Otvorene stipendije za prestižne privatne srednje škole u inostranstvu

17.01.2024

Upoznajte prilike za prestižno obrazovanje i finansijsku pomoć


Prestižna srednja škola može otvoriti vrata ka svetu novih mogućnosti, pružajući visokokvalitetan akademski ambijent i raznoliko obrazovno okruženje. Iako su školarine privatnih srednjih škola u inostranstvu visoke, mnoge škole nude izdašne stipendije koji ih čine dostupnijim širem krugu učenika. Suprotno opštem verovanju, dobijanje stipendija na prestižnim privatnim srednjim školama nije nemoguće kao što se čini. Zapravo, mnoge škole su posvećene pružanju finansijske pomoći zaslužnim učenicima, a proces prijave je često jednostavan.

Zajednički zahtevi za stipendije

Dok specifični zahtevi za stipendije mogu varirati od škole do škole, postoje neki zajednički elementi koje možete očekivati. Jedna od najvažnijih kvalifikacija je akademska izvrsnost. Škole obično uzimaju u obzir akademske rezultate učenika. Pored toga, mnoge škole cene angažovanje u vannastavnim aktivnostima, jer pokazuje svestranog pojedinca sa posvećenošću vannastavnim aktivnostima i društvenom službi.

Provera znanja engleskog jezika

Ako privatna srednja škola primarno funkcioniše na engleskom jeziku, neophodno je odlično poznavanje engleskog jezika. Učenici su često dužni da podnesu testove poznavanja engleskog jezika, kao što su TOEFL ili IELTS, kako bi dokazali svoju sposobnost da se efikasno sporazumevaju na engleskom. Škole takođe mogu uzeti u obzir jezičke veštine učenika na intervjuu za prijem.

Provera znanja nemačkog jezika

Nekoliko privatnih srednjih škola nudi nastavu na engleskom i nemačkom jeziku ili čak isključivo na nemačkom jeziku. Za ove škole, snažno znanje nemačkog jezika je neophodno. Učenici mogu biti obavezni da polažu test nemačkog jezika. Škole takođe mogu uzeti u obzir jezičke veštine učenika na intervjuu za prijem.

Proces prijave za stipendiju

Integraledu, kao agencija za obrazovanje u inostranstvu sa ogromnim iskustvom, često je logičan izbor škola za administratora testa za stipendije. Naši konsultanti imaju detaljno znanje o školama, procesu usklađivanja između škole i idealnog kandidata i mogu da Vas vode kroz proces prijave za stipendije kako biste maksimizirali svoje šanse za uspešan test i intervju.

 

Obaveštenje o trenutnim stipendijama za učenike iz Srbije

Postoje dve stipendije otvorene u januaru 2024. za srpske kandidate.

Reddam House Berkshire, Engleska

Jedna je za internat u Engleskoj: Reddam House Berkshire. Trinaest uspešno odabranih učenika će dobiti stipendiju od 10.000 funti (primenjiva na ukupne troškove, uključujući školarinu i internat). Ovo će se nastaviti za vreme trajanja akademskog GCSE programa (2 godine). 

Zahtevi:

  • Upis u 10. razred za GCSE program u Reddam House Berkshireu, uzrast 14 ili 15 godina kandidata
  • Samo prijave za septembar 2024.
  • Neophodno je nivo engleskog jezika B2 minimum
  • Rezultati testa CAT4 od 120 ili više 
  • Odlični akademski rezultati 

 

Stipendija za Kings Colleges: London, Brighton, Oxford i Bournemouth kampus

Stipendije se odnose na GSCE programe (14-15 godina) ili poslednje godine A-Level programa (dvogodišnji, jednogodišnji programi - 16-17 godina) ili Foundation program. Stipendije su validne za učenike koji žele da svoju školsku godinu započnu u septembru 2024. ili januaru 2025.

Godina upisa: 14-17 godina (učenici u 8. razredu osnovne škole ili 1., 2. ili 3. razredu srednje škole)
Aplikanti moraju da dostave transkripte iz poslednje dve godine (prevedeno na engleski), kao i kopiju pasoša. Stipendija pokriva do 50% školarine, a roditeljima preostaju samo troškovi smeštaja i hrane. Što se tiče smeštaja, učenici imaju slobodu da ga pronađu samostalno (iznajmljivanje / porodica / prijatelji), da izaberu porodicu domaćina kao vrstu smeštaja ili da se odluče za smeštaj na školskom kampusu, uz dodatnu naknadu. 
 

Ako ste ambiciozni učenik akademskog tipa i spremni ste da prihvatite izazov da završite srednju školu u Velikoj Britaniji, možete kontaktirati Biserku Ludoški, savetnicu za srednjoškolsko obrazovanje u Integraledu i započeti prijavu za stipendiju.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

 

 

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.