Top 5 obrazovnih kampova za testiranje određenih oblasti i profesija (2 DEO)

16.05.2019


3. Oxford, Cambridge program naprednih studija

Kada neko pomene Oxford ili Cambridge, odmah se pomisli na prestižne univerzitete koji se nalaze u ova dva grada. Očigledno, ovo su dva najstarija univerziteta na svetu koji i dalje postoje (Univerzitet u Oxfordu – postoji od 1096, Cambridge univerzitet - osnovan 1209).

Svake godine desetine, možda čak i stotine hiljada mladih širom sveta pokušavaju da se upišu na neke od fakulteta u okviru ovih univerziteta, koji su poznati po oštrim kriterijumima i veoma specifičnom procesu upisa. Samo nekolicina njih uspeju da završe svoju aplikaciju, a mnogo manji broj biva upisan. Na primer, za Oxford univerzitet je 2017. godine apliciralo 19.938 mladih, (na svim programima fakulteta u okviru univerziteta), od čega je 3.270 uspelo da se upiše.[1]

Program naprednih studija čini Oxbridge svet dostupan studentima širom sveta. Bilo da žele samo da upoznaju kulturu Oxbridge-a i učestvuju u kursevima koji se izvode u skladu sa specifičnim modelom ovih univerziteta (Brasenose College, Oxford, Magdalene College, Cambridge), ili žele da unaprede svoje znanje i veštine u nekim oblastima ili predmetima, upoznaju se sa oblašću i na taj način testiraju da li je to zaista ono što žele da studiraju, ili sve to zajedno.

Na oba koledža postoji široki opseg predmeta među kojima polaznici biraju dva, plus različiti master predmeti (kao što je pisanje eseja, priprema za intervju, razvijanje prezentacionih veština, itd.), kao i interesantne radionice (preduzetništvo, novinarstvo, skiciranje, itd.). Kursevi se održavaju u malim grupama.

Ukratko, program naprednih studija je pravi izbor za mlade koji žele da dobiju savete o upisu na Oxbridge ili da pohađaju slične programme, kao i sarađuju sa odličnim profesorima i nauče mnogo toga.

Ovde možete pronaći detaljnije informacije o Oxford, Cambridge programu naprednih studija.

4. d'Overbroeck's College

Kao što je poznato, Oxford je sam po sebi “muzej na otvorenom”, svaki ugao podseća na kompleksnu istoriju ovog grada, a arhitektura koja ga krasi je nešto što će vam ostati urezano u sećanje. Ovde se sve uglavnom vrti oko obrazovanja – Oxford univerziteta, kao i osnovnih i srednjih škola kao što je d'Overbroeck College. Ovaj koledž blisko saradjuje sa univerzitetom i priprema učenike za sam upis.

Tokom leta, na d'Overbroeck's koledžu se organizuju obrazovni kampovi koji se baziraju na oblastima specijalizovanim za one koji se još pronalaze ili za one koji znaju šta žele, ali im je potrebna potvrda kao i proširenje znanja i sposobnosti. Kursevi su kombinacija teorije i prakse, kako bi mladi dobili jasnu sliku o odabranoj oblasti.

Oblasti koje polaznici mogu izabrati su: biznis i finansije, uvod u medicinu, scenske umetnosti, mediji i komunikacije, inženjerstvo.

Ovde možete pronaći detaljnije informacije o obrazovnim kampovima u d'Overbroeck's koledžu.

5. Akademsko iskustvo (Tufts University i Berkeley University)

Za mlade sa velikim ambicijama, na raspolaganju su kampovi koji će im omogućiti da steknu akademsko iskustvo. Programi se organizuju u dva prestižna univerziteta u SAD-u (Tufts University i Berkeley University) i budućim studentima pružaju priliku da iskuse i bolje razumeju američki pristup studijama , kao i da se pripreme za upis na neki od pestižnih univerziteta u Americi.

Akademski kursevi obuhvataju izučavanje glavnih (pre podne) i sporednih (posle podne) predmeta, koji su polaznici prethodno izabrali sa opširne liste (kao što su priprema za SAT, ljudska prava, preduzetništvo, digitalni marketing, gluma, DNK, genetika, biotehnologija, itd.).

Kako bi se napravio balans u svemu, postoje klubovi sa radionicama koje dopunjuju nastavne predmete. Primeri takvih klubova su: plesna radionica, kultura i kuhinja, fotografija, liderstvo i team building itd.

Priprema za SAT je opcioni predmet i sprovodi se od strane Princeton Review. Svi učenici dobijaju online nalog koji mogu da koriste kako bi pratili svoj napredak.

Ovde možete pronaći listu predmeta i radionica, kao i druge korisne informacije o kampovima koji se odnose na akademsko iskustvo.

Iskustvo koje polaznici steknu tokom pohađanja ovakvog tipa kampova često vodi do otkrića potpuno novih svetova, kao i razvijanja novih sposobnosti i interesovanja. Naših 25 godina iskusva jasno svedoče o tome.

Ukoliko je tvoj omiljeni predmet jedan od gore pomenutih, ne oklevaj da kontaktiraš nekog od IntegralEdu konsultanata.

Najveća ponuda letnjih kurseva jezika u inostranstvu!

[1] Source: https://www.ox.ac.uk/sites/files/oxford/Annual%20Admissions%20Statistical%20Report%202018.pdf

Ključne reči:

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.