TOP EDUCATION - Elitno srednje obrazovanje u Švajcarskoj!

25.11.2019

Institut Montana Zugerberg - Švajcarska


Zbog duge tradicije obrazovanja srpskih đaka u švajcarskim školama, tim savetnika Integral Edu-a je pozvao predstavnike Instituta Montana iz ove države da dođu u Beograd 10. decembra i pruže dodatnu savetodavnu podršku našim klijentima. Ukoliko razmatrate upis u neku od najboljih švajcarskih škola, pročitajte više o Insitutu Montana.

’Moje mesto gde rastem’ je moto ovog švajcarskog internata koji već sto godina pruža idealne uslove da svako dete raste- intelektualno, fizički, emocionalno i u harmoniji sa sobom i drugima. Škola ima svega tri stotine učenika uzrasta od 6-19 godina. Akademske programe objedinjuje verovanje u internacionalno obrazovanje gde se uči više jezika i neguje multikulturalni pogled na svet. Ovaj duh važi i za profesore koji dolaze iz celog sveta, brižne staratelje koji sa decom žive, savetnike i mentore.

Kampus Instituta Montana se prostire na 60 ari i na visini od oko 1000 metara, iznad grada Zug. Pogled iz škole se pruža na jezero i snegom pokrivene planine. Škola crpi vodu iz sopstvenog izvora i vazduh je izuzetno čist. Ovo je inspirativno mesto za učenje i zdravo mesto za odrastanje. Sam kampus škole je izdvojen od grada, ali se do njega lako stiže. Aerodrom Cirih je na samo sat vremena udaljenosti.

U školi se izdvajaju sledeći nivoi:

  • Dvojezična osnovna škola
  • Dvojezična srednja škola
  • Švajcarska srednja škola
  • Internacionalna škola
  • Letnja Škola


Dvojezična osnovna škola

Kurikulum u osnovnoj školi se zasniva na programu kantona Zug i nastava se odvija na engleskom i nemačkom. Veliki značaj se pridaje razvoju jezičkih i matematičkih veština, kompjuterske pismenosti, istovremeno podstičući kreativnost i sposobnost učenja.

Dvojezična srednja škola

Akademski program u srednjoj školi je napravljen tako da ostavi prostor učenicima da produbljuju svoja interesovanja i akademske ambicije. Razvijen je po švajcarskom kurikulumu zasnovanom na veštinama koji se fokusira na razvoj kompetencija, ali i otvara mogućnosti za buduće studije i različite profesije. Nastava se odvija na engleskom i nemačkom jeziku.

Švajcarska srednja škola

Ovaj program je namenjen učenicima koji žele da polažu švajcarsku Maturu, kvalifikaciju koja garantuje direktan pristup najboljim švajcarskim univerzitetima, poput Federalnog Instituta za Tehnologiju u Cirihu (ETH). Osim na nemačkom jeziku, postoji mogućnost da se neki od predmeta pohađaju na engleskom jeziku.

Internacionalna škola

U Institutu Montana niži prazredi prate IGCSE program, koji je odlična baza za međunarodno obrazovanje. Poslednje dve godine se rade po IB programu, čija se diploma na kraju stiče. Prednost IB programa je pristup prestižnim univerzitetima širom sveta.

Letnji kampovi

Tokom leta se organizuju intenzivni kursevi nemačkog i engleskog jezika. Ovi kursevi su zamišljeni da kombinuju učenje i zabavu kroz intenzivne časove jezika tokom jutra i popodnevne radionice koje se fokusiraju na iskustveno učenje. Đaci uče o biznisu, liderstvu i pretvaranju ideja u stvarnost. Učenici imaju priliku da pohađaju kurseve iz oblasti nauke i tehnologije u izvođenje naučnih projekata. Deca koja su kreativna i umetnički orijentisana mogu iskoristiti letnji program snimanja i režiranja filmova koje nadgleda profesionalni režiser.

Proces prijema

Prilikom prijema u ovu švajcarsku školu, svaka aplikacija se detaljno razmatra jer je cilj da se detetu pruži maksimalna pažnja. Sa roditeljima se razgovara o izboru programa koji im najviše odgovara i u kojim sverama je potrebna dodatna pomoć kako bi se akademski ciljevi ostvarili.

Aplikacije se primaju tokom cele godine, ali se ohrabruju rane prijave početkom semestra. Ne postoji rok za prijavu, ali kada se kapaciteti popune, deca se stavljaju na listu čekanja.

Za više informacija obratite se kancelariji Integral Edu-a putem telefona 011 401 0227 ili nam pišite na imejl adresu info@integraledu.rs.

Zakažite konsultaciju sa predstavnicom Instituta Montana Zugerberg

Povezane vesti

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.