Nedelja švajcarskog obrazovanja

18.01.2019

Do 1. februara ove godine možete ostvariti 20% popusta na razne jezičke kurseve za decu u Švajcarskoj


Od 28. januara do 1. februara održaće se Nedelja švajcarskog obrazovanja za decu i mlade od 8 do 20 godina. Tokom ove nedelje, svi zainteresovani imaće priliku da dobiju besplatno savetovanje o jezičkim kursevima u Švajcarskoj za decu i da ostvare 20% popusta na navedene kurseve.

Neke od najboljih privatnih srednjih škola na svetu nalaze se upravo u Švajcarskoj i nude najkvalitetnije srednjoškolsko obrazovanje i razne srednjoškolske i akademske programe, a jezički kurs u inostranstvu u takvim školama može biti sjajna kombinacija odmora i učenja stranog jezika s fokusom na buduće studije. U zavisnosti od uzrasta deteta i njegovih interesa, savetnici će dati personalizovane preporuke deci i roditeljima kako bi im pomogli da pronađu najbolji letnji jezički kurs u Švajcarskoj.

Jezički kursevi u inostranstvu najbrži su i najlakši način učenja stranog jezika ali i razvijanja društvenih veština dece. Dve nedelje, na potpuno drugačiji i zabavan način, deca mogu da uče engleski, francuski, nemački ili italijanski jezik na obalama Ženevskog jezera, u prelepim Alpima ili u kosmopolitskom gradu Luganu. Svi programi letnjih jezičkih kurseva detaljno su razrađeni, a sprovodi ih stručno osoblje i profesori tih jezičkih centara i srednjih škola koji imaju godine iskustva u radu s decom iz celog sveta. Programi imaju mnoštvo praktičnih radionica, društvenih, sportskih i kulturnih aktivnosti koje polaznicima pružaju ne samo učenje stranih jezika već i zabavu i odmor.

U ovoj, trećoj po redu Nedelji švajcarskog obrazovanja učestvuju vodeći švajcarski jezički centri i privatne srednje škole koje tokom leta održavaju jezičke kampove, redom: The American School in Switzerland – TASIS, Swiss Education Group zajedno sa svojom školom za letnje jezičke kurseve – Swiss Language Club, Brillantmont International School, Altitude Summer Camps, La Garenne International School i Aiglon College.

U slavnoj školi TASIS u Luganu, deca i mladi mogu da uče engleski dok igraju fudbal s juniorima italijanskog prvoligaša AC Milana, a mogu da razvijaju svoje kulinarske veštine i znanje o modi dok uče engleski, francuski, nemački ili italijanski. Deca mogu naučiti da kuvaju na otvorenom u avanturističkom kampu Verbije, a svako stariji od 16 godina ko želi da zna više o hotelskom menadžmentu i iskusi da li je svet vrhunskog kulinarstva za njega može da poboljša svoje znanje kako engleskog tako i kulinarskih veština u Hotel Institute Montreux – jednoj od najboljih kulinarskih škola u Evropi, koju predstavlja Swiss Education Group zajedno sa klubom Swiss Language Club. Jedna od prednosti ovog poslednjeg kursa jeste to da, ukoliko polaznik odluči da upiše neke od osnovnih studija na prestižnim univerzitetima grupe Swiss Education Group, ceo iznos cene kursa biće mu vraćen. U modernom kampusu Lezen deca mogu da unaprede svoje znanje iz oblasti turizma učeći francuski, nemački ili engleski, ali mogu i da učestvuju u aktivnostima poput raftinga, planinarenja ili brdskog biciklizma. Kurs tako pruža priliku za učenje stranog jezika i praksu u okruženju u zemlji koja ima najbolju tradiciju međunarodnog turizma na svetu. Jedna od stvari koje treba istaći jeste to da polaznici ovog kursa savladavaju umeća najboljih svetskih poslastičara i kuvara u radionici nazvanoj „Čokolada i sir“.

Jedna od najstarijih privatnih srednjih škola u Švajcarskoj – Brillantmont International School nudi kurs engleskog i francuskog jezika pogodan za decu od 10 do 17 godina. Učenje jezika, kampovanje, logorovanje, avantura u Alpima, mogućnost kombinovanja odabranog jezika s određenim akademskim predmetom, sportom ili čak hobijem, kao i izuzetna iskustva učesnika letnjih kampova svake godine privlače sve više novih polaznika iz celog sveta. Vaša deca mogu da biraju i između klasičnog letnjeg jezičkog kampa gde će da uče engleski ili francuski, ili mogu da izaberu program The Eagle koji je osmislila škola Aiglon College. Osim intenzivnih časova jezika, „Iglovci“ mogu odabrati i kurs Leadership gde se uči kako govoriti u javnosti i kako voditi grupu, ili kurs Science Investigator gde se rade razni eksperimenti i uči programiranje. Glavna odlika kursa u poslednjoj školi koja učestvuje u ovogodišnjoj Nedelji švajcarskog obrazovanja - La Garenne International School – jesu tematski časovi engleskog ili francuskog i intenzivno učenje tih jezika. Deca vrlo brzo napreduju od samih početnika do naprednih govornika, a profesori s njima vežbaju vokabular, gramatiku, čitanje, pisanje, govor, slušanje i razumevanje jezika. Da ne bi celo leto proveli učeći, u slobodno vreme deca mogu da idu na kulinarske radionice, da uče kako je to raditi u audio-studiju, da treniraju fudbal, košarku, golf ili tenis, ili da nauče da pilotiraju dronom.

Zašto odabrati Švajcarsku:

  • Jedina zemlja u Evropi sa četiri službena jezika
  • Jedna od najsigurnijih zemalja na svetu
  • Ima prelepe krajolike i pregršt aktivnosti na otvorenom za decu
  • Ima izuzetnu međunarodnu reputaciju za mnoge aspekte modernog življenja uključujući visok kvalitet života i izvrsnost u obrazovanju
  • Švajcarska čokolada
     

​​​​​​​

Ključne reči:

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.