Saznajte o dostupnim stipendijama u osnovnim i srednjim školama u inostranstvu

23.09.2020

Većina nezavisnih škola nudi stipendije kandidatima sa posebnim veštinama.


To dovodi do delimičnog smanjenja troškova školarine, a procenti se razlikuju od slučaja do slučaja, u zavisnosti od godišnjeg budžeta koji dodeljuje svaka institucija. Vrste stipendija koje susrećemo su: akademske, sportske, muzičke ili umetničke (bilo da govorimo o likovnoj umetnosti, izvođačkoj umetnosti itd.), i dodeljuju se učenicima koji pokazuju izvanredne performanse u nekoj od ovih oblasti.

Ako želite da studirate u Velikoj Britaniji, Švajcarskoj, Nemačkoj, Holandiji ili SAD, počev od septembra 2020. godine, sada imate priliku da se prijavite na konkurs za stipendije!

Da biste ispunili uslove za stipendiju, potrebno je da budete učenicik sa vrlo dobrim školskim rezultatima, da imate visok nivo znanja jezika na kojem ćete učiti i da budete spremni za učenje van kuće. Učesnicima koji žele da se prijave za stipendiju preporučujemo da sa sobom imaju transkript sa ocenama stečenim u poslednje tri godine školovanja, u originalu i preveden na engleski jezik od strane ovlašćenog prevodioca.

Ispod možete videti neke od škola partnera Integral Edu koje nude stipendije.

ACS Cobham International School, Velika Britanija

ACS Cobham International School jedna je od retkih škola koja nudi program međunarodne mature (IBDP) i američku srednjoškolsku diplomu (uključujući napredni plasman - AP). Smeštena u okrugu Surrey, u kampusu od 128 hektara, samo 30 minuta od Londona, škola je „dom daleko od kuće“ za 110 dece, dečaka i devojčica, uzrasta od 12 do 18 godina.

ACS Cobham International School nudi zaslužne stipendije učenicima koji su postigli izvanredne rezultate u određenim oblastima, poput akademske zajednice, sporta, muzike ili bilo koje druge oblasti.

Vrednost stipendije dostiže 20% školarine, za sve vreme trajanja studija na ACS.

Oakham School, Velika Britanija

Oakham je osnovan 1584. godine i poznat je po svojoj dugoj tradiciji i visokim standardima u svim aspektima školskog života - unutar i izvan učionice. To je jedna od glavnih IB škola u Velikoj Britaniji, koja takođe nudi tradicionalni program nivoa A.

Oakham je inovativna škola sa fleksibilnim pristupom, u kojoj se stvaraju odlični uslovi za multilateralni intelektualni i duhovni razvoj svakog učenika, formiranje liderskih kvaliteta i veština timskog rada.

Vrste stipendija koje dodeljuje škola Oakham:

 • Akademski
 • Sve univerzalni
 • Umetnost
 • Dizajn i tehnologija
 • Drama
 • Muzika
 • Sport


Kandidati se mogu prijaviti za najviše dve vrste stipendija.

Vrednost akademske stipendije povećava se do 20% i do 10% za ostale vrste stipendija.

Cardiff Sixth Form College, Velika Britanija

Cardiff Sixth Form College (CSFC) nalazi se u glavnom gradu Velsa, Kardifu. Koledž ima odličnu akademsku reputaciju, jer je 100% diplomaca primljeno na univerzitete Russell Group, uključujući Oxbridge. Godinama je na vrhu britanske rang liste po rezultatima ispita A-nivoa. Dodatni programi i profesionalno iskustvo stečeno stažiranjem su preduslov za informisan izbor profesije i uspešnu karijeru. Predavanje u malim odeljenjima, individualni pristup i brojne vannastavne aktivnosti su garancija za roditelje u pogledu uloženih ulaganja. U procesu učenja, studenti se savetuju kako efikasno da koriste vreme za pripremu.

Iznos stipendije: do 50% školarine za međunarodne studente

Berlin Brandenburg International School, Nemačka

Osnovana 1990. godine, Berlin Brandenburg International School međunarodna je škola koja podučava 700 učenika iz preko 60 zemalja i nudi prestižni program međunarodne mature. BBIS ima preko 25 godina iskustva u IB i najstarija je IB škola na području Berlina. BBIS je jedna od retkih škola na svetu koju je IBO ovlastio da nudi sva četiri IB programa koji pokrivaju starosni opseg od 3 do 19 godina (program osnovnih, program srednjih, program IB diploma i IB sertifikat o karijeri). Škola se nalazi u gradu Kleinmachnow u provinciji Brandenburg, na maloj udaljenosti od Potsdama i predgrađa jugozapadnog Berlina.

Za registracije izvršene u sedmici nakon virtuelnog sajma obrazovanja (Virtual EDUFair), koji će biti održan 15. oktobra, primenjivaće se popust od 50% na registraciju. Njegova vrednost je 6.000 evra (kotizacija za školu + kotizacija za smeštaj), a popust će iznositi 3.000 evra.

Rezervišite svoje mesto online i dobićete besplatan pristup virtualno EDUfair sajmu >>

D’Overbroeck’s College, Oxford, Velika Britanija

Koledž ima odličnu akademsku reputaciju i pogodan je za nezavisne, visoko motivisane i ambiciozne učenike, sa ciljem da se prijave na prestižne univerzitete kao što su Oxford i Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds, itd. Akademski nivo nastave, nezvanična prijateljska atmosfera, odnosi učenika i nastavnika zasnovani na poverenju i aktivno učešće učenika u procesu učenja osnova su dobrih rezultata tokom ispita. D’Overbroeck's College nudi nagradu „Ambasador prijateljstva“ za učenike koji su primljeni u program IGCSE i žele da imaju aktivnu ulogu u školskom životu.

Iznos stipendije:

 • Pre-IGCSE / IGCSE (nagrada ambasadora prijateljstva): do 6000 funti školarine
 •  „Šesti oblik“ školovanja: najviše 25% školarine


*Takozvani „Šesti oblik“ predstavlja dve godine akademskog obrazovanja posle GCSE, gde se učenici (starosti između 16 i 17 godina do 31. avgusta) pripremaju za ispite na nivou A (ili ekvivalentne).

Earlscliffe College, Velika Britanija

Earlscliffe je mali koledž smešten u Folkestone-u, gde će svaki učenik dobiti odgovarajuću podršku i povoljan okvir za skladan razvoj.

Škola nudi najbolje u britanskom obrazovnom sistemu. Program A-Level, takozvani „zlatni standard obrazovanja“, nudi učenicima najbolje akademsko obrazovanje za ulazak na najkonkurentnije univerzitete.

Maksimalna vrednost stipendije: 50% troškova školarine, smeštaja i ishrane.

Oxford International College, Velika Britanija

Okford International College je škola sa šestim mestom sa najboljim uspehom u Velikoj Britaniji. U 2019. godini, kao i u 2020. godini, učenici su postigli rekordne rezultate na A-nivoima, a preko 90% ocena koje su učenici dobili su A* -A.

Učenici imaju priliku da se školuju u okruženju koje podržava njihov lični i akademski razvoj, istovremeno uživajući u kulturnom životu ovog grada-muzeja.

Iznos stipendije:

 • Stipendija pokriva do 50% školarine


Oxford Sixth Form College, Velika Britanija

Oxford Sixth Form College je nezavisni koledž koji nudi GCSE, A-Level i BTEC obrazovne programe. Tokom godina stekao je odličnu reputaciju zbog dobre pripreme za javne ispite, a nastavne metode koje je odabrao slične su onima na univerzitetima u Oxford-u i Cambridge-u. Koledž se nalazi u univerzitetskom epicentru Oksforda, u ulici King Edvard.

Iznos stipendije:

 • GCSE, A-Levels, BTEC: Stipendija pokriva do 40% školarine
 • Međunarodna godina osnivanja: stipendija pokriva do 20% školarine
 • Nagrada direktora: stipendija pokriva do 15% školarine


Abbey DLD Group of Colleges, Velika Britanija

Abbey DLD Group čine tri renomirana privatna koledža u Kembridžu, Londonu i Mančesteru, koji nude visokokvalitetno obrazovanje kako bi olakšali prijem u najtraženije specijalizacije najboljih britanskih univerziteta.

Svi koledži imaju zajednički pristup i primenjuju iste principe obuke da bi postigli glavni cilj, da odaberu najprikladniji studijski program za postizanje odličnih akademskih rezultata.

Iznos stipendija:
Vršnjačka grupa Abbey DLD nudi stipendije koje rezultiraju smanjenim školarinama do 40%. Maksimalnu vrednost stipendije dobiće kandidati sa izuzetnim rezultatima u prethodnoj školi i na prijemnim testovima Abbey DLD.

Dostupno je i nekoliko stipendija koje pokrivaju 20% školarine.

Warminster School, Velika Britanija

Smeštena u Wiltshire-u, u ruralnoj atmosferi Wiltshire-a, Warminster School udaljena je dva sata od Londona, brzom vezom do Bath-a, Bristol-a i Salisbury-a. Škola je lepa, ali akcenat nije na lepoti zgrada, već na izgradnji dobre zajednice, i prijateljskoj atmosferi. Učenici ove škole uspevaju, pored akademskog razvoja, da zadrže svoju radoznalost i intelektualnu svežinu. Stipendije se dodeljuju za prijem u 7., 9. i 12. godinu.

Iznos stipendija varira između 5-10% školarine, u zavisnosti od učinka i vrste ponuđene stipendije.

Stipendije se nude za izuzetna dostignuća u jednoj od sledećih oblasti:

 • Akademske
 • Muzika
 • Sport
 • Umetnost
 • Pozorište


Za više informacija o stipendijama i procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91.

Na samo jedan klik od vas!

Rezervišite svoje mesto online i dobićete besplatan pristup virtualno EDUfair sajmu >>

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole...

U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali sv...
02.11.2023 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.