IntegralEdu preporučuje:

Los Anđeles 

Kalifornija, SAD

Uzrast: 10–17 godina 

Nastava: 20 šk. časova nedeljno 

Održava se: : 14. jun – 2. avgust 

Kurs se sprovodi u jezičkom centru na univerzitetu California State University u četvrti Nortridž. Udoban kampus nalazi se na odličnoj lokaciji sa dobrom saobraćajnom povezanošću sa centrom i znamenitostima Los Anđelesa. U blizini su i Diznilend, Universal Studios, Muzej Gremija, kao i slavne plaže.

Kurs
Kurs se održava 20 časova nedeljno, a nastava se održava sredom i petkom po ceo dan


Smeštaj
Studentski dom univerziteta ima dvokrevetne sobe s kupatilom, kao i po dve dvokrevetne sobe koje čine stan i dele zajedničko kupatilo. Svaka soba ima internet i veliki zajednički dnevni boravak s TV-om. Zajedničke prostorije se čiste svaki radni dan. Dostupna je i besplatna usluga pranja veša.


Sport
Univerzitet ima otvoreni bazen, košarkaško igralište, zelene površine za različite igre i sportove. Svaki dan polaznici imaju organizovane razne sportske i zabavne aktivnosti: sportske igre, upoznavanje s drugim polaznicima, veče američke kulture, filmske večeri, plesne časove, talent šou, karaoke, roštilj i dr.

cena 2 ned. u američkim dolarima:

3 290 USD

The college experience

Tufts University i Berkeley University, SAD

Uzrast: 14 – 17 god.

Nastava: 26 školskih časova nedeljno

Održava se: 28. jun  – 25. jul

The College Experience je program za američke učenike i srednjoškolce iz drugih zemalja koji se odluče za nastavak obrazovanja na univerzitetima u SAD. 

Kurs se sastoji od 3 komponente svake nedelje: osnovni predmet pet puta nedeljno svakog jutra, dodatni predmet pet puta nedeljno u popodnevnim satima, učestvovanje u klubovima po želji. 

Akademska nastava
Uključuje temeljno proučavanje različitih srednjoškolskih i univerzitetskih predmeta.

Klub po želji
Ovi praktični kursevi sprovode se dva puta nedeljno. Oni pružaju učenicima velike mogućnosti da otkriju nove interese, ili da se fokusiraju na aktivnosti koje ih izuzetno zanimaju. 

Izborni predmet – Priprema za SAT 
Uključuje punu pripremu za SAT kroz servis Princeton Review. 

cena 2 ned. u američkim dolarima

4 595 USD

Brentwood_college.jpg

Academic Camp, Kanada

Brentwood College i Rothesay Netherwood School

Uzrast: 16 – 19 god.

Nastava: 30 šk. časa nedeljno

Održava se: 4. jul – 22. avgust

Trajanje: 3 nedelje

Kurs se održava s polaznicima iz celog sveta koji ne žele samo da uče engleski već da se i akademski obrazuju. Zbog toga je program ovog kursa izazovan, ali i inspirativan. Kurs je pogodan za učenike koji su trenutno ili se pripremaju za nastavak srednjoškolskog obrazovanja prema IB programu.

Exploration classes - 12 – 14 god.

Polaznici ovog kursa se upoznaju s različitim srednjoškolskim predmetima poput engleskog, matematike, prirodnih nauka, umetnosti, društvenih nauka i dr. 

Engagement classes - 15 – 17 god. 

Cilj ovog kursa je da se razvije kritičko razmišljanje i veštine za samostalno učenje i istraživanje. 

Uvod u računarstvo - 15 – 17 god.

Ovaj tronedeljni kurs obuhvata i teoriju i praksu, a izvodi se na Brentwood College-u. Uče se različiti programski jezici, prezentacijski programi, robotika i web dizajn. 

Uvod u medicinu - 15 – 17 god.

Takođe tronedeljni kurs koji obuhvata i teoriju i praksu, a izvodi se na New Brunswicku. Bavi se temama poput otpornosti na antibiotike, anatomijom, patologijom i fiziologijom organa. 

cena 3 ned. u kanadskim dolarima

4 125 CAD