Iza scene - grupni letnji kampovi u inostranstvu (2 Deo)

02.04.2019

Roditelji se često pitaju koja bi bila najbolja opcija za njihovo dete – individualni ili grupni letnji kamp?


Bez obzira na to koji tip letnjeg kampa izaberete, koristi stečene takvim iskustvom ogromne su, a neke od njih opisane su u ovom članku.

4. Grupni letnji kamp najekonomičnija je opcija za kampove koji se organizuju u inostranstvu

"Zaista smo želeli da našu kćerku pošaljemo u Bromsgrove School ove godine, ali budžet nam je ograničen pa smo se odlučili za opciju grupnog kampa koji se takođe održava u Bromsgrove School, ali je povoljniji od individualne opcije." (ID, otac 10-godišnje devojčice)

5. I na grupnim i na individualnim letnjim kampovima, grupe za učenje formiraju se na osnovu uzrasta i nivoa znanja učenika

"Roditelj: Moj sin ima početni nivo znanja nemačkog jezika. Ako ga stave u razred sa naprednim učenicima, kako će moći da ih isprati?

IntegralEdu savetnik: Srećom, takve situacije se neće dešavati. Već prvog dana kampa, sva prisutna deca dobijaju test za određivanje nivoa znanja jezika da bi mogli da ih rasporede po grupama prema njihovom nivou znanja. Formiranjem grupa za učenje na ovakav način, nastavnici mogu da prilagode svoju metodologiju nastave prema specifičnim potrebama grupe. Naravno, učenici će biti raspoređeni i prema svojim potrebama, tako da unutar grupa neće biti velikih neslaganja čak ni sa ove tačke gledišta.”

6. Grupe za učenje uvek se sastoje od dece različitih nacionalnosti, i na grupnim i na individualnim letnjim kampovima.

Što se rekreativnih, kreativnih i sportskih aktivnosti tiče, one se održavaju u potpuno internacionalnoj atmosferi

"Roditelj: Najviše bih voleo da ga pošaljem na grupni letnji kamp u inostranstvu, ali ako moj sin bude putovao sa grupom Srba, to znači da će on i u razredu i za vreme aktivnosti biti zajedno sa srpskom decom, je li tako?

IntegralEdu savetnik: Zapravo, uopšte nije tako. Grupa dece iz Srbije spaja se sa međunarodnom grupom dece u kampusu. Organizatori kampa znaju koliko je važno održavati internacionalnu atmosferu u kampu i ohrabrivati decu da što više stupaju u komunikaciju sa drugom decom različitih nacionalnosti. Tako oni mogu da stiču nove prijatelje i vežbaju svoje znanje stranog jezika na razgovornom nivou. A pri formiraju grupe za učenje, sem jezičkog nivoa i uzrasta dece, u obzir se uzima i njihova nacionalnost, tako da je to jedna balansirana mešavina [...]"

Ovo su neke od prednosti grupnih letnjih kampova u inostranstvu. Obično ih biraju mlađa deca za svoje prvo međunarodno iskustvo.

Nauči engleski u lokalnom okruženju - letnji kamp u britanskom internatu
Poklonite najbolji novogodišnji poklon svom detetu!
Rezervišite do 15. januara i obezbedite 100 evra popusta!

Ključne reči:

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.