10000 CHF stipendija za školovanje u Švajcarskoj! - Collège et Lycée Saint-Charles
Besplatna onlajn prezentacija , 20.maj, u 15:00 časova

Collège et Lycée Saint-Charles - Bilingualno obrazovanje u Švajcarskoj

Obrazovni programi visokog kvaliteta prema švajcarskim standardima


Ne propustite priliku da učestvujete na online webinaru sa gospodinom Markom Silversteinom, koji će vam pokazati virtuelni kampus i reći Vam nešto više o tome zašto bi Collège et Lycée Saint-Charles moglo biti najbolje mesto za Vaše dete:


  • Jedna od najbolje rangiranih internatskih škola u Švajcarskoj sa stopostotnim uspehom na ispitima švajcarske mature.

  • Koledž i licej Saint-Charles nudi dvojezično obrazovanje na engleskom i francuskom jeziku, uključujući i dvojezični IB program (International Baccalaureate).

  • nudi stipendiju do 10 000 CHF

  • Koledž i licej Saint-Charles među prvim je švajcarskim školama, koja ponovo otvara svoja vrata za učenike 11. maja, uveravajući se u sigurnost njenih učenika

  • Letnja škola mogla bi biti jedinstvena prilika da iskusite život u tradicionalnom švajcarskom internatu.

  • Tokom ovogodišnje letnje škole , škola će omogućiti i besplatne časove paraglajdinga (od 6. jula do 15. avgusta) .

Molimo Vas da rezervišete svoje mesto, jer je broj ograničen:

Rezervišete svoje mesto!


Kratka istorija i opis:

Osnovan 1897. godine, koledž i licej Saint Charles je privatna internatska škola koja se nalazi u istorijskom kantonu Jura u severozapadnoj Švajcarskoj. Školski kampus je smešten usred prelepih bašta, u blizini zamka Porantri. Istoimeni grad, poznat pod nazivom ‘Atina Jure’, ima oko 7000 stanovnika i tradicionalno je poznat po obrazovanju i otvorenosti prema svetu. Kampus se sastoji od školske zgrade, lepe kapele i sportskog kompleksa. Učionice su prostrane i svetle, sa prelepim panoramskim pogledom. Sadržaji uključuju bazen i bioskop. Humanizam igra važnu ulogu u sistemu vrednosti zasnovan na hrišćanskim principima, gde su znanje i pojedinac u središtu. Škola podstiče radoznalost, toleranciju, slobodno izražavanje i traži ravnotežu između tradicije i avangarde.


Akademski programi

Koledž nudi dvojezični program na francuskom i engleskom jeziku. Škola se ponosi stopostotnim uspehom švajcarske mature, što je svrstava među najbolje škole u francuskom delu Švajcarske. Diplomci ove škole nastavljaju svoje obrazovanje na prestižnim univerzitetima širom sveta. Koledž takođe nudi međunarodno priznati IB program koji je takođe dvojezičan.


Osnovno obrazovanje ( 12-13 godina.)

Program je dvojezičan, na francuskom i engleskom jeziku. U ovom uzrastu deca uče po državnom kurikulumu, s tim da imaju dodatnih 5 sati nemačkog jezika i dva sata engleskog jezika nedeljno.

Koledž i licej ( 14-18 godina.)

IB Middle Years Program ( 14-16 godina)

Program ima za cilj razvijanje kreativnosti, kritičkog razmišljanja, analize informacija i donošenje odluka u različitim slučajevima. Akcenat se stavlja na intelektualni izazov učenika koji treba da nauče da stvaraju uzročne veze između predmeta koje pohađaju u školi i stvarnog sveta. Program podstiče društveno angažovanje i aktivizam. MYP čine 8 predmetnih grupa: jezik i književnost, drugi jezik, humanističke nauke, prirodne nauke, matematika, umetnost, fizičko i zdravstveno obrazovanje i dizajn. Obuka iz svakog predmeta uključuje naj-manje 50 sati.

Swiss Matura ( 15-18 godina)

Nastava se održava na francuskom i engleskom jeziku, pri čemu je većina predmeta na francuskom. Zahteva se napredni nivo poznavanja francuskog jezika i dobar nivo engleskog jezika. Obavezni predmeti ovog programa su: prirodne nauke, matematika, istorija i književnost. Učenici Saint Charles-a imaju mogućnost da dodatno uče još dva jezika: francuski, nemački, italijanski, latinski / grčki i mandarinski. Neki od dodatnih izbornih predmeta uključenih u nastavni plan i program su: arhitektura, vizuelna umetnost, hor, pozorište.

Na kraju četvrte godine studenti polažu ispite švajcarske mature iz francuskog jezika, drugog stranog jezika, matematike, kao i dva dodatna predmeta po svom izboru.

IB ( 16-18 godina) – Od 2020. godine, Saint-Charles uvodi dvogodišnji IB program.


Smeštaj

Đačke rezidencije su renovirane i modernizovane. Smeštaj je u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. Postoje radne sobe, biblioteka, dnevna soba sa TV-om i prostorom za odmor. U slobodno vreme, učenici mogu se opuštati, baviti fitnesom ili plivanjem.

Vannastavne aktivnosti

Sport zauzima važan deo svakodnevnog života učenika. Od sportskih sadržaja postoje velika, multifunkcionalna teretana, otvoreni i zatvoreni bazen. Učenici mogu da biraju niz sportskih aktivnosti koje će vežbati ili pojedinačno ili u timovima. Na raspolaganju: tenis, golf, jahanje, karling, ples, fudbal i košarka.

Učenici takođe imaju priliku da razviaju svoje talente kao učesnici školskog hora, filmskog kluba i pozorišne grupe.


Osnovnje informacije:

Uzrast učenika: 12-18 godina

Uzrast učenika u internatu: 12-18 godina

Ukupan broj učenika: 180

Broj učenika u internatu: 20

Akademski programi:

Swiss Matura

MYP IB

Pre-IB

Uslovi za upis za strane kandidate:

- Svedočanstva poslednje dve godine iz škole

- Poznavanje francuskog jezika

- Intervju sa predstavnikom škole

- Popunjen upitnik i informacije o zdravstvenom stanju učenika


Ukoliko ste zainteresovani da čujete više o ovoj školi, rokovima za prijavu i finansijskim detaljima, kontaktirajte kancelariju Integral Edu-a putem mejla info@integraledu.rs ili nas pozovite na 060 062 28 91


<< Prijavite se za besplatno savetovanje! >>


#Srednješkoleuinostranstvu#Privatneškoleuinostranstvu#Školovanjeuinostranstvu#SrednješkoleuŠvajcarskoj#InternatiuuŠvajcarskoj#ŠkolovanjeuŠvajcarskoj#srednjeobrazovanjeuŠvajcarskoj

Istaknute Objave
Najnovije Objave