Zašto se srpske porodice odlučuju za srednje škole u Engleskoj?

02.11.2023

Izvrsnost internata u Engleskoj


U poslednjih nekoliko godina, sve veći broj srpskih porodica donosi hrabru odluku da šalje svoju decu u prestižne srednje škole u Engleskoj. Razlozi iza ovog izbora su raznovrsni, ali svi ukazuju na želju da se njihovim potomcima obezbedi jedinstveno i obogaćujuće obrazovno iskustvo koje prevazilazi uobičajene lokalne ponude.

Jedan od najubedljivijih razloga za ovaj trend je prilika za učenike da razvijaju jezičke veštine i steknu nivo nezavisnosti. Potpuno uronjenje u englesko govorno okruženje ne samo da poboljšava jezičku veštinu, već takođe podstiče osećaj samostalnosti i prilagodljivosti koji može biti dragocen na duže staze.

Visoki standardi obrazovnih programa

Međunarodni program maturiranja (International Baccalaureate - IB) koji nude mnoge britanske srednje škole takođe je glavna privlačnost. Sa više od 1200 učenika, neke od ovih škola nude izazovno i konkurentske obrazovno okruženje, postavljajući visoke standarde koje lokalne međunarodne škole često teško mogu dostići. Ne samo da pripremaju učenike za više obrazovanje, već takođe neguju esencijalne veštine kritičkog razmišljanja i rešavanja problema.

Osim toga, život i učenje u međunarodnom okruženju širi njihove horizonte, izlaže ih različitim kulturama i podučava ih da rade u saradnji sa vršnjacima iz celog sveta, što su vredne veštine u globalizovanom svetu.

Najsavremeniji objekti

U britanskim internatskim školama, procena uspeha učenika bazira se isključivo na zaslugama i trudu, pri čemu nastavnici nisu upoznati sa porodičnim pozadinama svojih učenika. Ova nepristrasnost obezbeđuje fer i jednaku šansu za sve, naglašavajući da su trud i posvećenost ključevi uspeha.

Srednje škole u Engleskoj takođe se ponose najsavremenijim objektima koji su često neuporedivi u Srbiji. Prostrane školske površine sa ogromnim dvorištima, bazenima i sportskim terena pružaju učenicima izvanredno okruženje za fizičke i vannastavne aktivnosti. 

Pored toga, za učenike sa sklonostima prema umetnosti, mnogi internati u Velikoj Britaniji imaju svoje pozorište i prostrane ateljee za umetnost. Organizuju redovne izvedbe pred stvarnim publikama, pružajući platformu mladim talentima da pokažu svoju kreativnost i strast.

Studirajte na najprestižnijim univerzitetima

Na kraju, za one koji teže da studiraju na najprestižnijim univerzitetima poput Oxbridge-a ili da se bave medicinskom karijerom, priprema za upis i intervjue može se optimalno sprovoditi samo u Velikoj Britaniji. Podrška i vođenje koje se pružaju u ovim prestižnim školama može napraviti veliku razliku u osiguranju mesta na ovim elitnim institucijama. 

Zaključno, izbor srpskih porodica da šalju svoju decu u britanske internatske škole vođen je stremljenjem ka izvrsnosti i željom da svojoj mlađoj generaciji ponude najbolje moguće obrazovne prilike. Ove institucije nude jedinstvenu kombinaciju akademske strogosti, međunarodne izloženosti i neusporedive sadržaje koji opremaju učenike veštinama i iskustvima neophodnim za uspeh u brzo menjajućem svetu. Dok ovaj trend nastavlja da raste, jasno je da se ova odluka posmatra kao dugoročna investicija u budućnost mlađe generacije.

"Jedan od najboljih načina da roditelji započnu svoje istraživanje za srednju školu koja bi odgovarala potrebama njihovog deteta je učešće u namenskim događajima koji okupljaju strane institucije i obrazovne konsultante kao što su EDUfair sajam obrazovanja.“, kaže Biserka Ludoški, savetnica za srednje obrazovanje u Integral EDU agenciji.

Za više informacija o procedurama prijave kontaktirajte kancelariju Integral Edu putem imejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 93.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

 

Povezane vesti

Školovanje u Švajcarskoj i internati u Švajcarskoj...

Srednje škole u Švajcarskoj dugo se smatraju ulaznicom u svet budućih prilika za učenike iz svih krajeva sveta, uključujući i decu iz Srbije. Ove renomirane institucije privukle su elitu...
05.01.2024 Vidi više

6 razloga da izaberete srednju školu u inostranstv...

Čak i tokom osnovne i srednje škole, ali to nije toliko iznenađujuće kao što možda mislite na prvi pogled. Problem obrazovanja dece svima je na umu, ali je problem u mnoštvu odg...
17.05.2023 Vidi više

Abbey DLD koledži - London, Kembridž, Mančester -...

Akademski programi: IGCSE, GCSE, A-level, Foundation Program Stipendije: 20% zagarantovanog popusta ( 6 600 GBP) za IntegralEdu studente za upis u septembru 2022. u Abbey DLD London i Manchester...
20.06.2022 Vidi više

Jedan od vodećih nezavisnih koledž David Game Coll...

Integral Edu vam pruža mogućnost da razgovarate direktno sa predstavnicom David Game College , jedan od vodećih nezavisnih koledža završnih godina (Sixth Form colleges) u Londonu. Gospođica Tat...
18.01.2022 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.