Prestižni španski međunarodni internat nudi IB (International Baccalaureate) diplomu u kosmopolitskoj prestonici španske katalonske regije Barseloni

15.06.2023


Međunarodna škola Hamelin-Laie je međunarodni prestižni internat koji se nalazi u Barseloni. Školu je odobrilo MEC (Ministarstvo obrazovanja i kulture Španije) i ovlastio je International Baccalaureate centar da predaje IB Diploma program.

Trenutno, sa upisom od oko 1450 studenata koji predstavljaju preko 40 nacionalnosti, i osobljem od više od 150 ljudi iz oko 15 nacionalnosti, Hamelin-Laie nudi različite lokalne i međunarodne programe sa edukativnim pristupom usredsređenim na studente, učenje i promovisanje međunarodnog mišljenja.

Osnovna misija škole je obrazovanje koje neguje i promoviše kritičko i kreativno mišljenje. Učenici uče da stvaraju i procenjuju hipoteze, razvijaju veštine celoživotnog učenja i razumeju ključne koncepte u osnovnim akademskim disciplinama i umetnosti.

Učenici Hamelin-Laie International School definisani su kao kreativni, dobro informisani i upućeni pojedinci, sa kritičnim glasovima, sposobnim da poboljšaju svet oko sebe.

Lokacija

Smeštena u prelepom zelenom okruženju, Hamelin-Laie internat se nalazi dvadeset minuta od srca Barselone i samo 10 minuta hoda do plaže, tako da učenici mogu da uživaju u moru tokom cele godine! Šetalište pored plaže je savršeno mesto za šetnju, biciklizam, trčanje i održavanje kondicije. Uz lak pristup kulturnim događajima, sportskim aktivnostima i aktivnostima u slobodno vreme, učenici koriste sve što ovaj neverovatan grad može da ponudi.

Akademski programi / kurikulum

Nastavni plan i program, od Early Years do IB (International Baccalaureate) Diplome, prvenstveno se predaje na engleskom, sa određenim predmetima koji se predaju na španskom i katalonskom. Jedinstveni pristup nastavi kroz jezike zasnovan je na CLIL (Content and Language Integrated Learning), što je učenje zasnovano na sadržaju preko dodatnog jezika (stranog ili drugog), čime se podučava i predmet i jezik.


Internat – „dom daleko od kuće“

Kao vodeća međunarodna internatska škola u Barseloni, Hamelin Laie International School nudi moderne i udobne objekte koji čine da se učenici osećaju kao kod kuće, uključujući širok spektar vannastavnih aktivnosti, od sporta i umetnosti do društvenog rada i razvoja liderstva.
Internat prima učenike – uzrasta od 14 do 18 godina – iz celog sveta u međunarodni internatski program.

Škola raspolaže impresivnim novim prostorom raspoređenim na četiri sprata, sa prelepom bibliotekom na poslednjem spratu sa pogledom na Sredozemno more.

 


 

Za više informacija o stipendijama i procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.