa istim pitanjima.

  • Koliko Vaše dete ima godina?
  • Na kom jeziku može da pohađa nastavu?
  • Koji studijski program želite da pohađa?
  • Da li već znate koji fakultet želi da upiše?
  • Da li imate neku poseban zahtev što se tiče destinacije?


Uvek ste dobrodošli da posetite našu kancelariju i sa obrazovnom savetnicom za srednjoškolsko obrazovanje porazgovarate o ovim pitanjima i svojim opcijama. Pored konsultacija u kancelariji, imate mogućnost da na sajmu obrazovanja, EDUfair 2020, dođete u Belekspocentar 6. i 7. marta i porazgovarate sa predstavnicima najboljih srednjih škola u Švajcarskoj, Austriji i Nemačkoj.

Naime, ove godine će nas posetiti predstavnici sledećih škola:

  • AMADEUS International School Vienna- Austrija
  • Berlin Brandenburg International School- Nemačka
  • Brillantmont international School- Švajcarska
  • College & Lycee Saint-Charles- Švajcarska
  • Institut Montana Zugerberg- Švajcarska
  • Schule Schloss Salem- Nemačka


Za sve Vas koji ste zainteresovani za ove tri države, akademske programe na nemačkom, francuskom i engleskom, EDUFair je prilika da porazgovarate o akademskim programima, uslovima finansiranja obrazovanja, životu u internatu i dodatnim aktivnostima dostupnim za svako dete u ovim školama.

Amadeus International School Vienna- Austrija

AMADEUS International School Vienna je međunarodna škola smeštena u srcu svetske prestonice klasične muzike - Beču. Pored intenzivne pripreme za IB program, učenici imaju mogućnost da razvijaju svoj muzički talenat na muzičkoj akademiji Amadeus, koja je deo škole. Rasprostranjena na površini od oko 5000 m², škola predstavlja inspirativnu sredinu za učenje, jer svojim prostorijama podstiče kreativnost, rad na muzičkim projektima, bavljenje naukom, a poseduje i dobro opremljenu biblioteku. Raspolaže i sa velikim brojem učionica, pogodnim za muzičku obuku i probe, grupni rad ili individualne vežbe sa profesionalnim pedagozima. U okviru škole nalazi se odlično opremljena sala za fizičko i veliki park sa idealnim uslovima za bavljenje svim vrstama sportova. AMADEUS Beč je prva ‘Stenvej’ škola u Austriji, opremljena sa deset novih Stenvej klavira.

Berlin Brandenburg International School- Nemačka

Osnovana 1990. godine, Berlin Brandenburg International School je međunarodna škola koju pohađa oko 700 učenika iz više od 60 zemalja i koja nudi prestižni program International Baccalaureate (IB). BBIS je najstarija IB škola u regiji Berlina i među retkima je na svetu akreditovana od strane organizacije IBO za pružanje sva četiri IB programa, koji pokrivaju uzrasnu grupu od 3 do 19 godina (osnovna škola, srednja škola, IB diploma i IB sertifikat). Kampus se nalazi u malom gradu Klajnmahnauu, u pokrajini Brandenburg, u blizini Potsdama i jugozapadnog predgrađa Berlina. Kampus zauzima površinu od 100 hektara i uključuje sopstvene šume i deo obale jezera Zeberg. Škola obuhvata četiri renovirane zgrade sa prostranim učionicama, naučnim laboratorijama, računarskim salama, bežičnim računarskim laboratorijama, umetničkim studijima, muzičkim sobama i sobama za probe, bibliotekom i kantinom. Od ostalih sadržaja izdvajaju se sportska dvorana, stadion s veštačkom atletskom stazom, igrališta za odbojku, košarku i teniski teren. Sportska dvorana nudi fitnes sadržaje, penjanje na zid, košarku, odbojku, rukomet, fudbal i stoni tenis.

Brillantmont international School- Švajcarska

Brillantmont je internacionalna škola za učenike iz raznih zemalja širom sveta. Službeni jezik škole je francuski, tako da je naglasak na savladavanju najmanje dva strana jezika. Škola se nalazi u centru Lozane, u veličanstvenom parku površine 15 kvadratnih metara, na obali Ženevskog jezera. Kampus obuhvata sedam zgrada i dva sportska terena. Brillantmont je škola sa malom školskom zajednicom u kojoj vlada porodična atmosfera. Učenicima su na raspolaganju jezičke učionice opremljene audio i vizuelnom opremom, dve naučne laboratorije, kompjuterska sala, biblioteka i foto laboratorija.

College & Lycee Saint-Charles- Švajcarska

Osnovan 1897. godine, koledž i licej Saint Charles je privatna internatska škola koja se nalazi u istorijskom kantonu Jura u severozapadnoj Švajcarskoj. Školski kampus je smešten usred prelepih bašta, u blizini zamka Porantri. Istoimeni grad, poznat pod nazivom ‘Atina Jure’, ima oko 7000 stanovnika i tradicionalno je poznat po obrazovanju i otvorenosti prema svetu. Kampus se sastoji od školske zgrade, lepe kapele i sportskog kompleksa. Učionice su prostrane i svetle, sa prelepim panoramskim pogledom. Sadržaji uključuju bazen i bioskop. Humanizam igra važnu ulogu u sistemu vrednosti zasnovan na hrišćanskim principima, gde su znanje i pojedinac u središtu. Škola podstiče radoznalost, toleranciju, slobodno izražavanje i traži ravnotežu između tradicije i avangarde.

Institut Montana Zugerberg- Švajcarska

Institut Montana Zugerberg otvorio je svoja vrata 1926. godine u zgradi nekadašnjeg Grand hotela Schonfels. Škola se prostire na 60 hektara u prelepom planinskom predelu iznad Cuga, sedišta mnogih međunarodnih kompanija. Prekrasna lokacija u podnožju Alpa pruža idealno okruženje za učenje i vannastavne aktivnosti. Škola neguje potrebe svakog učenika pa kroz individualni pristup svakom detetu, neguje razvoj posebnih talenata i sposobnosti. Školu pohađaju učenici iz 43 različitih država, kojima su zajedničke vrednosti: internacionalizam, integracija, tolerancija i nacionalni identitet. Nastava se odvija u malim razredima sa prosečno po 10 učenika. U zavisnosti od akademskog programa, nastava se odvija na nemačkom, engleskom jeziku ili dvojezično. Pored toga, mogu se izučavati i ruski, kineski, italijanski, španski i francuski jezik.

Schule Schloss Salem- Nemačka

Schule Schloss Salem jedna je od najpoznatijih internatskih škola u Nemačkoj. Školu pohađa oko 600 učenika, od kojih su 40% stranci iz više od 40 nacionalnosti. Škola je dvojezična i ima tri objekta smeštena u pokrajini Baden-Virtemberg, na jugozapadu Nemačke. Оsnovna i srednja škola - 5–10. razred (10–16 godina) Osnovna škola (5–7. razred) i prvi razredi srednje škole (8–10. razred) nalaze se na teritoriji dvorca Zalem (Schloss Salem), u regionu Lincgau. Škola ima bogatu biblioteku, udobne učionice, računarske sale, umetničke ateljee i zanatske radionice. Tu se nalazi i sportska baza, koja uključuje teniske terene, teretanu, bazen i privatnu marinu za jahte. Salem International College - 11–12. razred (17–19 god.) Tradicionalna zgrada u kojoj se školuju učenici viših razreda, dvorac Špecgart (Schloss Spetzgart), zajedno s kampusom u Herlenu otvorenim 2000. godine čini Salem International College. Ovde učenici provode poslednje dve godine (11. i 12. razred) i pripremaju se za upise na univerzitete. Na kraju završne godine pišu Abitur (maturski ispit nemačkog obrazovnog sistema) i dobijaju Abitur ili IB diplomu. Salem International College nalazi se na severnim padinama jezera Konstanc, u blizini Iberlingena, i zauzima dva objekta gde nastavu pohađa 330 studenata. Bogata biblioteka, mnogobrojna igrališta i sopstveno pristanište pružaju izuzetne mogućnosti za puni razvoj u različitim oblastima.

Podsećamo Vas još jednom da nas posetite 6. i 7. marta u Belekspocentru na Novom Beogradu. Ulaz na sajam je potpuno slobodan, potrebno je samo da se registrujete onlajn preko www.edufair.rs kako biste izbegli registraciju i gužve na ulazu. Za sva dodatna pitanja o obrazovanju u inostranstvu, na sajmu će biti i ceo tim naših savetnika iz Srbije i regiona, koji će biti na raspolaganju da pruže odgovore na Vaša pitanja.

Uštedite vreme! Registrujte se onlajn i pogledajte celokupnu listu izlagača pre sajma >>

Preporučujemo da se prijavite onlajn što pre kako biste izbegli čekanje pri ulazu na EDUfair!

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.