Studiranje u Velikoj Britaniji - 10 najpopularnijih akademskih studija

26.04.2023


Velika Britanija kao studentska destinacija


Prestiž, tradicija, mogućnost su tri ključne prednosti obrazovanja u Engleskoj, koje privlači preko 485.000 međunarodnih studenata koji studiraju na više od 150 univerziteta i 50.000 programa. Zemlja je dom nekih od najpoznatijih obrazovnih institucija na svetu - Oksfordski univerzitet, Univerzitet Kembridž, UCL, Kings koledž London. Bilo da će Vas želja za karijerom odvesti u neki od elitnih istraživačkih centara na Ostrvu ili tražite svoju poslovnu perspektivu u zemlji, globalnom industrijskom centru sa kompanijama kao što su AstraZeneca, Unilever, Barclays, British Petroleum, Burberry, Vodafone, prestižna diploma britanskog univerziteta, prvi je korak u uspešnoj karijeri na svetskom nivou.

’U Velikoj Britaniji možete izabrati preko 60.000 akademskih smerova’


Važno je napomenuti da su ovi fakulteti popularni širom sveta zbog svog kvaliteta nastave i mogućnostima bavljenja istraživačkim radom. Ulaganjem u opremu, kampuse, laboratorije i nastavno osoblje fakulteti održavaju kvalitet i standarde na najvišem nivou. Pored toga, njihov sistem visokog obrazovanja se odlikuje akademskom širinom, što u praksi znači da dok pretražujete programe koji vas zanimaju možete da birate preko 60000 različitih smerova, a sledećih 10 su možda Vaš put ka studiranju u Velikoj Britaniji.

Integral grupa je već 30 godina posrednik između budućih studenata iz ovog regiona i univerziteta u Velikoj Britaniji. U ovom periodu je uz našu pomoć hiljade studenata svoj put pronašlo upravo u ovoj državi. Po UCAS izveštajima svake godine između 150 i 180 srpskih učenika i studenata upiše osnovne ili master studije u Velikoj Britaniji.

Stoga smo odlučili da vam predstavimo 10 najpopularnijiih programa među međunarodnim studentima.

Najpopularnije studije u Velikoj Britaniji

1. Biznis

Biznis i menadžment se fokusiraju na planiranje, vođenje i operativno funkcionisanje poslovne organizacije. Studenti će biti u mogućnosti da proučavaju svaki aspekt poslovanja, od finansija, marketinga, ljudskih resursa, administracije do praksi u poznatim kompanijama gde studenti mogu da primene svoje teorijsko znanje u praksi.

Biznis se nudi na 120 univerziteta širom zemlje a čak 50,000 studenata se upisalo prošle akademske godine, čime je ovaj program najpopularniji na većini obrazovnih institucija.

2. Računovodstvo i finansije

Ovaj program vam može pomoći da steknete jedinstveni uvid i znanje o ekonomiji, matematici, sociologiji i psihologiji. Studenti uče kako da pripremaju i tumače finansijske izveštaje, istovremeno usvajajući teorijsko znanje i razumevanje vođenja finansijskog poslovanja.

Neke od najpopularnjih profesija nakon diplomiranja su u sferama: računovodstva, bankarstva, brokerskog poslovanja, analitičara i mnogih drugih.

3. Osnovne studije prava

Skoro svi pravni smerovi u Velikoj Britaniji dozvoljavaju studentima da imaju jednogodišnju praksu u firmama ili da iskoriste studentsku razmenu u toku ovog perioda. Uz pravo, studenti mogu da dodaju još jednu specijalizaciju poput politike, novinarstva ili biznisa.

Na ovom programu studenti će se upoznati sa pravnim osnovama, pravnom analizom, steći će iskustvo argumentovanja, pregovaranja i ubeđivanja. Simulacija sudnice pomaže u ovom procesu učenja, stvarajući iskustvo realne situacije.

4. Ekonomija

London je vodeći svetski finansijski centar i studiranje mnogih teorija i ekonomskih koncepata čiji su koreni upravo na ovoj teritoriji, mogu biti prednost svakom studentu. Neke od najvećih banaka i računovodstvenih firmi posluju u Londonu, tako da novi diplomci imaju veliki izbor i priliku da upravo ovde stažiraju i započnu svoju karijeru.

U toku studija osnovne veštine koje studenti razvijaju su rešavanje problema, analiza podataka, prezentacione veštine i druge sposobnosti koje se visoko cene u današnjim uslovima poslovanja. Obzirom na to da se engleski smatra jezikom finansijskog sveta, sve prednosti studiranja u Britaniji ćete sa vremenom iskoristi u svojoj karijeri.

 

5. Umetnost & Dizajn

Svi umetnički programi se baziraju na studijskom radu bilo da se radi o slikarstvu, vajarstvu, pravljenju instalacija, radu sa štampom, fotografiji ili digitalnim medijima. Diplomci svoje karijere grade u sferama multimedija, izdavaštvu, advertajzingu, muzejima, galerijama, modnoj ili filmskoj industriji.

6. Informacione tehnologije

Britanski univerziteti i njihova odeljenja rade istraživanja sa najboljim svetskim kompanijama i predvodnici su u razvoju informacionih tehnologija na globalnom nivou. Novi digitalni alati, programski i razvojni paketi omogućavaju razvoj znanja i sposobnosti u poljima kao što su IT, razvoj igara, softversko inženjerstvo, dizajn i sajber zaštita.

7. Mašinsko inženjerstvo

Mašinsko inženjerstvo je jedna od grana inženjerstva koja primenjuje principe fizike i nauke o materijalima na analizu, dizajn, proivodnju i održavanje mašinskih sistema.

8. Političke nauke

Studije političkih nauka na britanskim univerzitetima studentima pružaju razumevanje različitih političkih sistema, načina na koji se vlade suočavaju sa krizama, javnim dugom, ljudskim pravima i prirodi društvenog poretka.

9. Elektrotehničko inženjerstvo

Ovaj studijski program inženjerstva se generalno odnosi na proučavanje i primenu elektriciteta, elektronike i elektromagnetizma. Pokriva niz pod-tema uključujući napajanje, elektroniku, kontrolu sistema i telekomunikacije.

10. Biologija

Biologija je nauka o životu i živim organizmima, njihovom životnom ciklusu, prilagođavanju i životnoj sredini. Britanski univerziteti imaju odlično opremljene laboratorije, tako da studenti uče i rade na opremi koju će koristiti na poslu nakon završetka studija.

Ako razmišljate o studiranju u inostranstvu i pitate se „Zašto toliko Srba studira u Velikoj Britaniji?“ i „Da li je Velika Britanija pravi izbor za mene?“, evo nekoliko činjenica o studijama u Velikoj Britaniji:
​🎓 Kvalitetna nastava sa decenijama tradicije
🎓 Preko 50.000 studijskih programa u 25 različitih predmetnih oblasti
🎓 Preko 3.000 stipendija i grantova
🎓 Jedinstveno multikulturalno okruženje - svake godine 270.000 novih studenata iz preko 160 različitih zemalja
🎓 Za sticanje britanskih diploma treba manje vremena - manje ćete potrošiti na školarine
🎓 Prilike za rad tokom studija

Za sve detalje o akademskim programima, procesu apliciranja, cenama školarine, potencijalnim stipendijama, kontaktirajte kancelariju Integral Edu na 060 062 28 92 ili nam pišite na info@integraledu.rs.

Povezane vesti

Koji su najbolji ili najprestižniji univerziteti u...

Studenti su često zbunjeni i ne znaju kako da odaberu univerzitet gde bi nastavili svoje visoko obrazovanje. Postoji toliko bitnih kriterijuma koje treba uzeti u obzir prilikom izbora budućeg uni...
01.08.2023 Vidi više

Prednosti rane prijave na univerzitete u inostrans...

Upisivanje studija u inostranstvu je velika i važna odluka koja podrazumeva istraživanje i detaljne informacije o studijskim programima i univerzitetima u inostranstvu, prikupljanje i pripremu potrebn...
20.07.2023 Vidi više

Novi IntegralEdu partner: Ducere Global Business S...

Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo nedavno postali zvanični predstavnik Ducere Global Business School - Globalne poslovne škole svetske klase sa potpuno akreditovanim univerzitetskim diplomam...
07.07.2023 Vidi više

7 razloga zašto upisati studije medicine

1. Odlični izgledi zaposlenja nakon diplomiranja Pogledaj našu tabelu lige predmeta Medicine i videćeš da studenti na većini univerziteta ulaze u profesionalni radni odnos u roku od &...
07.06.2023 Vidi više

Najpovoljnije studije za državljane EU

Studiranje u inostranstvu predstavlja cilj velikom broju studenata kako iz Srbije, tako i globalno, budući da ovakvo iskustvo donosi ogromne benefite u vidu izbora programa, upoznavanju ljudi iz drugi...
05.06.2023 Vidi više

Studiraj u Velikoj Britaniji osnovne studije sa st...

Univerzitet Hull podržava međunarodne studente koji osnovne studije u septembru 2023. sa 2 velikodušne stipendije do 9000 GBP za sve 3 godine studija: Fairer Future Global Scholarship: 50%...
22.03.2023 Vidi više

Rezervišite savetovanje

Korak 1 od 3

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI I TRENUTNE PONUDE

Primajte ažurirane informacije od Integrala

Molimo odaberite za koje programe želite da primate novosti i ponude

Molimo vas pokušajte ponovno. Greška pri učitavanju inofrmacija.